۳۰ مرداد ۱۳۸۴، ۱۱:۴۸

در پي تداوم مخالفت هاي عمومي با فروش ارزان نفت اين كشور به شركت هاي آمريكايي؛

دولت اكوادور از ارتش كمك گرفت

دولت اكوادر به منظور بازگرداندن كارگران بخش صنعت نفت براي از سرگيري توليد نفت پس از يك وقفه شش روزه از نيروهاي ارتش كمك گرفت.

به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه "فاينشيال تايمز"، شركت نفت اكوادر "پترو اكوادر" با انتشار بيانيه اي اعلام كرد: با همكاري نيروهاي ارتش ما مصمم هستيم تا برخي راه ها براي دسترسي به مناطق و حوزه هاي نفتي كه كمتر تحت تاثير نا آرامي هاي اخير بوده را باز كنيم.

دولت آلفردو پلاسيو رئيس جمهوري اكوادر روز چهارشنبه در استان هاي ساكوبيوس (Sucumbios) و اورلانا (Orellana) وضعيت فوق العاده اعلام كرد.

اين وضعيت فوق العاده در پي آن اعلام  شد كه كاركنان معترض صنعت نفت در اين استان ها خواستار اختصاص سهم بيشتري از درآمد نفت به آنها شدند.

 تظاهركنندگان دولت اكوادر را مجبور كردند كه صادرات نفت را متوقف كند، نفت يكي از محصولات كليدي در تبادلات خارجي اين كشور است كه روزانه 30 ميليون دلار عايد اكوادور مي كند.

 همين مساله باعث شد تا بهاي نفت در جهان پس از توقف صادرات نفت اكوادر روز جمعه بيش از دو دلار افزايش پيدا كند و قيمت هر بشكه نفت خام براي تحويل در ماه سپتامبر به 35/65 دلار رسيد.

كشور اكوادر پنجمين توليد كننده بزرگ نفت در آمريكاي جنوبي است و بيش از نصف صادرات اين كشور به آمريكا مي رود.

توليد عادي پترو اكوادر 210 هزار بشكه در روز است، توليد شركت هاي خصوصي نيز 340 هزار بشكه در روز است، اما توليد آن به دليل نا آرامي هاي اخير به 150 هزار بشكه كاهش پيدا كرده است.

تظاهركنندگان كه مقامات دولتي و برخي حقوقدانان نيز جزو آنها بودند از شركت هاي نفتي خواستند تا 200 كيلومتر جاده در مناطق آنها بسازند و فرصت هاي شغلي بيشتري را در اختيار افراد محلي قرار دهند.

آنها همچنين از دولت خواستند تا تمام قراردادهاي نفتي با شركت هاي خارجي را مجدداً از نو منعقد كنند و خواستار سهم 50 درصدي از سود نفت اكوادر شدند.

در نا آرامي ها و درگيري ميان نيروهاي دولتي و تظاهركنندگان 60 تن مجروح شدند و "گويلرمو مونزو" فرماندار استان ساكوبيوس (Sucumbios) به اتهام رهبري معترضان دستگير شد.

 شهردار يكي ديگر از شهرها نيز در اين راستا دستگير شد.

شايان ذكر است يكي از دلايل اصلي اعتراض مردم اكوادور به اين است كه نفت اين كشور به رغم بهاي بالاي آن در بازارهاي جهاني كه بيش از 60 دلار است از سوي يك شركت نفتي آمريكايي تنها به بهاي بسيار ناچيز 12 دلار خريداري مي شود و از اين بابت اين شركت آمريكايي سودهاي كلاني را به چنگ مي آورد در حالي كه مردم اكوادور با وجود داشتن اين منابع ثروت در وضعيت اقتصادي نابساماني زندگي مي كنند.

کد خبر 220645

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha