به گزارش خبرگزاري مهر، عبدالمحمد زاهدی در نشست هم اندیشی با حضور نخبگان، فرهیختگان و اساتید مطرح دانشگاهی استان کردستان اظهار داشت: نخبگان از مهمترین اقشار تاثیرگذار در مسیر توسعه و پیشرفت جامعه هستند و در حقیقت توسعه به معنای واقعی خود زمانی محقق می شود که نخبگان و مخترعین نقش خود را در ارائه طرح های خلاقانه برای رفع نیازهای بخش های مختلف به نحو شایسته به انجام برسانند.
وی افزود: توجه به نیازهای اساسی نخبگان و اتخاذ راهبردها و راهکارهای عملی برای استفاده از این توانایی ها و به فعل تبدیل کردن این استعدادها از اهمیت فراوانی برخوردار است و باید با برنامه ریزی و تدوین دستورالعمل های مورد نیاز از ایده ها و طرح های نخبگان بهره برداری کرد.
استاندار کردستان ادامه داد: امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته و توسعه یافته، نخبگان و صاحبان فکر و اندیشه مورد حمایت قرار می گیرند که این امر موجب می شود با اجرای طرح های تحقیقی و پژوهشی و ثبت اختراعات نوین نیازهای اساسی این جوامع برطرف شده و به پیشرفت و توسعه دست یابند.
زاهدی یادآور شد: وجود نیروی خلاق و سرمایه های انسانی مولد برای پیشرفت و توسعه جامعه بسیار حائز اهمیت است و در این راستا نیروهای انسانی متخصص نقش تاثیرگذاری در تسریع روند پیشرفت جامعه برعهده دارند.
وی بیان کرد: با وجود پیشرفت های فراوان و نوآوری در علم و دانش در حال حاضر دیگر تولید و علم و دانش مختص و منحصر به کشور و منطقه ای خاص نیست و همه ملل جهان با توجه به توان و امکانات خود در تولید علم سهیم هستند و در چند سال اخیر کشور اسلامی مان نیز با استفاده از توان نیروی انسانی خلاق خود جایگاه مناسبی در کسب علم در منطقه و جهان بدست آورده است.
استاندار کردستان گفت: پیرو منویات رهبر معظم انقلاب در نامگذاری کردستان به عنوان استانی فرهنگی باید همه و به خصوص نخبگان استان برای توسعه زیرساخت های فرهنگی و تغییر نگرش امنیتی به سمت نگرش فرهنگی در کردستان تلاش خود را مضاعف کنند.
زاهدی وجود فرهنگ و ارزش های ناب انسانی، اخلاقی و اسلامی بالقوه و کم نظیر در کردستان را فرصتی مناسب برای توسعه فرهنگی در استان دانست.
وی بر لزوم کاهش معضلات اجتماعی در جامعه اشاره کرد و افزود: ایجاد فرصت های اشتغال پایدار زمینه ساز کاهش آسیب های اجتماعی خواهد شد و براین اساس باید برای ایجاد فرصت های اشتغال در استان با تمام توان وارد عرصه شد.
استاندار کردستان از مدیران اجرایی استان خواست تا با تخصیص اعتبارات تحقیقی و پژوهشی سالانه خود به بهبود وضعیت پژوهش در کردستان کمک کنند و اظهار داشت: حمایت بخش خصوصی برای اجرای طرح های اشتغال زا و کارآفرین نخبگان ضروری است.
زاهدی با بیان اینکه اجرای برنامه های آموزشی برای کارکنان و پرسنل شاغل در ادارات و سازمان های دولتی استان ضروری است، ادامه داد: روند اجرا و احداث پارک علم و فناوری استان برای ساماندهی و استفاده از ظرفیت های نخبگان و افراد فعال در عرصه علم و دانش و فناوری باید تسریع شود.
وی به توانایی های پزشکی و درمانی نخبگان و متخصصین کردستانی پرداخت و یادآور شد: توجه به مقوله توریسم درمانی امروزه به عنوان یکی از زمینه های درآمدزایی در جهان مورد توجه قرار گرفته و ما نیز باید در کردستان با اطلاع رسانی و تبلیغ مناسبی نسبت به توسعه این صنعت برای ارائه خدمات به بیماران از جمله بیماران کشورهای همسایه و عراق اقدام کنیم.
استاندار کردستان وجود منابع طبیعی و منابع و مواهب خدادادی در کردستان را فرصتی مناسب برای توسعه دانست و بیان کرد: با وجود این منابع بی نظیر باید در برخی موارد از جمله در واگذاری معادن باید این منابع را به شرط ایجاد صنایع تبدیلی و اشتغالزا در حاشیه این معادن به متقاضیان دارای شرایط واگذار کرد.
زاهدی گفت: تسهیل در کاهش زمان صدور مجوز و بروکراسی زائد اداری برای توسعه سرمایه گذاری به ویژه با همکاری بخش خصوصی باید در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: باید با راه اندازی اتاق های فکر و نیز اتخاذ مدیریت واحد در زمینه ایجاد مشوق های لازم برای جذب سرمایه گذاری در بخش های مختلف استان با جدیت شرایط را برای ورود سرمایه از جمله در بخش خصوصی فراهم کرد.
استاندار کردستان اظهار داشت: اولویت برنامه های عمرانی و اجرایی استان اتمام طرح های نیمه تمام است و باید با اولویت نیاز مردم و نیز پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد طرح ها را در اولویت اتمام و واگذاری قرار داد و باید برای جلب اعتماد مردم به برنامه های دولت برای توسعه و آبادانی از دادن هرگونه قول های فاقد ضمانت اجرایی خودداری کرد.
زاهدی از مدیران خواست با نقدپذیری و تحمل نقدهای سازنده از سوی رسانه های جمعی و مطبوعات آن را برای ارتقای سطح بهره وری و توسعه بخش های مختلف بکار گیرند.
نظر شما