حسین عباس نژاد در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه حفظ و نگهداری هویت و انتشار آن می تواند نقشه راهی برای آیندگان باشد، افزود: سازمان اسناد پل ارتباطی بین گذشتگان، حال و آیندگان است و می تواند در تمامی تصمیمات اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی استان تاثیرگذار باشد.
وی افزود: اگر بدانیم در گذشته در خصوص مسائل مختلف چه اتفاقاتی رخ داده است می توانیم از اشتباهات آینده جلوگیری کنیم در این زمینه می توان گفت سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان به عنوان حافظه ملی استان می تواند برای تولید علم و فناوری به آیندگان کمک کند.
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان در باره نهضت میرزا کوچک جنگلی اظهار داشت: اگر بدانیم در نهضت بزرگ و با عظمت میرزا کوچک جنگلی چه اتفاقاتی رخ داد که موجب شکست این نهضت شد می توان برای تقویت تفکر انقلابی و ولایی شهید میرزا کوچک جنگلی برای حال و آینده برنامه ریزی کرد.
وی با اشاره به اینکه گفتمان تولید علم و اجرایی کردن آن با نگاه کردن به گذشته میسر می شود، تصریح کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان می تواند در تمامی ظرفیت های ذکر شده تاثیرگذار باشد.
تالار دیجیتال مطالعه در نیمه نخست سال آینده افتتاح می شود
عباس نژاد گفت: بدلیل عدم اتصال سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان به سایت رسای سازمان اسناد کشور که می توان از آن به عنوان غنی ترین حافظه جهانی نام برد، سازمان اسناد استان در تلاش است با افتتاح تالار دیجیتال مطالعه، پژوهشگران و محققان گیلانی را در امر تحقیق و پژوهش کمک و یاری کند.
وی در خصوص مزایای راه اندازی تالار دیجیتال مطالعه در گیلان اذعان داشت: در حال حاضر پژوهشگران و محققان، استادان و دانشجویان استان برای انجام مراحل مختلف تحقیقات باید به تهران مراجعه کنند اما در صورت افتتاح این تالار برای نخستین بار در شمال کشور نه تنها پژوهشگران گیلانی بلکه محققان استان های شمالی نیز می توانند برای انجام تحقیقات از این تالار استفاده کنند.
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان با تشکر از مجموعه استانداری گیلان برای تخصیص اعتبار برای راه اندازی تالار دیجیتال متذکر شد: زیرساخت تالار دیجیتال آماده است و در حال برنامه ریزی جهت اتصال فیبر نوری به تهران می باشیم امید است این تالاردیجیتال که می توان از آن به عنوان یکی افتخارات استان نام برد در نیمه نخست سال آینده افتتاح شود.
وی اشاره کرد: تمامی اسناد موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان از سوی مردم فرهنگ دوست استان به این مجموعه اهدا شده است.
عباس نژاد ضمن تشکر از مردم استان برای اعتماد به این سازمان و اهدای اسناد به این مجموعه گفت: اسناد همان طور که می توانند زیبا و شیرین باشند نگهداری آن ها نیز در منازل ممکن است موجب بروز امراض پوستی شود.
وی تاکید کرد: افرادی که اسناد قدیمی را در منزل نگهدری می کنند به سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان اعتماد کرده و برای ارائه اسناد خود حتی بصورت امانت نیز اقدامات لازم را انجام دهند زیرا این کار علاوه بر کمک به حفظ حافظه ملی گیلان می تواند در نگهداری و ترمیم اسناد، صاحبان آنها را یاری دهد.
اداره مرمت و بازسازی اسناد در گیلان افتتاح می شود
مدیر سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان افتتاح تالار مطالعه، برگزاری دوره های مختلف سند شناسی، برگزاری کارگاه نقد و بررسی کتاب با محوریت جغرافیایی گیلان برای نخستین بار در سطح منطقه، برگزاری نمایشگاه های اسناد، برگزاری نمایشگاه کتاب و برگزاری دوره های مطالعاتی افق 1404 برنامه استراتژیک رهبر معظم انقلاب مدظله العالی در محور های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و غیره را از برنامه های مورد اجرا این سازمان در سال جاری عنوان کرد.
وی اذعان داشت: برگزاری جلسات با پژوهشگران و محققان، تجلیل از اهدا کنندگان اسناد و مدیران دستگاه های پیشگام در احیای اسناد بایگانی راکد ادارات دولتی، برگزاری کارگاه سند خوانی یا سند شناسی برای دبیران و استادان تاریخ از دیگر برنامه های اجرا شده است.
حسین عباس نژاد در ادامه با بیان اینکه افتتاح اداره مرمت و بازسازی اسناد جزء برنامه های این سازمان تا پایان سال جاری است، یادآورشد: این اداره زیر مجموعه سازمان اسناد و کتابخانه ملی گیلان است که با راه اندازی آن در استان، اسناد تحویل شده به سازمان در این اداره مرمت و بازسازی می شود.
نظر شما