۳۰ مرداد ۱۳۸۴، ۱۹:۵۴

مخالفان اشعري وزير پيشنهادي آموزش و پرورش:

بايد قوي‌ترين وزير براي آموزش و پرورش باشد// وزير نبايد نماينده دولت در ميان معلمان باشد// وزير معرفي شده سابقه كافي ندارد

بايد قوي‌ترين وزير براي آموزش و پرورش باشد// وزير نبايد نماينده دولت در ميان معلمان باشد// وزير معرفي شده سابقه كافي ندارد

نمايندگان مخالف تصدي علي اكبر اشعري در وزارت آموزش و پرورش در جلسه علني عصر امروز با تاكيد بر اينكه بايد قوي‌ترين وزير براي آموزش و پرورش انتخاب شود، علت مخالفت با اشعري را نداشتن سابقه كافي در وزارت آموزش و پرورش و اينكه وي از ميان معلمان انتخاب نشده است، اعلام كردند.

به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر" ، در جلسه علني عصر امروز پس از اعلام ديدگاههاي مخالفان و موافقان برنامه هاي دولت و تركيب كابينه و سخنان رييس جمهور ، نمايندگان مخالف و موافق اشعري ديدگاههاي خود را بيان كردند .

هادي دوست محمدي نماينده سمنان و عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با استفاده از 8 دقيقه وقت سيد‌آبادي نماينده سبزوار به عنوان اولين مخالف وزير آموزش و پرورش سخن گفت.

وي با بيان اينكه وظيفه همه ما حمايت از رييس جمهور است گفت: آموزش و پرورش بزرگترين وزارتخانه دولت است و گرچه شخصيت اشعري فرهنگي است، اما معتقديم سابقه گذشته ايشان كافي  براي پذيرش اين مسووليت نيست.

نماينده سمنان ادامه داد: مهمترين ويژگي‌ دولت احمدي نژاد داشتن تخصص است كه البته بايد هم علم و هم تجربه را كنار هم داشته باشيم، در حالي كه  14 سال است كه همه برنامه‌هاي آموزش و پرورش عوض شده است. شخصيت آقاي اشعري فرهنگي است  نه آموزشي و پرورشي. چگونه مي‌خواهيم آموزش و پرورش را به اعلا برسانيم، اما وزير از بدنه آن نيست.

نماينده سمنان افزود: بايد قوي ‌ترين وزير براي آموزش و پرورش باشد، آموزش و پرورش زير ساخت است، چگونه كسي كه از بدنه آن نيست و حداقل اطلاعات را دارد در راس آن باشد. اشعري در كميسيون گفت به من گفته اند 20 درصد را مي‌توان صرفه‌جويي  كرد 93 درصد هزينه‌هاي عمومي است، چگونه صرفه‌جويي كرد. اشعري در دوره مسووليت انتشارات سروش هم خيلي موفق نبوده، حال آموزش و پرورش با اين گسترده عظيم!؟

وي خطاب به احمدي نژاد گفت : ديد شما نسبت به آموزش و پرورش درست است اما (اشعري) نيروي مناسبي نيست. اگر از خارج آموزش و پرورش وزير بياوريد حداقل دو سال عقب هستيد. بايد بكوشيم نيرو‌هاي توانمندي بياوريد چرا كه از آموزش و پرورش دريغ مي‌كنيد.

دوست محمدي با بيان اينكه امروز نظام آموزش كتب و نيرو ها همه متحول شده‌اند و كسي لازم است وزير شود كه نظام جديد را بشناسد افزود: وزير آموزش و پرورش بايد از نيرو‌هاي توانا از درون آن كمك بگيرد. من اشعري را براي وزارتخانه ضعيف مي ‌بينم.

حسن سيدآبادي نماينده سبزوار  نيز درمخالفت با علي اكبر اشعري وزير پيشنهادي آموزش و پرورش گفت: وزير پيشنهادي براي تصدي آموزش و  پرورش،سوابق كافي ندارد و فقط مدتي در گزينش اين وزارتخانه كاركرده ‌است، لذا نمي‌تواند كرامت كاركنان اين وزارتخانه بزرگ را حفظ كند.

عضو فراكسيون اصوالگرايان مجلس افزود: بحث آموزش و پرورش فقط بحث پولي و ريالي نيست ، حقوق فرهنگيان افرايش يافته است، اما هنوز نارضايتي آنان را مي‌بينيم . كسي كه قرار است در راس آموزش و پرورش قرار گيرد بازنشسته صدا و سيماست و نمي‌تواند اهداف برنامه دولت هفتم را در اين وزارتخانه محقق كند.  

ايرج نديمي، نماينده لاهيجان نيز به عنوان مخالف وزارت اشعري در ابتداي سخنان خود در پاسخ به گفته‌هاي يكي از نمايندگان موافق وزير پيشنهادي كه گفته بود "بهتر است در آستانه سال جديد تحصيلي اين وزارتخانه فاقد وزير نباشد" گفت: دولت جديد با عدم راي اعتماد به چند وزير پيشنهادي معطل نخواهد ماند و رئيس جمهور مي‌تواند بلافاصله كانديداهاي بعدي تصدي وزارت را معرفي كند.

وي تاكيد كرد: مخافت با چند وزير پيشنهادي خللي در امور دولت ايجاد نمي كند و به معناي عدم تشكيل دولت نيست.

نديمي فهرستي از سئوالات متعدد خود را از اشعري برشمرد و تاكيد كرد كه وظيفه نمايندگان پرسش كردن و پاسخ شنيدن است. وي پرسيد: با اينكه افرادي را براي تحقيق فرستاده ‌ايم و در جلسات كميسيون هم چند باري مطرح شد من هنوز نفهميده‌ ام كه مدرك وي چيست و از كجا اخذ شده و آيا مدركي از موسسه ‌اي خاص بوده يا از طريق شركت در كنكور به دست آمده ‌است؟

نماينده لاهيجان همچنين سئوالات متعددي درباره نحوه و ساعات فعاليت اشعري در مدرسه نور يا موسسه سروش يا سوابق اجرايي وي در گزينش آموزش و پرورش و حضور در هيات نظارت در صدا وسيما طرح كرد و گفت كه با وجود هزاران متخصص مسائل آموزشي و كارشناسان داراي مدرك دكترا چرا مشاوران رئيس جمهوري، اشعري را براي تصدي اين وزارتخانه پيشنهاد كرده‌اند؟

نديمي با تاييد اينكه اشعري فردي آرام و شخصيتي خوب است افزود: آيا آرام بودن وي به اين معناست كه همه جا از مقابل مسائل موجود آرام مي‌گذرد يا مانند رئيس جمهوري جوش مي‌زند؟ بهرحال آمورش و پرورش حوزه‌اي است كه مسائل آن فريادگر مي‌طلبد!

اين نماينده مجلس ادامه داد:وقتي درباره صندوق ذخيره ارزي معلمان پرسيده شد، ايشان گفتند كه با 20 درصد صرفه‌جويي مي‌توان مسائل را حل كرد. آيا واقعا در بحث‌هاي اقتصادي آن هم در مورد وزراتخانه‌اي كه معروف است به وزارتخانه‌اي بودجه‌خور مي‌توان چنين گفت كه با 20 درصد صرفه‌جويي مسائل حل است؟ به نظرم اين شيوه حل كردن مسائل كمي تا قسمتي برخورنده است.

وي گفت كه در بررسي برنامه‌هاي وزير پيشنهادي به اين ارزيابي رسيده كه برنامه‌هاي ارائه شده قانع‌ كننده نيستند و اساسا در تعريف نظام پرورشي و دانايي‌محور با برنامه وزراي قبلي تفاوت چنداني ندارند.

عضو فراكسيون اقليت مجلس افزود: تعامل وزارت آموزش و پرورش با وزارتخانه‌هاي ديگر مانند اقتصاد و آموزش‌عالي در نظر گرفته نشده و اصلا رابطه‌اي بين آنها نيست! اين نماينده مجلس سخنان خود را با اين جمله به پايان برد كه" اشعري شخصيت خوبي است اما خوب‌ترين‌هايي وجود دارند. اصرار نفرماييد."

علي عسگري، نماينده مشهد و كلات نيز در مخالفت با وزارت علي‌اكبر اشعري، وزير پيشنهادي آموزش و پرورش گفت:معلمان بايد احساس كنند كه وزير نماينده آنها در دولت است نه نماينده دولت در ميان آنها.

وي در ادامه به مخالفت فرهيختگان و نمايندگان عضو فراكسيون وفاق و فراكسيون فرهنگيان با حضور اشعري در راس وزارت آموزش و پرورش اشاره كرد و گفت: بهترين دليل براي معرفي اشعري خدمات وي در شهرداري تهران به عنوان مشاور شهردار بوده كه افرادي را به سوي معلمان گسيل داشته و به آنهابن 25 هزار توماني  داده ‌است.

عسگري گفت: وقتي از ايشان پرسيدم آيا با دادن اين بن مشكلات معلمان حل مي شود كه گفتند خواستيم معلمان احساس عزت كنند. آيا بهتر نيست اين احساس عزت از نوعي ديگر و به شكل انتخاب فردي از ميان معلمان ايجاد شود؟ نماينده مشهد و كلات افزود: آيا معناي جوانگرايي اين است كه با وجود ده‌ها هزار جوان مستعد و كاردان اين بزرگوار به عنوان يك بازنشسته به اين وزارتخانه وارد شود و مديريت آن را به عهده گيرد.

وي گفت كه وزارت آموزش و پرورش با پوشش دادن ميليون ها دانش‌ آموز و بيش از يك ميليون معلم و كسر بودجه آن ، آيا بهتر نبود فردي جوان و با نشاط عهده‌دار اين مسئوليت مي‌شد؟

عسگري با اشاره به اصول متعدد قانون اساسي مبني بر ضرورت آموزش و پرورش رايگان و اهميت ويژه اين وزارتخانه و تاكيدات رئيس‌جمهوري جديد بر زيربنايي و مهم بودن اين وزارتخانه سئوالاتي از وزير پيشنهادي مطرح كرد.

وي پرسيد:وزير پيشنهادي در چه رشته ‌اي و در چه سالي و از كجا مدرك ليسانس خود را دريافت كرده‌اند؟ چه تصويري از آينده اين وزارتخانه ارائه مي‌دهند و چه وعده‌هايي براي ادامه مسير آن دارند؟ نحوه تعامل ايشان با ديگر وزارتخانه‌هاي مرتبط با امر آموزش و پرورش چگونه خواهد بود؟

نايب رييس كميسيون اصل نود مجلس با اشاره به سابقه فعاليت اشعري در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: گرچه از زمان همكاري ايشان در دوره وزارت ميرسليم با آقاي اشعري و آرين منش آشنا هستيم و به وي ارادت داريم، اما ايشان فاصله زيادي با وزارتخانه آموزش و پرورش دارند.

کد خبر 220985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha