به گزارش خبرنگار مهر، دکتر عبدالرحمان رستمیان در دومین کنگره ملی آموزش به بیمار که صبح چهارشنبه در بیمارستان امام(ره) برگزار شد، گفت: در دنیا اقدامات خوبی در زمینه آموزش به بیمار انجام شده است. در نظر داریم سومین کنگره آموزش به بیمار را در سال آینده به صورت بینالمللی برگزار کرده تا از تجربیات دنیا استفاده کنیم. لازم است در بحث آموزش به بیمار، سیستم آگاهیبخشی در بخشهای مختلف بیمارستانی راهاندازی شود.
وی با اشاره به اهمیت اطلاعرسانی به بیماران به ویژه در بیماریهای مزمن که روند درمان در آنها طولانی است، ادامه داد: در مصرف داروهای طولانی مدت نیز باید اطلاعرسانی و آگاهیبخشی کافی در بیمار صورت بگیرد، چرا که بیمارانی را مشاهده میکنیم که به دلیل نداشتن این اطلاعات، دچار عارضه شدهاند.
رستمیان با تاکید بر لزوم تهیه متریال آموزشی در جهت راهاندازی سیستم آموزش به بیمار، گفت: از آنجا که جایگاه خوبی برای این مقوله در نظر گرفته نشده، گاهی مشاهده میشود که بیمار با باورهای غلط زندگی میکند. از طرفی ممکن است تبلیغ دارویی با هزینه بالا در سایتی صورت بگیرد و بیمار از آنجا که آگاهی لازم را نسبت به موضوع مربوطه ندارد، به تهیه این دارو اقدام کند. این در حالی است که این دارو نه تنها ممکن است فایدهای برای وی نداشته باشد، بلکه ممکن است عارضه هم ایجاد کند. با توجه به اهمیت این مبحث، باید متریال آموزشی به زبانی ساده و به روز در مورد بیماریهای مختلف تهیه شود. نقش انجمنهای علمی پزشکی در این زمینه بسیار اهمیت دارد.
رئیس دومین کنگره ملی آموزش به بیمار در این باره افزود: بیمار اگر در مورد بیماری خود و چگونگی روند درمانش اطلاعات کافی داشته باشد، در پروسه درمان مشارکت کرده و با بیماری خود مسئولانه برخورد میکند. هر چند ممکن است بسیاری از اوقات توصیههایی به بیماران صورت بگیرد، اما از آنجا که موافقت بیمار جلب نمیشود، وی در پروسه درمان شرکت نمیکند.
رستمیان ادامه داد: جای خوشحالی است که درجهای از اعتباربخشی بیمارستانها به مقوله آموزش به بیمار اختصاص داده شده است، اما باید گفت که این موضوع کافی نیست و باید کیفیتر شود.
در ادامه دکتر فاطمه رخشانی دبیر علمی دومین کنگره ملی آموزش به بیمار با اشاره به استقبال صورت گرفته از سوی گروههای مختلف پزشکی در این کنگره، گفت: مجموعا 273 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که از این میان 191 پوستر، 15 سخنرانی و 35 سخنران مدعو پذیرفته شده است.
وی تاکید کرد: آموزش به بیمار وظیفه تمام کارکنان بهداشتی درمانی و در تمام سطوح است. آموزش به بیمار نیاز نظام سلامت است. اگر بیمهها سیاستهای مربوط به کیفیت و آموزش بیمار را جدی بگیرند و بخشی از هزینهها را بپردازند، بیتردید مشاهده خواهیم کرد که هزینههای پرداختی از جیب مردم و همچنین هزینههای نظام سلامت کاهش مییابد. آموزش به بیمار حق مردم است و ما نیز نسبت به آن حساسیت داریم.
نظر شما