به گزارش خبرنگار مهر، عباس آخوندی در نشست هم اندیشی ارتقای سطح حمل و نقل جاده ای کشور با اشاره به اینکه عدم تعادل شقوق حمل و نقل از مشکلات ایمنی راه ها، افزود: در حال حاضر 90درصد از حمل و نقل از طریق جاده و 10 درصد از دیگر شاخه های حمل و نقل انجام می شود که این آمار بسیار تکان دهنده است.
وی افزود: یکی از راهکارهای بنیادی تغییر پارادایم است تا بخشهای دیگر مانند ریلی هم رونق بیشتری پیدا کند و از همه مهمتر باید در حمل و نقل حومه تغییر پارادایم را داشته باشیم.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه حمل و نقل بار در بخش ریلی باید به 30 درصد و مسافر به 18 درصد برسد، گفت: البته در برنامه پنجم توسعه حمل و نقل حومه مورد توجه قرار نگرفته است و تصور می کنم حمل و نقل حومه ای متشکل از حمل و نقل شهری است.
آخوندی با بیان اینکه 30 درصد تلفات جادی ای در 30 کیلومتری ابتدای شهرها رخ می دهد، گفت: بررسیها نشان می دهد حمل و نقل حومه مستقل از حمل و نقل جاده ای است، بنابراین باید تصور عمومی از حمل و نقل جاده ای و ریلی تغییر کند، زیرا در حال حاضر ریل جزو انتخاب های بعدی مردم قرار دارد.
وی تصریح کرد: نهایت ظرفیت آزادراه تهران- قم، حداکثر 50 هزار نفر است اما در زمان پیچ به دو برابر هم می رسد که همین موضوع تلفات بیشتری را به دنبال دارد.
وی با تاکید بر اینکه احداث و بهره برداری از جاده ها در کنار عامل انسانی و استانداردسازی خودروها، افزود: این موارد نیاز به سرمایه گذاری چندهزارمیلیارد تومانی دارد.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: فقط ساخت آزادراه ها حدود 8هزارمیلیارد تومان، کنار گذرها یکهزارو750میلیارد تومان، بزرگراه ها 4 هزار و 300میلیارد تومان و راههای اصلی و فرعی 17 هزار میلیارد تومان نیاز به تامین اعتبار دارند.
آخوندی افزود: پیش بینی شده است که با ارقام بودجه ای که در اختیار داریم، تنها دوهزار میلیارد تومان می توانیم تامین اعتبار کنیم، بنابراین 30هزار میلیارد تومان برای تکمیل پروژه ها نیاز داریم.
نظر شما