به گزارش خبرنگار مهر، علی پیرمرادی ظهر سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه متاسفانه مهمترين عامل در پديده تصرف اراضي ملي، عدم آگاهي از قانون و يا عدم شناخت مردم از تعريف اراضي ملي است اظهارداشت: بايد در اين خصوص ضمن اجرایی کردن طرح های بنیادی فرهنگ سازی و اطلاع رسانی لازم صورت گیرد.
وی لزوم توسعه اقتصادي استان را داشتن عرصه هاي ملي دانست و خواستار توجه بيش از پيش همه مسئولان در این خصوص شد و گفت: اگر زمين و يا عرصه ای وجود نداشته باشد سرمايه گذاري اقتصادي، ايجاد كارخانجات و ساير فعاليتهاي اقتصادي معني پيدا نمي كند.
پیرمرادی با اشاره به اینکه استان دو ميليون و 600 هزار هكتار عرصه مرتعي دارد افزود: 25 درصد از اين مراتع از نوع خوب، 35درصد از از نوع مراتع متوسط و 40 در صد نيز از نوع مراتع فقير است.
وی ادامه داد: در اين مراتع با توجه به آمار پروانه چرا، بيش از 60 هزار مجري و بهره بردار بصورت قانوني از آنها بهره برداري مي کنند، ولي همچنان بيش از دو برابر ظرفيت از مراتع استان بهره برداري مي شود.
پیرمرادی اضافه کرد: در حال حاضر بیش از شش میلیون واحد دامی در استان وجود دارد که بااحتساب مساحت عرصه هاي مرتعي استام دو برابر ظرفيت مراتع است که نشان دهنده موقعیت هشدار دهنده است.
مدیرکل منابع طبیعی آذربایجان عربی تغيير معيشت دامداران، ايجاد دامداري صنعتي و تبديل رمه گرداني به دامداري ايستا را از جمله راهکارهای پیشنهادی در جهت رفع مشکل وجود دام مازدا در استان عنوان کرد.
وی، مشاركت بهره برداران، ايجاد يگان حفاظت، برگزاري دوره هاي ترويجي و مشاركتي، برگزاري هفته منابع طبيعي و شناساندن پتانسيلهاي عرصه هاي ملي براي عموم را زا جمله برنامه های این اداره کل جهت معرفی اهميت و جايگاه عرصه هاي ملي را به عموم اعلام کرد.
مدير كل منابع طبيعي آذربایجان غربی با بیان اینکه سالانه با مشاركت مردم در هفته منابع طبيعي بیش از 700 هزار اصله نهال بصورت رايگان توزيع و نهالكاري شده است افزود: در این راستا طي سه سال گذشته فقط بالغ بر دو ميليون نهال توزيع و كاشت شده است.
پیرمرادی یاد آور شد: در نظر داریم با تزريق اعتبارات لازم سرانه فضاي سبز استان كه در حال حاضر 300 متر مربع است به نرم كشوري يعني 1700 متر مربع برسد.
نظر شما