اولين مورد رسمي گزارش شده وبا در كرج است كه زن بارداري هنگام تولد بدون آگاهي از اينكه به وبا مبتلا شده است ، نوزاد خود را به دنيا آورد و او نيزهنگام تولد با آلوده شدن به ميكروب وبا در لحظه تولد سه روز بعد از ابتلا درگذشت و البته به زعم پزشكان ابتلاي يك كودك زير 5 سال به وبا مورد بسيار نادري در جهان است ؛ زيرا عموم مبتلايان به وبا را جوانان تشكيل مي دهند.
تحقيقات كارشناسان شبكه بهداشت ودرمان كرج براي شناخت منبع ابتلاي مادر به بيماري نتيجه اي نداشت و آنها گمان مي كنند اين زن نيز در اثر مصرف آب يا سبزي آلوده وبا گرفته است.
از 29 تيرماه كه اولين مورد وبا در كرج گزارش شد هرروز برآمار مبتلايان افزوده شده است تا جايي كه امروز اين آمار از مرز 100 نفر گذشته است و بيماري تبديل به يك اپيدمي شده است .
احتمال مي دهيم منبع وبا بيوتروريستي باشد
رئيس شبكه بهداشت و درمان كرج در مورد منبع وبا به خبرنگار مهر گفت : آبهاي آلوده اصلي ترين و مهم ترين منبع انتقال وبا هستند و منبع اصلي اين بيماري در كرج شناخته نشده و احتمال مي دهيم منبع وبا بيو تروريستي باشد و براي اثبات اين مسئله در حال بررسي و كارشناسي هستيم .
ناصر حاجيان مطلق افزود : خوشبختانه انتقال بيماري وبا در شهرستان كرج به صورت تك گير بوده است و تاكنون ابتلاي گروهي از شهروندان در يك زمان مشاهده نشده است .
حاجيان خاطر نشان كرد : كليه مراكز بهداشت و درمان ، كلينيك هاي سطح شهر و بيمارستانها آماده پذيرش افراد مشكوك به وبا هستند و به سرعت آنها را تحت مداوا و درمان قرار خواهند داد.
وي ياد آور شد : هم اكنون وبا تحت كنترل است و بهترين راه جلوگيري از شيوع آن پيشگيري و مراقبت توسط شهروندان است .
بيمارستانها خالي از بيماران مبتلا
علي رغم اعلام مسئولان شبكه بهداشت و درمان كرج مبني بر شيوع وبا ، افزايش شمار مبتلايان و هشدارهاي لازم در اين زمينه در بيمارستانهاي كرج خبري از بيماران مبتلا به وبا نيست.
مراجعه خبرنگار مهر به بيمارستانهاي كرج براي يافتن بيماران مبتلا بي ثمر بود و در اكثر مواقع بيماران مرخص شده بودند .
يكي از اين بيماران كه در منزل تحت مداواست به خبرنگار مهر گفت : دو روز در بيمارستان تخصصي البرز بستري بودم ،امكانات و رسيدگي به من خوب بود ؛ اما نمي دانم چرا با وجود تمام خدماتي كه به بيماران وبايي ارائه مي شود و هشدارهايي كه مسئولان در اين خصوص داده اند باز هم تعداد بيماران روبه افزايش است .
مرضيه – س افزود : بعد از آنكه محرز شد به وبا مبتلا شده ام كارشناسان مركز بهداشت كرج از تمام اعضاي خانواده ام نمونه گيري و حتي 5 نفر از همسايه هاي نزديك ما را بررسي كردند ؛ اما از همان همسايه ها هم اكنون يك نفر مبتلا شده است .
يك شهروند كرجي نيز معتقد است : اقدامات مسئولان درمورد جمع آوري سبزي و صيفي خوب بوده است و آنها فقط سبزي فروشان بيچاره را نشان گرفته اند درحالي كه دستفروشان علي رغم صحبتهايي كه در مورد جمع آوري آنها گفته مي شود ، همچنان مشغول فعاليت هستند .
75 درصد بيماران وبا سرپايي درمان شدند
رئيس مركز بهداشت كرج در اين خصوص گفت : 75 درصد مبتلايان به وبا در شهرستان كرج به دليل مراجعه به موقع به پزشك به صورت سرپايي درمان مي شوند و به همين دليل تعداد كمتري در بيمارستانها بستري هستند .
مسعود رفعتي تصريح كرد : البته ما نيز ترجيح مي دهيم بيماران در منزل درمان شوند تا به اين وسيله از تردد اين بيماران و بستگان آنها كه احتمال ابتلا به بيماري را دارند در شهر و بيمارستان جلوگيري شود تا احتمالاً از اين طريق كسي مبتلا نشود ؛ اما هرگاه بيماري حال وخيم داشته باشد به طور قطع او را بستري خواهيم كرد .
رفعتي افزود : علت افزايش شمارمبتلايان هم امري طبيعي است ؛ زيرا به طور معمول موج دوم بيماري تعداد مبتلايان را افزايش خواهد داد ؛ اما با اقداماتي كه انجام شده بيماري در كرج تحت كنترل است ، ضمن آنكه نوع بيماري وباي شايع شده در كرج ( اينابابا ) دوره درمان طولاني دارد بنابراين كاهش آمار مبتلايان به سرعت امري محال است ؛ زيرا افراد مبتلا بايد دوره درمان خود را طي كنند .
رئيس مركز بهداشت كرج خاطر نشان كرد : اگر اقدامات مسئولان شهر در خصوص مهار وبا كافي نبود هم اكنون بيمارستانهاي كرج مملو از بيمار بود و هزاران تن به وبا مبتلا شده بودند .
رفعتي ادامه داد : بيشتر مبتلايان كرجي از راه مصرف سبزي آلوده وبا گرفته اند كه در همين راستا با هماهنگي فرمانداري ، دادستان كرج ، شهرداري و جهاد كشاورزي جلوي عرضه سبزي آلوه در كرج را گرفته ايم و اداره خدمات شهري شهرداري كرج نيز در طرحي ضربتي دستفروشان و اموال آنان را جمع آوري كرده است از سوي ديگر با استخرهاي آلوده برخورد شده و آب شرب كرج به شدت كنترل مي شود
.
وي يادآور شد : تجهيزات دارويي و امكانات پزشكي به حد نياز در كرج وجود دارد و نگراني حتي در صورت افزايش شمار مبتلايان وجود ندارد .
رفعتي ادامه داد :به منظور افزايش آگاهي شهروندان كرجي از بيماري وبا 8 هزار تراكت و پلاكارد در سطح شهر نصب شد وعلاوه بر اطلاع رساني گسترده در مطبوعات و رسانه هاي گروهي درباره چگونگي شيوع بيماري وبا و راه هاي پيشگيري و درمان بيماري ،اداره بهداشت و درمان به طور مستقيم در اين زمينه اطلاع رساني مي كند .
وي تآكيد كرد : بهترين راه مقابله و درمان وبا رعايت مسائل بهداشتي ، جلوگيري از مصرف سبزي ، آب آلوده و دانه پخته سرد مانند برنج سرد و حبوبات است .
احتمال ادامه شيوع وبا تا مهر ماه كم است
دكتر رفعتي در پاسخ به سؤال مهر در خصوص نگراني شهروندان با توجه به زمان نزديكي بازگشايي مدارس گفت : هر ارگاني موظف است در اين زمينه به زير مجموعه خود اطلاع رساني نمايد و آموزش و پرورش نيز در خصوص بيماري هاي واگير دار مانند وبا يايد به طور مستمر و درتمام فصول اطلاعيه و جزوه هاي آموزشي در اختيار دانش آموزان بگذارد تا درشرايط بحران دانش آموزان از نظر آگاهي در سطح مطلوبي قرار داشته باشند .
وي خاطر نشان كرد : البته احتمال ادامه يافتن بيماري تا بازگشايي مدارس كم است ؛ زيرا با فرا رسيدن سرما و خنكي هوا خود به خود بيماري كم خواهد شد و اصولاً بيماري وبا مربوط به فصل گرم سال است .
رئيس مركز بهداشت كرج ياد آور شد : در همين زمينه كلاسهايي ويژه جوانان و نوجوانان در نظر گرفته ايم كه با همكاري هلال احمر كرج درحال برگزاري است .
دانش آموزان بهترين عامل جلوگيري از شيوع وبا هستند
مدير آموزش مركز هلال احمر كرج دانش آموزان را بهترين وسيله براي جلوگيري از شيوع وبا دانست و افزود : قشر كودك و نوجوان همواره بهترين اطلاع رساني را درخانواده دارند و اگر وبا تا آن زمان ادامه يابد جاي نگراني نيست ؛ زيرا حساسيتهاي قشر دانش آموز در مورد رعايت موارد بهداشتي در خانواده براي مسئولان نيز ايجاد امنيت خاطر مي كند .
دكتر عباس دستگردي گفت: در همين راستا كلاسهاي يك روزه آموزش پيشگيري از بيماري هاي واگير در مركز هلال احمر كرج برپا شده و هر روز تعدادي از دانش آموزان كرجي با شركت در اين كلاسها نحوه مبارزه با وبا و ساير بيماريهاي واگير را فرا مي گيرند و چگونگي رعايت موارد بهداشتي را در اين خصوص مي آموزند .
تمام مسئولان براي كنترل وبا دركرج بسيج شده اند ، فرماندار ، معاون سياسي انتظامي فرماندار و دادستان كرج گفته اند كه مديران كم كار در اين زمينه را به قوه قضائيه معرفي خواهند كرد ، زيرا با سلامت مردم نبايد شوخي كرد .
شهرداري با تشكيل ستادهاي ويژه براي جمع آوري دستفروشان و عرضه سبزي وارد عمل شده است ، شوراي شهر بودجه اي براي اطلاع رساني در اين خصوص تخصيص داده و دادستاني كرج نيز تيمهاي ويژه اي را براي بازرسي اماكن عرضه مواد غذايي تشكيل داده است .
اداره آب و فاضلاب نيز كلر زني آب را به شدت و دقت پيگيري مي كند و جهاد كشاورزي جلوي عرضه سبزي و صيفي توسط سبزي كاران و سبزي فروشان را گرفته است .
رئيس جمهور نيز در پاسخ به اعتراضات سبزي كاران دستور اكيد داده است كه خسارت آنها در اسرع وقت برآورد و پرداخت شود ، در نهايت اينكه همه عوامل دست به دست هم داده اند تا وبا تبديل به تهديدي مرگبار نشود ؛ اما تمام مسئولان هم صدا بر يك نكته تآكيد دارند و آن اينكه بهترين راه كنترل وبا رعايت بهداشت فردي و اجتماعي و اصول بهداشتي توسط شهروندان است .
نظر شما