۲۳ دی ۱۳۹۲، ۱۶:۱۰

ضریح مطهر امامزاده جعفربن موسی الکاظم(ع) در پیشوا غبارروبی شد

ضریح مطهر امامزاده جعفربن موسی الکاظم(ع) در پیشوا غبارروبی شد

پیشوا - خبرگزاری مهر: آیین غبارروبی ضریح و حرم مطهر حضرت جعفربن موسی الکاظم(ع) با حضور مشتاقان اهل بیت عصمت و طهارت در پیشوا برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ظهر امروز آیین غبارروبی حرم و ضریح مبارک حضرت جعفربن موسی الکاظم (ع) با حضور جمعی امسئولان، روحانیون و ائمه جماعات، خدام امامزاده جعفر(ع) و مردم مومن و ولایی شهرستان پیشوا برگزار شد.

در این آیین باشکوه پس از تلاسوت آیات قرآن مجید، مادحین اهل بیت عصمت و طهارت در فضائل امامزاده جعفر(ع) اشعاری را قرائت کرده و به نوحه سرایی پرداختند و مردم و خدام حاضر در این آیین نیز اشک ماتم ریخته و غبار گناه را از جان خود پاک کردند.

پس از مراسم مداحی، نذورات مردم از داخل ضریح مطهر این امامزاده واجب التعظیم خارج و توسط مسئولان مورد شمارش قرار گرفت و مردم حاضر در این مراسم نیز هدایا و نذورات خود را تقدیم امامزاده جعفر(ع) کردند.

امامزاده جعفر(ع) پیشوا به عنوان قطب معنوی این شهرستان محسوب شده  که صحـن و ســرای زیبـا و مطهـرش هر روزه منزلگه هزاران عاشق دلسـوخته به خـاندان عصمت و طهارت می باشد و گره بسیاری از مشکلات را باز کرده است.

مرحوم علامه مجلسی در تذکره‌الائمه نوشته است که عقب حضرت موسی بن جعفر(ع) 13 پسر است که یکی از آنها جعفر نام دارد و عقب جعفر نیز دو پسر به نام‌های موسی و حسن است. بنابراین، امامزاده جعفر (ع) واقع در شهر پیشوای ورامین از نسل امام موسی‌الکاظم (ع) است.

امامزاده جعفر از فرزندان بلافصل حضرت موسي بن جعفر(ع) مي باشند که در قريه خوار در اطراف مدينه منوره زندگي مي کردند وجمعي از آن قريه تصميم گرفتند به خدمت حضرت علي بن موسي الرضا (ع)در مرو مشرف شوند و امامزاده جعفر را به سرپرستي خودشان انتخاب کنند، چون ايشان عالم و دانشمند و زاهد بودند و به اين قصد حرکت کردند، وقتي به ايران آمدند، مأمون حضرت رضا (ع)را شهيد کرده بود و  مأمورين مأمون، با اين گروه در اطراف ساوه جنگيدند و عده اي از اين جمع در آن درگيري شهيد شدند.

 امامزاده جعفر در حين مبارزه با مأمورين مأمون، در اين جنگ مجروح شدند و با همان حالت بدان نواحي تشريف برده و در محل سناردک در اثر همان مجروح بودن شربت شهادت نوشيدند.

آستان مقدس امامزاده جعفر(ع) دارای مناره‌های بلند و گنبدی بسیار با عظمت و کاشی کاری شده با ارتفاع بلند است که از همه نقاط شهر و حتی از فاصله بسیار دور، نمایان است. ساخت بنای بقعه، در زمان شاهان صفوی به ویژه شاه طهماسب بوده است و تاریخ کتیبه روی ضریح مقدس با خط خوش نستعلیق به سال 994ق. است و اسامی خداوند همانند: یا کمال، یا سریع، یا عالی، یا غافر، یا رافع، یا فاتح و... در حواشی آن حک شده است، بنا و توسعه حرم امامزاده در زمان شاهان قاجار نیز مورد توجه و عنایت آنان بود  ولی اساسی‌ترین توسعه و بازسازی و مرمت، در نظام مقدس جمهوری اسلامی صورت پذیرفته است.

در کنار صحن و سرای امامزاده، بازار قدیمی و سرپوشیده‌ای وجود دارد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تعدادی از اماکن و بناهای پیرامون آستان مقدس خریداری و به مجموعه حرم اضافه شد که هم اکنون حرم امامزاده دارای مسجد، کتابخانه، فضاهای تدارکاتی، بهداشتی، فرهنگی و ... است.

هر چند كه بنای بقعه امامزاده جعفر(ع) در زمان شاه طهماسب صفوی ساخته شده و بعدها در زمان قاجاريه به دستور فتحعلی شاه قاجار تعمير و ايوان اصلی آن در ضلع شرقی بقعه احداث شد و در دوران پهلوی تعمير گنبد، آئينه‌كاری داخل حرم و ديگر تزئينات داخلی و خارجی آين آستان مقدس انجام شد، تا قبل از پيروزی انقلاب اسلامی مساحت كل باقيمانده در زمان گذشته 300 متر مربع است و مساحت كل صحن و سرا به مساحت 7000 متر مربع بوده ولی پس از پيروزی انقلاب به زعامت مرجع عالی قدر اسلام امام خمينی‌(ره) و مقام معظم رهبری طرح توسعه آستان مقدس در غالب تهيه طرح جامع پيش‌بينی 60 هزار متر مربع طراحی شده كه در اطراف حرم مطهر احداث 11 رواق و يك ايوان قرينه و سه شبستان به نام‌های حسينيه شهدا، مصلی، تالار قرآن به مساحت 11 هزار متر مربع در فاز يك طرح جامع به تائيد دفتر فنی سازمان اوقاف و امور خيريه رسيده است.

کد خبر 2213800

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha