۲۱ دی ۱۳۹۲، ۷:۵۲

بازتاب گزارش مهر/

پاسخ مسئولان سد سیمره به ابهامات پروژه/ آب بند سیمره 96 درصد پیشرفت دارد

پاسخ مسئولان سد سیمره به ابهامات پروژه/ آب بند سیمره 96 درصد پیشرفت دارد

ایلام – خبرگزاری مهر: پس از آنکه مشکلات سد سیمره و طولانی شدن این پروژه و همچنین برخی مسائل فنی در خصوص این سد در خبرگزاری مهر مطرح شد مسئولان این سازه عظیم آبی از نزدیک مشکلات و پیشرفتهای این پروژه را بررسی کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از درج گزارش خبرگزاری مهر مبنی بر اینکه سد سیمره در موعد مقرر آبگیری نشده و این سد دارای مشکلات فنی است مسئولان اجرایی سد با دعوت از خبرنگار مهر در استان ایلام برای بازدید از قسمتهای مختلف سد سیمره به ابهامات پاسخ دادند.

در همین ابتدای گزارش باید از مسئولان سد و کارشناسان روابط عمومی آب نیرو به خاطر حس مسئولیت و پاسخگویی از نوع بازدید تشکر کرد و  امیدواریم که این گونه راهکارها برای پاسخ گویی به رسانه در دیگر بخشها و نهادهای استان و حتی کشور الگو شود.

خبرنگار مهر به همراه دو نفر از مسئولان اجرایی سد و دو نفر از کارشناسان روابط عمومی آب نیرو از مراحل و بخشهای مختلف سد سیمره بازدید به عمل آورند که این بخشها شامل بدنه سد، مراحل تکمیل پروژه آب بند، نیروگاه سد و چنیدن بخش دیگر است.

کل سد سیمره 96 درصد پیشرفت دارد

در ابتدای بازدید رحمت لله مهران پور مدیر اجرایی سد سیمره با ارائه توضیحاتی در مورد کل سد سیمره اظهار داشت: سد سیمره یکی از مهمترین پروژه های سد سازی در کشور است که دارای مشخصات فنی بسیار زیادی است.

وی بیان داشت: سد سیمره از نوع بتنی دوقوسی با ارتفاع 180 متر از پی، طول تاج 202 متر و عرض تاج شش متر است که تنظیم و کنترل سیلابها، تولید انرژی پاک برق آبی، تعادل بار شبکه سراسری برق، امکان تبادل برق با کشورهای همسایه همچنین بهبود شرایط عمران منطقه و اشتغالزایی از جمله مهمترین مزیت های اجرای طرح سد و نیروگاه سیمره است.

این مسئول بیان داشت: نیروگاه سیمره نیز با سه واحد 160 مگاواتی ظرفیت تولید سالانه 850 گیگاوات ساعت برق را دارد.

مهران پور افزود: هم اکنون پیشرفت فیزیکی کل طرح سیمره 96 درصد است که پیشرفت بدنه سد و سازه های جانبی نیز 100 درصد انجام شده است.

وی تصریح کرد:  هم اکنون در سد سیمره پروژه آب بند با 95 درصد، تجهیزات بدنه با 92 درصد، تجهیزات دستگاه 89 درصد، ساختمان نیروگاه با 98 درصد، کل نیروگاه با 91 درصد، پست نیروگاه با 95 درصد و تلیمه ذخیره با 100 درصد پیشرفت فییزیکی در حال انجام است.

گزارش تملک اراضی محدوده مخزن سیمره

وی بیان داشت: دریاچه سد سیمره با 65 کیلومتر طول حدود شش هزار و 500 هکتار از اراضی زراعی، عرصه های ملی و مستحدثات را مستغرق می کند.

این مسئول عنوان کرد: بخش قابل توجهی از این اراضی به خصوص در منطقه رودبار استان ایلام از نوع آبی هستند.

وی تصریح کرد: در حریم کارگاه و دریاچه سد بیش از 21 پارچه آبادی کوچک و بزرگ(14 روستا ساحل چپ، هفت روستا ساحل راست رودخانه استان ایلام) واقع شده است.

مهران پور اظهار داشت: تعداد ساختمانهای دولتی و عام المنفعه از قبیل دو باب مسجد، 15 باب مدرسه، چهار باب خانه بهداشت، چهار باب مخابرات به زیر آب می روند.

این مسئول بیان داشت: به طور کلی بیش از یک هزار و 22 خانوار روستایی با جمعیتی نزدیک به پنج هزار و 700 نفر در محدوده مخزن ساکن هستند.

خبرگزاری مهر در گزارش مربوط به آبگیری سد سیمره، مشکل فنی و عدم آبگیری به موقع سد سیمره به دلیل اینکه آب از زیر کوه بیرون می رود عنوان کرده بود که مهران پور مدیر اجرایی سد همراه با خبرنگار مهر ضمن بازدید از پروژه از نزدیک در این ارتباط نیز اظهار داشت: اول از همه اینکه سد سیمره هیچ گونه مشکل فنی ندارد.

وی بیان داشت: در پروژه سیمره به منظور آب بندی پی سد و تکیه گاه های آن حدود سه هزار و 600 متر پرده آب بند احداث شده است.

این مسئول عنوان کرد: برای احداث این پرده حدود چهار هزار و 800 عدد گمانه حفاری شده که مجموع طول این گمانه ها 490 هزار متر طول است.

مهران پور بیان داشت: کل سیمان مصرفی در پروژه آب بند سیمره 51 هزار تن سیمان است.

وی افزود: متراژ کل حفاری و تزریق (شامل پرده آب بند، تزریقات تحکیمی) بلاغ بر 600 هزار متر طول است و کل سیمان مصرفی در پروژه حدود 70 هزار تن است.

مهرام پور تصریح کرد: با تکمیل پرده آب بنده سد سیمره انتظار می رود که میزان ترواش و نشت آب از پی و تکیه گاه های سد به حدود هشت مترمکعب بر ثانیه برسد که البته این میزان در تراز نرمال دریاچه یعنی حدود تراز 723 متر بالتر از سطح دریا در نظر گرفته شده است.

وی افزود: حداکثر ترواشهای اندازه گیری شده در تراز 660 دریاچه حدود 2.5 مترمکعب بر ثانیه بوده است که انتظار می رود با تکیل پروژه آب بند این میزان به حدود 1.5 متر مکعب بر ثانیه تقلیل می یابد.

سد سیمره در حد فاصل دو استان ایلام و لرستان و 40 کیلومتری شمال غربی شهرستان دره شهر بر روی رودخانه سیمره در حال احداث است.

رودخانه‌های سیمره و کشکان سرشاخه‌های رود کرخه هستند. رودخانه سیمره به طول 417 کیلومتر و شیب 0.3 درصد، از به‌هم پیوستن رودخانه‌های "قره سو" و "گاماسیاب" به‌وجود آمده و مهمترین شاخه‌های فرعی آن "چرداول" و "شیروان" است.

----------------------------------------------

گزارش: رمضان نوری

 

 

کد خبر 2211606

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha