۲۴ دی ۱۳۹۲، ۷:۰۳

مهر بررسی می کند؛

زیر پوست شهرهای فرسوده مازندران/ بَم شمال را دریابید

زیر پوست شهرهای فرسوده مازندران/ بَم شمال را دریابید

ساری - خبرگزاری مهر: وجود سکونتگاههای غیر رسمی، بافت های فرسوده و اماکن غیرمقاوم شهری، همانند آتشی زیر خاکستر، مناطق شهری مازندران را مستعد بروز حوادث ناگواری نظیر حادثه دلخراش بم کرده است که اگر تدابیر لازم برای نوسازی صورت نگیرد، پشیمانی دیگر سودی نخواهد داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، وقوع سالانه حدود 190 زمین لرزه کوچک بزرگ، بروز سیل های خسارت بار، رانش زمین، آتش سوزی و ... از جمله حوادث و پیامدهایی است که هر سال، تن مازندران را زخمی می کند و بار مالی و جانی بر دوش ساکنان این دیار قرار می دهد.

بالابودن ارزش زمین، راغب نبودن مالکان برای بهسازی واحدهای فرسوده، همکاری نکردن بانکها، نداشتن سند مالکیت  از عمده مسائلی است که نوسازی بافت های فرسوده شهری مازندران را با چالش روبرو کرده است.

چهار هزار و 700 هکتار از مساحت 36 شهر مازندران جزو بافت فرسوده به شمار می رود و به رغم مشکلات متعدد، در سالهای اخیر بیش از 22 هزار واحد مسکونی مستقر در بافت های فرسوده مازندران برای نوسازی به بانکها معرفی شده اند و در مجموع 15 درصد از مساحت بافت های فرسوده استان بهسازی شده است.

به تاکید کارشناسان عمران و مسکن، بهسازی و نوسازی بافت های فرسوده، سبب ایجاد تحرک در اقتصاد شهر می شود و لزوم همکاری شهرداریهای برای به سرانجام رساندن این طرح، امری مهم به شمار می رود.

مشوق های حمایتی در نظرگرفته شود

شهر محمودآباد از جمله شهرهای مازندران بوده که 158 هکتار بافت فرسوده دارد و به گفته محسن رضایی شهردار این شهر، برای نوسازی بافتهای فرسوده باید مشوق هایی درنظر گرفته شود تا ساکنان این مناطق برای بهسازی بافت ها ترغیب شوند.

وی، تهیه طرح بهسازی و نوسازی را برای بافتهای فرسوده ضروری برشمرد و گفت: بایستی اطلاع رسانی و فرهنگ سازی مناسب برای سرمایه گذاری در بافت های فرسوده صورت گیرد.

وی همچنین تشکیل شرکت سرمایه گذاری برای بهسازی بافت های فرسوده را در شهر ضروری دانست و گفت: باید نگاه ویژه ای به بافت فرسوده صورت گیرد و مشارکت مردم و جذب سرمایه گذار می تواند در این حوزه بسیار تاثیرگذار باشد.

به تاکید کارشناسان، حضور بخش خصوصی و مردم در توسعه بهسازی بافت های فرسوده تاثیرگذار است و نباید تنها از دولت انتظار، بازسازی این مناطق را داشت و از سوی دیگر، تشکیل واحد مستقل و ویژه برای بافت های فرسوده در پیشرفت و اجرای این طرح موثر خواهد بود.

وجود 452 هکتار سکونتگاه غیررسمی در قائمشهر

قائمشهر در حوزه مرکزی مازندران نیز جزو پنج شهر دارای سکونتگاههای غیر رسمی به شمار می رود و بیش از 452 هکتار سکونتگاه غیر رسمی و 350 هکتار بافت فرسوده در این شهر وجود دارد، که آن را آبستن آسیبهای اجتماعی و مخاطرات طبیعی کرده است.

سید جعفر حسینی شهردار قائمشهر، بهسازی بافت های فرسوده را از جمله دغدغه ها بیان کرد و گفت: ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی و بافت های فرسوده از مهترین برنامه هاست.

وی با اشاره به اینکه معابر باریک و بناهای فرسوده شهری جان همشهریان را تهدید می کند، اظهار داشت: آماده هر گوه همکاری با متولیان امر در این زمنیه هستیم.

تکرار فاجعه بم جلوگیری شود

معاون عمراني استاندار مازندران با اشاره به دو گسل مهم در استان و با یادآوری خاطره تلخ زلزله بم، اظهار داشت: با همکاری مالکان بافت های فرسوده می توانیم از چنین فاجعه ای جلوگیری کنیم.

علی نبیان، مقاوم سازی واحدهای مسکونی و نوسازی بافت های فرسوده شهرداری را از جمله راهکارهای پیشگیری از فاجعه بیان کرد و خواستار همکاری بخش های مرتبط در این زمینه شد.

وی خواهان مشارکت شهرداران و دستگاههای اجرایی و بانکها شد و گفت: اینکه فقط از بخش دولتی انتظار نوسازی داشته باشیم راه بجایی می بریم و باید مشوق های ویژه ای برای مشارکت بخش های خصوصی و مردم در نظر گرفته شود.

معاون امور عمرانی استاندار مازندران، سرعت بخشی برای نوسازی بافت فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی را ضروری دانست و گفت: نوسازی محلات و واحدهای مسکونی باید سرعت بیشتری گیرد.
 
نوسازی 15 درصد از بافتهای شهری فرسوده

مديرعامل شركت عمران و مسكن سازان استان مازندران با اشاره به اینکه در هفت سال گذشته 15 درصد مساحت بافتهای فرسوده استان نوسازی شده است، گفت: 22 هزار واحد این محدود برای نوسازی به بانکها معرفی شده اند.

مهدی حدادیان، با عنوان اینکه تاکنون بیش از 3900 میلیارد ریال تسهیلات به متقاضیات پرداخت شده است، بالابودن ارزش افزوده زمین را از جمله مشکلات بیان کرد.

وی خواهان ایجاد بسترهای لازم برای نوسازی بافت های فرسوده استان شد.

به گزارش مهر، طبق آمار، 641 هکتار از مساحت سه هزار هکتاری شهرستان ساری، 347 هکتار از مساحت 2700 هکتاری قائمشهر، 420 هکتار ار مساحت شهری بابل، 159 هکتار از مساحت آمل، 170 هکتار از مساحت شهری چالوس،  107 هکتار از مساحت شهر نوشهر، 80 هکتار از مساحت شهر تنکابن و .... در استان مازندران فرسوده است که نیاز مبرم به نوسازی دارد.

کد خبر 2213992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha