به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدرضا قاسمی نیا طی دیدار مسئولان سازمان نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان قم با آیت الله حسینی بوشهری، که قبل از ظهر پنجشنبه انجام شد، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های این سازمان بیان کرد: طبق فرمان امام خمینی (ره) در سال 58 فرمان سوادآموزی برای همگان در ایران اعلام شد و درست 10 سال بعد از این فرمان جامعه جهانی شعار سوادآموزی همگانی را مطرح کرد.
وی افزود: امام خمینی (ره) با تشکیل نهضت سوادآموزی در راستای هدف ریشه کنی بیسوادی و گام برداشت و تاکید می کردند تا بیسوادی رفع نشود جامعه به استقلال نمی رسد و رهبر معظم انقلاب نیز بر این مهم تاکید کردند و سوادآموزی را یک جریان فرهنگی و آینده ساز عنوان می کنند که طی اردیبهشت ماه سال جاری بر ریشه کنی بیسوادی در ابلاغیه عمومی تاکید کردند.
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش استان قم اظهار داشت: اولویت های برنامه توسعه تا پایان برنامه پنجم بر سوادآموزی سنین 10 تا 45 سالگی تصریح شده که همین گروه سنی در قم درسال 55 و سال پیروزی انقلاب اسلامی 54 درصد باسوادی بود و طی سال جاری این آمار 98 درصد پیش بینی شده است.
قاسمی نیا با بیان جایگاه سوادآموزی در آینده تحصیلی افراد جامعه تصریح کرد: بسیاری از افراد از کسوت نهضت سوادآموزی رشد کردند و به مراتب بالای علمی حوزه و دانشگاه دست یافتند که در این راه نهادها و ارگان های مختلفی چون کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی، انتقال خون، هلال احمر، اداره کل زندان ها، صداوسیما، سازمان تبلیغات اسلامی، و کمیساریای پناهندگان فعالیت و همکاری های مناسبی داشتند.
وی افزود: مطابق امر امام (ره) تمام بیسوادان باید یادگیری و تمام باسوادان برای یادگیری باید به پا خیزند و امروزه در ازای سوادآموزی هر یک نفر بیسواد در کشور، به افراد حقیقی سوادآموز 540 هزار تومان هدیه داده می شود.
معاون سوادآموزي اداره كل آموزش و پرورش استان قم تاکید کرد: در حال حاضر 500 کلاس درس سوادآموزی در استان فعال است که چهار هزار و 700 سوادآموز در این کلاس ها شرکت می کنند و همچنین 300 فرد حقیقی به صورت داوطلب وظیفه سوادآموزی این افراد را به عهده گرفتند.
قاسمی نیا بیان کرد: سه دوره علم آموزی برگزار می شود که دوره اول سوادآموزی شامل افراد بیسواد و بی مدرک است و طی 400 ساعت آموزش داده می شوند و شامل چهار دوره است؛ دوره تحکیمی در راستای جلوگیری از بازگشت به بیسوادی انجام می شود و دوره انتقال که افرادی که موفق به دریافت مدرک ابتدایی شدند به دوره راهنمایی دست یابند.
وی در پایان گزارش خود با اشاره به موانع سوادآموزی در استان خاطرنشان کرد: موانعی در راه دستیابی به سوادآموزی وجود دارد که یک نفر بازمانده از تحصیل نیز برای استان زیاد است و از جمله این موانع می توان به تقاضای ضعیف از سوی بیسوادان برای سوادآموزی، عدم همراهی والدین در راه سوادآموزی، مهاجر پذیری استان، نبود تشویقات و الزمات برای حضور در کلاس های درس و نیاز به عزم ملی و استانی، دولتی و غیردولتی در راه باسوادی جامعه با توجه به برنامه پنجم توسعه که امید است محقق شود.
نظر شما