۷ دی ۱۳۹۲، ۱۲:۱۷

تبریزی به مهر خبر داد:

احياي محلات و بافت سنتي مانعي براي بهره مندي از قطار توسعه نيست

احياي محلات و بافت سنتي مانعي براي بهره مندي از قطار توسعه نيست

همدان - خبرگزاری مهر: نايب رئيس شوراي اسلامي شهر همدان گفت: احياي محلات و بافت سنتي مانعي براي بهره مندي از قطار توسعه نيست.

 محمد تبريزي در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان اين مطلب افزود: هويت اجتماعي و فرهنگي در زندگي ماشيني امروزه حلقه مفقوده اي در شهرها است به نحوي كه كاركرد هاي اجتماعي كه در محلات بوقوع مي پيوست به فراموشي سپرده شده است و افراد ساكن در محلات بعضا به عنوان كلني هاي سكونتي ايفاي نقش مي كنند.

تبريزي ارتقاي نقش محلات ، كنترل و كاركردهايي كه بوسيله آن در محل صورت مي پذيرد در راستاي نيل به اهداف فرهنگي و پيوست هاي اجتماعي توسعه شهري را ضروري دانست و اضافه كرد: بر اين اساس چنانچه محلات ريشه دار و اصيلي كه اين كاركردها در آن داراي سابقه است بهترين گزينه براي اجراي طرح پايلوت باززنده سازي بوده و از آنجايي كه در اين نقاط مراكزي نظير تجاري، محله اي، مساجد و اماكن عام المنفعه وجود دارد با احياي آن مي توان جهت شروع به كار اقدام كرد.

وي با بيان اينكه شهرداري و شوراي اسلامي شهر همدان از ادوار گذشته به موضوع محلات پرداخته كه در اين راستا كارهاي مطالعاتي و مصوبات لازم صورت گرفته است، افزود: شوراي چهارم نيز در كميسيونهاي فرهنگي، اجتماعي، معماري و شهرسازي ومركز پژوهشهاي در حال تاسيس اين امر را در دستور كار خود قرار داده و با جديت به دنبال دسترسي به راهكارهاي مناسب با استفاده از توان شهرداري، ادارات ميراث فرهنگي ، راه و شهرسازي و تشكل هاي مردمي است.

نايب رئيس شوراي اسلامي شهر همدان در پاسخ به اين سوال كه آيا اجراي طرح هاي نوين و احداث پروژه هايي نظير پاركينگ طبقاتي در محلات با طرح باززنده سازي با رويكردهاي گذشته تضاد و تناقصي ندارد؟ اظهار داشت: در بدو امر قرار دادن اين پروژه ها در كنار هم ممكن است تناقضاتي را در ذهن متوالي كند اما با توجه به ضرورت ها و نيازهاي زندگي امروزي كه بدون توجه به آنها مشكلاتي براي شهروندان بوجود مي آيد بر اين اساس بايد اين پروژه ها را با انجام كار كارشناسي و ارائه طرح هاي مناسب با يكديگر سازگار کرد.

محمد تبريزي اضافه كرد: احياي محلات و بافت سنتي به  اين معنا نيست كه قطار توسعه، تكنولوژي و بهره برداري از دانش هاي نوين دچار وقفه شود و اين امر مانعي براي بهره مندي از پيشرفت و توسعه نيست.

تبريزي به تاثير احياي محلات و بافت سنتي در جذب گردشگران اشاره كرد و افزود: با توجه به اينكه گردشگران در سفر به شهرهايي با پيشينه تاريخي و فرهنگي به دنبال دسترسي به آثار و اماكن ديدني و فرهنگ زندگي گذشتگان هستند بر اين اساس باززنده سازي محلات مي تواند در كنار ساير ضروريات و امكانات رفاهي و مدرن در جذب گردشگران و افزايش مدت ماندگاري مسافر در شهر و نيز بهبود فضاي كسب و كار مؤثر باشد.

وي با بيان اينكه كاركردهاي اقتصادي بيشترين نقش را در توسعه اقتصادي دارند، يادآور شد: مجموعه شوراي اسلامي شهر همدان در خصوص مباحث امنيت، بهبود و ارتقاي سطح كسب و كار و تجارت در همدان حساسيت داشته و به دنبال ايجاد زمينه هاي اين امر است.

کد خبر 2203651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha