۱۲ دی ۱۳۹۲، ۷:۴۷

منتخب گزارش استانها در هفته/

خودسوزی باتلاق روستای رومورز/ آلودگی بیش از حد زیست محیطی در اصفهان طی هفته گذشته پنهان ماند

خودسوزی باتلاق روستای رومورز/ آلودگی بیش از حد زیست محیطی در اصفهان طی هفته گذشته پنهان ماند

گروه استان ها- خبرگزاری مهر: خودسوزی باتلاق روستای رومورز، پدیده‌ای لوکس به نام باغ‌وحش خانگی در طرقبه شاندیز و آلودگی بیش از حد زیست محیطی در اصفهان طی هفته گذشته پنهان ماند از مهمترین گزارشهای استانها در این هفته بوده است.

خودسوزی باتلاق روستای رومورز / خشکسالی اعماق زمین را آتش زد
 
ادامه خشکسالی در جنوب کرمان اعماق زمین در منطقه باتلاق رومورز در شهرستان جیرفت را شعله ور کرده این پدیده موجب نشست زمین، خارج شدن دود از شکافهای باتلاق خشک شده و نگرانی ساکنان اطراف باتلاق شده این درحالیست که بروز این پدیده روستائیان را سردرگم کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر از کرمان، خشکسالی و ادامه این پدیده در جنوب استان کرمان مظاهر مختلفی را به همراه داشته است که می توان به شکافهای چندین کیلومتری در شهرستان عنبرآباد اشاره کرد که به همراه نشست زمین موجب بروز خسارت به منازل مسکونی نیز شده است این پدیده هر ساله در برخی از دشتهای عنبرآباد روی می دهد و گاه شکافهایی با طول چند کیلومتر و عمق چندین متر ایجاد می کند کارشناسان زمین شناسی دلیل بروز این پدیده را برداشت بی رویه آب از منابع زیر زمینی توسط بهره برداران و فرو نشست زمین می دانند.

اما این تنها پدیده ای نیست که جنوب کرمان به دلیل خشکسالی و بی آبی های چندین ساله تجربه کرده است. بی آبی در کرمان در حالی ادامه دارد که میزان بارندگی در کرمان امسال نسبت به سال قبل 70 درصد کاهش یافته است و کم باران ترین شهرستانهای استان نیز در جنوب کرمان واقع شده اند. طی روزهای اخیر اما مردم جنوب استان کرمان خبرهای عجیبی از یکی از باتلاقهای شهرستان جیرفت در روستای رومورز شنیده اند.

بی آبی 153 روستا در روزهای پر باران کرمانشاه/ انتظار با چتر برای رسیدن تانکرهای آبرسان
 
در روزهایی برودت هوا در استان کرمانشاه به زیر صفر رسیده است و کم آبی زیر بارش های خوب پاییز امسال چندان دغدغه ای به نظر نمی رسد اما اهالی 153 روستای کرمانشاه زیر چتر در انتظار رسیدن تانکرهای آبرسان هستند.

وقتی واژه هایی مثل کم آبی، آبرسانی سیار و یا هرچیزی شبیه به اینها را می شنویم ناخود آگاه ذهن انسان کنار آنها کلماتی مثل گرما و تابستان را چینش می کند. اما واقعیت این است که در روزهایی که بارشهای چند ده میلیمتری همه را خرسند کرده است و دماسنج ایستگاه های هواشناسی در مناطق مختلف استان کرمانشاه منفی چند درجه را نشان می دهند باز هم واژه های آبرسانی سیار و بی آبی با جسارت خاصی از رسانه ها سر در می آورند.

آب رسانی سیار به روستاهایی که تحت پوشش شبکه آب نیستند و اهالی آنها در روزهای بارانی هم باید با چتر در انتظار رسیدن تانکر های آبرسان باشند.

مسئولین شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمانشاه می گویند 153 روستا با تانکرهای این شرکت سیراب می شوند و این اقدام پر زحمت  هر روز برای تک تک این روستا تکرار می شود و سهمیه آب هر خانوار به آن تحویل داده می شود.

آب رسانی سیار به 153  روستاها در حالی است که در تابستان سالجاری شرکت آب و فاضلاب روستایی به 283 روستا با تانکر آب می رساند.

پدیده‌ای لوکس به نام باغ‌وحش خانگی در طرقبه شاندیز/ گونه‌های غیربومی که در ویلا منقرض می‌شوند
 
شرایط خاص اقلیمی و وجود باغ‌ها و روستاهای سرسبز در طرقبه شاندیز سبب شده تا برخی افراد در این منطقه نسبت به نگهداری حیات وحش به صورت زنده اقدام کنند و از حیوانات به عنوان یک کالای لوکس و فاخر برای ایجاد باغ وحش‌های غیرمجاز در ویلاهای شخصی خود بهره ببرند پدیده‌ای که روند رو به رشد آن را در این منطقه ییلاقی شاهد هستیم.

طرقبه شاندیز به دلیل و وجود باغ‌ها و روستاهایی با شرایط خاص باعث شده تا علاقه ذاتی برخی به نگهداری حیوانات در این شهر ییلاقی افزایش پیدا کند.

وفور فروشگاه‌های غیرمجاز حیات وحش در سطح شهرستان مشهد و برخی از شهرستان‌های مرزی و قرار گرفتن این شهرستان بعنوان ییلاقات کلان شهری همچون مشهد و ورود برخی افراد با وضعیت مالی مناسب سبب شده اشخاص از این فضا بیش از پیش استفاده کرده و دست به نگهداری حیات وحش بصورت زنده و یا تاکسیدرمی، بزنند اقدامی که از نظر قانون غیرمجاز است.

طرح ضربتی که در نطفه خفه شد/ بازگشایی بازارچه کوزه رش منتظر تصمیم دولت ترکیه
 
بازگشایی بازارچه مرزی کوزه رش سلماس در مرز ایران و ترکیه از دیماه 83 تا دیماه 92 هنوز راه به جایی نبرده و با وجود ایجاد زیرساختهای لازم برای راه آندازی بازارچه از سوی ایران دولت ترکیه تمایل چندانی برای سرمایه گذاری در این منطقه را ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، تعطیلی بازارچه مرزی کوزه رش سلماس در سال 70 بعد از یک سال از فعالیت این منطقه اقتصادی به دلایل مختلف، یکی از شوکهای بزرگی ود که به اقتصاد سلماس وارد کرد بطوریکه هم اکنون بعد از 22 سال مسئولان راه اندازی مجدد این بازارچه را یکی از راهکاریهای اصلی خروج سلماس از رخوت اقتصادی موجود می دانند، ولی این در حالی است که با وجود گذشت 9 سال از صدور مجوز بازگشایی کوزه رش هنوز مردم در آرزوی تحقق این وعده عملی نشده حسرت به دل مانده اند.

بازگشایی بازارچه مرزی کوزه رش یکی از طرحهای ضربتی مسئولان برای رونق اقتصادی سلماس بود که در نطفه خفه شد و بعد از گذشت 13 سال در تاریخ 27 دیماه سال 83 هیئت وزیران برای خروج از رخوت اقتصاد بسته سلماس، مجوز بازگشایی این بازارچه مرزی را صادر کرد، ولی از آن سال تا کنون هیچ یک از وعده های مسئولان کشوری و استانی در خصوص این بازارچه عملی نشده است.

گشت و گذاری در منطقه صفر محرومیت/ شهرستان چاروایماق با 60هزارنفرجمعیت یک دندانپزشک هم ندارد
 
شهرستان چاروایماق با 60 هزار نفر جمعیت یکی از مناطق محروم کشور است که گشت و گذاری در این منطقه حاکی از نبود حداقل های معیشت مردم و مخصوصا نبود امکانات بهداشتی، درمانی و تحصیلی در این شهرستان است.

