۲۵ دی ۱۳۹۲، ۱۳:۴۵

حاجی عبدالوهاب:

کشف استعدادها نقش مهمی در توانمند سازی خانوارها دارد/ خودکفایی 120 هزار مددجو

کشف استعدادها نقش مهمی در توانمند سازی خانوارها دارد/ خودکفایی 120 هزار مددجو

سمنان - خبرگزاری مهر: مشاور توانمندسازی و اشتغال کمیته امداد امام خمینی(ره) کشور با تاکید بر اینکه کشف استعدادهای خانوارهای تحت پوشش این نهاد می تواند نقش مهمی در توانمند سازی آنها داشته باشد، گفت: این امر در اولویت های کاری این نهاد است.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید حاجی عبدالوهاب صبح چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان اولویت اصلی این نهاد در خدمت‌رسانی را ایجاد اشتغال و توانمند ساختن خانواده‌ها عنوان کرد و گفت: با توانمندسازی خانواده های تحت حمایت می توان حس خودباوری و هویت را بین این خانواده ها زنده نگه داشت که این امر منجر به اصلاح سبک زندگی بین این خانواده ها می شود.

وی با بیان اینکه به دولت جدید نیز طرحی مبنی بر ایجاد مشاغل خانگی و کوچک به صورت مشاغل غیر متشکل ارائه شده است اظهار داشت: امیدواریم با توجه به مواد 80 و 194 برنامه پنج ساله مبنی بر خارج کردن سالانه 10 درصد از افراد تحت پوشش این طرح برای توانمندسازی مددجویان اجرایی شود.

اهمیت اولویت بندی نیازها و رفع نیازهای ضروری خانواده های مدد جو

مشاور توانمندسازی و اشتغال کمیته امداد با اشاره به اینکه اولویت بندی نیازها و رفع نیازهای ضروری خانواده های تحت حمایت در زمینه توانمندسازی اهمیت زیادی دارد، گفت: در این نهاد هیچ توانمندی ایجاد نمی‌شود مگر اینکه در انتهای آن اشتغال باشد.

حاجی عبدالوهاب، روند فعالیت در بخش اشتغال را در بخش های استعدادسنجی، آموزش و مشاوره، اعطای تسهیلات یا کاریابی، نظارت بر طرح‌های اشتغال، بازاریابی و کمک به امر فروش محصولات تولیدی مددجویان ذکر کرد و ابراز داشت: اشتغالی در کمیته امداد پایدار است که زیرساخت‌های آن قبلاً تعریف و آموزش و مشاوره‌های لازم ارائه شده باشد.

وی اظهار داشت: مشاوران، ناظران، مددکاران و کارشناسان باید در صورت مراجعه مددجویان، انتهای توانمندسازی را که همان اشتغال است به آنها نشان دهند.

حاجی عبدالوهاب با تاکید بر اینکه اشتغال مددجویان تحت پوشش کمیته امداد از ویژگی خاصی برخوردار است تصریح کرد: این نهاد در این راستا به صورت فرآیندی عمل می‌کند که آغاز این فرآیند همان آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارت‌آموزی مددجویان است.

وی گفت: توجه به دانش آموزان و دانشجویان تحت حمایت و زمینه سازی برای بستر کارآفرینی و خلاقیت در این افراد با رویکردی که در حوزه اشتغال وجود دارد می تواند در بعد توانمندسازی خانواده ها و در کاهش فقر وراثتی نقش موثری داشته باشد.

خودکفایی 120 هزار مددجوی تحت پوشش کمیته امداد

مشاور توانمندسازی و اشتغال کمیته امداد با اشاره به خودکفایی 120 هزار مددجوی تحت پوشش این نهاد در برنامه سال 92، افزود: کمیته امداد در دهه چهارم خدمتی خود رویکرد مستمر و علمی با نگرش همه جانبه را برای توانمندسازی افراد تحت پوشش شروع کرده است.

حاجی عبدالوهاب اوج این طرح را ایجاد بنگاه های زودبازده و اعطای تسهیلات قرض الحسنه با هدف اشتغالزایی برای مددجویان دانست و گفت: در این ارتباط در سال 90 بیش از 80 هزار نفر و در سال 91 بیش از 100 هزار نفر در کمیته امداد جشن خودکفایی و توانمندی آنها برگزار شد.

وی افزود: امسال برای اجرای این برنامه 11 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه برای کمیته امداد پیش بینی شده است که پرداخت این تسهیلات تاکنون در برخی از استانها خوب و مناسب و برخی استانها در حد مطلوب نبوده است.

ایجاد اشتغال موجب اصلاح رفتار و توانمندسازی مددجویان می شود

مشاور توانمندسازی و اشتغال کمیته امداد یکی از ماندگارترین کارهای این نهاد را ایجاد اشتغال برای خانواده های تحت حمایت اعلام کرد و گفت: این امر می تواند به اصلاح رفتار و توانمندسازی ایشان کمک فراوانی کند.

حاجی عبدالوهاب پروسه مشارکت مردم در خدمت رسانی، مشارکت اطرافیان خانواده های محروم در رفع مشکلات آنان را از مهمترین عوامل رفع فقر و مشکل از خانواده های تحت حمایت و نیازمند عنوان کرد و افزود: اگر همه در خدمت رسانی به محرومان حامی کمیته امداد باشند می توان گام های بسیار مؤثر و مفیدی در راستای ارائه خدمات به خانواده های محروم برداشت.

وی کلید اصلی در شکل گیری و موفقیت بنگاه های زودبازده و مشاغل خرد در کمیته امداد را بعد نظارتی آن دانست و گفت: کلید اصلی در این مساله نظارتی است که در سایر دستگاه ها شکل نگرفته است.

عامل شکست در طرح بنگاه های زود بازده نبود نظارت مناسب است

مشاور توانمندسازی و اشتغال کمیته امداد خاطرنشان ساخت: در کمیته امداد از زمان سرمایه گذاری تا مرحله توزیع و بازاریابی توسط کارشناسان نظارت و رصد می شود در حالیکه عامل شکست در طرح بنگاه های زود بازده نبود نظارت مناسب در سایر دستگاه ها بوده است.

حاجی عبدالوهاب، رویکرد بانکها را نیز در همکاری با کمیته امداد بسیار خوب دانست و گفت: سیستم بانکی حجم معوقه های طرح های کمیته امداد را کمتر از یک درصد اعلام کرده است و به همین دلیل تعامل بانک ها با کمیته امداد در طرح های اشتغالزایی بسیار خوب است.

وی در خاتمه، شناخت بازارهای داخلی و خارجی و ظرفیت های موجود را در بحث اشتغال ضروری دانست و عنوان کرد: قبل از ارائه آموزش های فنی و حرفه ای و کارآفرینی در زمینه نیاز نیروهای کار در سطح استان باید نیازسنجی صورت بگیرد.

کد خبر 2215208

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha