به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی سالاری ظهر امروز در نشست با مدیران اداره کل ثبت احوال استان بوشهر با تبریک هفته ثبت احوال اظهار کرد: آمار نقش مهم و تاثیرگذاری در پیشرفت و توسعه دارد و برنامهریزیها بر اساس آمار انجام میشود.
وی افزود: ثبت احوال در واقع با مسائل هویتی همه مردم سر و کار دارد و مرجع رسمی اظهار نظر در مورد آمار است و عملکرد ثبت احوال راهنمای برنامهریزی در حوزههای مختلف است.
استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: همه دستگاهها به نوعی با ثبت احوال در ارتباط هستند و استفاده دقیق از آمار میتواند موجبات پیشرفت شود.
سالاری با بیان اینکه جمعیتشناسی مبنای اصلی برنامهریزی است تصریح کرد: مباحث جمعیتشناسی پایه برنامهریزیهای مختلف است و دستگاههای اجرایی باید بیشتر از این آمار و اطلاعات استفاده کنند.
وی افزود: در صورتی که آمار مکانمحور شود میتوان اطلاعات را با دقت بیشتری ارایه کرد.
استاندار بوشهرخاطرنشان کرد: حوزه کاری ثبت احوال بسیار گسترده است و میتواند در مسایل فرهنگی و بهداشت و اقتصاد و صنعت ودیگر بخشها نیز تاثیرگذار باشد و در هر حوزهای به آمار و اطلاعات دقیق نیاز است.
دکتر سالاری افزود: میانگین سن و یا آمار فوت در سالهای مختلف میتواند نشان دهنده خدمات بخش سلامت یا توسعه و ضعف زیرساختهای حمل و نقل باشد.
وی گفت: همه آمارهای ثبت احوال میتواند به عنوان تذکری برای دستگاههای مختلف در مورد انجام مطلوب یا غیر مطلوب وظایف آنها مورد توجه قرار گیرد.
استاندار بوشهر با تاکید بر لزوم افزایش سرعت در مجموعه ثبت احوال گفت: در حال حاضر عملکرد ثبت احوال از نظر کیفیت و دقت عمل مطلوب است و اگر سرعت این مجموعه در خدمترسانی به مردم بیشتر شود رضایتمندی مردم نیز بالاتر میرود و انتظار داریم در این مسیر اقدامات لازم انجام شود.
سالاری افزود: از نظر بودجه و امکانات در حد توان و ظرفیت به مجموعه ثبت احوال کمک میکنیم و معاون برنامهریزی در این مسیر اقدامات لازم را انجام میدهند.
وی با تاکید بر افزایش اعتبارات ثبت احوال برای تامین کمبودهای مورد نیاز تصریح کرد: با توجه به اینکه این مجموعه با کمبود ساختمان برای ادارات و نمایندگیهای خود مواجه است، تلاش میکنیم از ساختمانهای مازاد ادارات شهرستانها با رعایت مسایل قانونی برای این مسئله استفاده کنیم.
معاون برنامهریزی استاندار بوشهرنیز گفت: بودجه استان بوشهر امسال نسبت به سال گذشته کاهش 60 میلیارد ریال نشان میدهد ولی افزایش تخصیصها اثرات نامطلوبی درروند طرحها نخواهد گذاشت.
رضا عوضپوربا بیان اینکه نقش ثبت احوال در پیشرفت و توسعه غیر قابل انکار است اظهار کرد: بیشتر برنامهریزیها بر پایه آمار این مجموعه است.
وی افزود: برای بهبود فعالیتهای ثبت احوال اعتبارات لازم و مورد نیاز را به این مجموعه تخصیص میدهیم.
وی با اشاره به کاهش اعتبارات استان خاطرنشان کرد: بودجه جاری استان امسال نسبت به سال گذشته 60 میلیارد ریال کاهش داشته ولی با این وضعیت تلاش میکنیم نسبت به تخصیص اعتبارات به دستگاهها اقدامات لازم را انجام دهیم که اثرات نامطلوبی در طرحها برجای نگذارد.
معاون برنامهریزی استاندار بوشهر تصریح کرد: امسال 1.5 میلیارد ریال به ثبت احوال استان کمک کردهایم و بودجه این مجموعه افزایش یافته و این در حالیست که بودجه برخی ادارات کاهش یافته است.
عوضپور خاطرنشان کرد: امسال در بحث اعتبارات عمرانی و خرید ماشینآلات نیز به ثبت احوال استان کمک میکنیم.
وی افزود: اعتبار لازم برای خرید سه خودرو در اختیار این اداره کل قرار میگیرد که به زودی موافقتنامه مبادله میشود.
عوضپور گفت: متناسب با ظرفیت موجود به تمام ادارات کمک میکنیم و امیدواریم روز به روز شاهد پیشرفت در مجموعه ثبت احوال و به روز رسانی اطلاعات و آمار ثبت احوال باشیم.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر هم گفت: اکنون 7 سامانه صدور کارت شناسایی ملی هوشمند در استان بوشهر فعال است دکه امسال این سامانهها برای تسریع در صدور کارت ملی هوشمند افزایش مییابد.
کیومرث صالحینیا با بیان اینکه صدور کارت شناسایی ملی هوشمند یکی از طرحهای مهم این اداره است که امسال اجرایی شده است اظهار کرد: تاکنون 648 کارت شناسایی هوشمند در استان بوشهر صادر شده است که کندی کار به سبب فعال بودن 7 سامانه صدور است.
وی با اشاره به اینکه تعداد سامانههای صدور کارت شناسایی ملی باید به 30 سامانه افزایش یابد گفت: اکنون 7 سامانه صدور کارت ملی هوشمند فعال است و برای افزایش این تعداد سامانه نیاز به بودجه لازم است که با ایجاد این سامانهها امکان صدور کارت شناسایی ملی هوشمند در همه 10 شهرستان استان مهیا میشود.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر با بیان اینکه جمعیت استان رو به افزایش است اظهار کرد جمعیت استان بر اساس سرشماری سال 90 بیش از یک میلیون و 32 هزار نفر بوده و میانگین سنی جمعیت استان نیز 26.98 سال است.
صالحینیا افزود: چمعیت استان بوشهر تا سال 1405 شمسی به 1.3 میلیون نفر میرسد.
وی با اشاره به اینکه نسبت ازدواج به طلاق6.5 به 1 در سال گذشته بود افزود: این میزان امسال افزایش یافته است و به ازا هر 4.4 ازدواج یک طلاق در استان بوشهر رخ میدهد که رقم بالایی است.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر تصریح کرد: رتبه استان بوشهر در طلاق در کشور 14 بود که امسال به چهار رسیده است که نشان از افزایش این مهم است.
صالحینیا خاطرنشان کرد: در 9 ماه امسال تعداد ازدواجهای صورت گرفته 7هزار و 399 نفر بود که نست به مدت مشابه سال گذشته 12 درصد کاهش دارد.
وی از رشد 21 درصدی طلاق در 9 ماه امسال خبرداد و گفت: در9 ماه امسال یکهزار و 654 طلاق در دفاتر ثبت احوال استان بوشهر ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که یکهزار و 368 مورد بود 21 درصد رشد نشان میدهد.
نظر شما