۱۶ دی ۱۳۹۲، ۱۴:۵۸

تولید حسگر اندازه‌گیری داروی پارکینسون از سوی محققان کشور

تولید حسگر اندازه‌گیری داروی پارکینسون از سوی محققان کشور

محققان دانشگاه گیلان حسگر بهبود یافته‌ای برای تشخیص و اندازه‌گیری داروی لوودوپا که در درمان بیماری پارکینسون استفاده می‌شود، تولید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پارکینسون یک بیماری عصبی است که باعث اختلال پیشرونده در سیستم ارتباط بین سلول‌های عصبی مغز و عضلات بدن انسان می‌شود. اعتقاد بر این است که این بیماری به دلیل سطوح پایین دوپامین در بخش‌های خاصی از مغز رخ می‌دهد. اگرچه "لوودوپا" به طور گسترده‌ای به عنوان یک منبع دوپامین در درمان این بیماری مورد استفاده قرار گرفته است ولی شواهد نشان داده است که این ماده بر اثر استفاده طولانی مدت دارای عوارض جانبی جدی بر سلامت انسان نظیر ایجاد پارانویا است. از این رو استفاده از روش‌هایی که قابلیت اندازه‌گیری و آنالیز دقیق این ماده را در فرمولاسیون فراورده‌های دارویی داشته باشد اجتناب ناپذیر است.

پژوهشگران دانشکده شیمی دانشگاه گیلان، تحقیقاتی را با هدف ارائه حسگری بسیار حساس جهت اندازه‌گیری لوودوپا توسط کاربر غیرتخصصی از طریق کیت‌های تشخیصی مطالعاتی را انجام دادند.

این پژوهشگران در راستای دستیابی به هدف مورد نظر ابتدا نانو ذرات گرافن تولید شد و پس ازبررسی خواص آن، الکترود کربن شیشه‌ای توسط آن اصلاح شده و برای اندازه‌گیری لوودوپا استفاده شد. جهت تعیین کارایی حسگر ساخته شده، نمونه لوودوپا در عصاره مغز موش مورد شناسایی قرار گرفت.

با توجه به نتایج این تحقیق، حسگر تولید شده دارای حساسیت و مساحت سطح بسیار بالایی نسبت به سایر حسگرهای مورد استفاده معمول بود. از دیگر ویژگی‌های این حسگر انجام آنالیز در محیط فیزیولوژیکی، بدون نیاز به مراحل پیش آماده‌سازی بود. این پژوهشگران همچنین توانستند مقدار این دارو را در مغز موش اندازه‌گیری کنند که خود نویدی جهت استفاده از این حسگر در نمونه‌های انسانی است.

نتایج این طرح می تواند نیاز به روش‌ها و دستگاه‌های آنالیز پرهزینه را رفع کرده و مراحل اندازه‌گیری این دارو را در بیماران مبتلا به پارکینسون تسریع و تسهیل کند.

کد خبر 2209031

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha