به گزارش خبرنگار مهر، پرفسور محمد مهدی خدایی ظهر چهارشنبه در دومین همایش بین المللی کشاورزی و منابع طبیعی که با حضور اساتید دانشگاه های کرمانشاه و چند استان عراق در سالن شهید شهریاری دانشکده علوم دانشگاه رازی کرمانشاه برگزار شد، اظهار داشت: این کنفرانس به همت دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی کرمانشاه و دانشکده کشاورزی القاسم الخضراء بابل عراق برپا شده است.
وی همچنین با اشاره به مشترکات فروان دینی، مذهبی، فرهنگی و علمی که میان دو کشور ایران و عراق وجود دارد، یادآور شد: وجود این مشترکات زمینه همکاری در بخش های مختلف فرهنگی، تجاری، بازرگانی و علمی را میان دو کشور فراهم کرده است.
پرفسور خدایی همچنین به رابطه خوب دو کشور ایران و عراق خصوصا در مسائل تجاری و همکاری های علمی اشاره کرد و گفت: دانشگاه های رازی و القاسم الخضراء طی چند سالی که با یکدیگر همکاری می کنند در زمینه های تبادل استاد و دانشجو برگزاری مسابقات مختلف ورزشی کارهیا خوبی انجام داده اند.
وی یکی از زمینه های همکاری میان دانشگاه های کرمانشاه و بابل عراق را در زمینه کشاورزی و منابع طبیعی عنوان کرد و گفت: دو کشور ایران و عراق از نخستین کشورهایی بوده اند که کار کشاورزی را آغاز و در این زمینه هم جایگاه خوبی را برای خود کسب نموده اند.
رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به وجود تنوع اقلیمی و زیستی بالا در کشورهای ایران و عراق، این تنوع را اساس کار کشاورزی دانست و گفت: با این وجود کشاورزی در ایران و عراق نتوانسته آنگونه که باید جایگاه واقعی خود را بیاید.
خدایی، مهندسی سازی و دانش بنیان کردن کشاورزی را گام موثری برای تقویت این بخش عنوان کرد و گفت: توانایی بخشی به فارغ التحصیلان دانشگاهی و استفاده از علوم و فنون جدید می تواند به توسعه و تقویت کشاورزی کمک های شایانی کند.
وی با اشاره به اینکه امروز استفاده از آب به یک مسئله جدی تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: پیشبینی های بعمل آمده در دنیا نشان می دهد که در آینده به جای جنگ بر سر نفت، شاهد جنگ آب باشیم.
پرفسور خدایی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: هم اکنون 92 درصد از آب مصرفی کشور در بخش کشاورزی است که می توان با استفاده روش های مناسب آبیاری از هدر رفت بیش از 60 درصد آب مصرفی جلوگیری کرد.
وی یادآور شد: با توجه به خشکسالی های اخیر مدیریت در بخش آب می تواند کمک زیادی به افزایش راندمان تولید و توسعه بخش کشاورزی داشته باشد.
رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه فرهنگ سازی در مصرف محصولات کشاورزی را خواستار شد و گفت: مصرف صحیح این محصولات از مهمترین مسائلی است که باید مورد توجه عموم قرار گیرد.
خدایی با اشاره به اینکه مصرف روغن، قند و شکر در ایران، 30 درصد بیشتر از مصرف جهانی آن است، به دور ریز 30 درصدی مصرف نان در ایران نیز اشاره کرد و خواستار مرتفع شدن این موراد با استفاده از فرهنگ سازی مناسب شد.
وی همچنین با اشاره به مصرف یک و نیم برابری روغن نباتی در کشور و در مقایسه با دنیا و همچنین چهار برابری نسبت به کشورهای صادرکننده، خاطرنشان کرد: در حالی شاهد این حجم مصرف هستیم که استفاده بیش از حد سلامت افراد جامعهخ را به خطر می اندازد.
پرفسور خدایی در ادامه خواستار مدیریت پسماندهای تولیدی در بخش کشاورزی شد و گفت: این پسماندها نقش مهمی در تولید ناخلاص داخلی دارند.
رئیس دانشگاه رازی کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش به مسئله ریزگردها نیز اشاره کرد و گفت: ریزگردها امروز به عنوان تهدیدی جدی برای بخش کشاورزی محسوب می شوند که باید از سوی مسئولین دو کشور ایران و عراق اقدامات لازم برای مهار آن ها به عمل آید.
خدایی در پایان ابراز امیدواری کرد دومین همایش بین المللی کشاورزی و منابع طبیعی گامی به سوی توسعه مناسبات دو کشور ایران و عراق در بخش های مختلف از جمله بخش علمی و تحقیقاتی باشد.
گفتنی است؛ در این كنفرانس دو روزه اساتیدي از كشورهايي همچون سوييس، تاجيكستان، كره، هند، تركيه و عراق با ارائه مقاله حضور دارند.
همچنین هیاتی 60 نفره از استان بابل عراق در این کنفرانس حضور یافته اند که علاوه بر اساتید و دانشجویان دانشگاه القاسم، مسئولین کشاورزی، دامپزشکی، نظام مهندسی، اعضاء اتاق بازرگانی، رییس صنف کشاورزی و هیات سرمایه گذاری بابل عراق هم در این هیات هستند و قرار است علاوه بر حضور در این کنفرانس بین المللی، دیدارهایی نیز با مسئولین مربوطه استان کرمانشاه داشته باشند.
در حاشیه این کنفرانس، نمایشگاهی با 20 غرفه تخصصی از دستاوردهای علمی و پژوهشی بخش کشاورزی در محل پردیس کشاورزی دانشگاه رازی برپا است.
مقالات ارائه شده در این کنفرانس امروز و فردا بصورت سخنرانی و پوستر ارائه و فردا در مراسم اختتامیه از برگزیدگان تقدیر می شود.
نظر شما