تهیه گزارشی از محرومیت ها و نبود امکانات در چاروایماق بهانه ای بود برای سفر به این شهرستان که در جنوب آذربایجان شرقی و 180 كیلومتری تبریز مرکز استان قرار دارد و از سمت شمال با هشترود، از شرق با میانه، از غرب با مراغه و نیز از سمت جنوب با استان‌های آذربایجان غربی و زنجان هم‌مرز است.

بی شک وقتی قدم به قدم در خاک این نقطه از کشور سفر کنید و مشقت ها را ببینید تازه می فهمید که چاروایماق نه تنها محروم ترین نقطه آذربایجان و حتی شاید کشور است، که علاوه بر مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، نبود بیمارستان و حداقل امکانات بهداشتی و درمانی مشکل تردد کودکان برای رسیدن به مدارس صدای اعتراض مردم این شهرستان و روستاهای متعدد اطراف را در آورده است.

آلودگی بیش از حد زیست محیطی در اصفهان طی هفته گذشته پنهان ماند
 
هفته گذشته در خاموشي رسانه ها و بي خبري مردم، عددهاي قابل تاملی از شاخص آلودگي هواي اصفهان ثبت شد كه در ميان همه كلانشهرهاي كشور بي سابقه بود.

 هفته گذشته در خاموشي رسانه ها و بي خبري مردم، عددهاي قابل تاملی از شاخص آلودگي هواي اصفهان ثبت شد كه در ميان همه كلانشهرهاي كشور بي سابقه بوده و به جاي اعلام وضع فوق العاده، حتي مهدكودكها نيز تعطيل نشد.

ثبت عدد شاخص آلودگي 307

هفته گذشته به دليل پايداري هوا در سراسر كشور، تقريبا در تمامي كلانشهرها، كيفيت هوا كاملا محسوس كاهش يافت و در برخي كلانشهرها به مرز هشدار رسيد. در اين بازه زماني بيشترين مانور رسانه ها روي شهر تهران بود و حتي مهدكودكها و مدارس در اين كلانشهر به دليل آلودگي هوا تعطيل شد و مقررات سختگيرانه اي در ارتباط با حمل و نقل درون شهري اتخاذ شد، همه اينها در در حالي بود كه ميانگين عدد شاخص آلودگي در تهران طي روزهاي سه شنبه هفته گذشته تا شنبه اين هفته بين 145 تا 160 متغير بود، در اصفهان اعداد بالاتر از200 و حتي در مقطعي بالاتر از 300، مرز اضطرار و بحران را هم رد كرده بود و طبق قانون و مطابق با جدول شاخص آلودگي هوا (AQI) بايد شرايط اضطراري و بحراني اعلام مي شد.
 

 

شعارهای رنگارنگ هم محرومیت را از "زیلایی" نزدود/ اینجا آخر دنیاست
 
زیلایی سرزمینی در میان کوهستانهای سترگ زاگرس جنوبی است، جایی که محرومیت بیش از هر چیز در آن جلوه می کند. جایی که برخی می گویند "اینجا آخر دنیاست".

دهستان زیلایی با 14هزار نفر جمعیت از توابع شهرستان بویراحمد است و نزدیک به 58 روستا و آبادی بزرگ و کوچک دارد که در میان کوههای سخت و صعب العبور زاگرس جا خوش کرده اند.

تا 20سال پیش این منطقه حتی راهی هم نداشت چه برسد به برق و آب و ... اما اگرچه خدمات زیادی به این منطقه ارائه شده اما هنوز رنگ محرومیت بر جای جای آن هویداست و با نام آن عجین شده است.

به رغم شعارهای رنگارنگ مسئولین در ادوار مختلف، هنوز زخم محرومیت بر چهره زیبای مردمان این دیار باقی است. مردمانی که در هوش استعداد نشان داده اند که محروم نیستند و 500 فارغ تحصیل لیسانس، فوق لیسانس و دکترا از این موضوع حکایت می کند.

حالا در روزهای سرد آغازین زمستان این مسئولین دولت یازدهم هستند که عزم سفر کرده اند تا پای به محرومترین نقطه ایران بگذارند.

کد خبر 2204464

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha