۲۹ دی ۱۳۹۲، ۱۷:۰۱

گزارش مهر/

کتاب "باغ خاطره ها و دل بارانی من" رونمایی شد / ای کاش به مردم ارزش های شیراز را می آموختیم

 کتاب "باغ خاطره ها و دل بارانی من" رونمایی شد / ای کاش به مردم ارزش های شیراز را می آموختیم

شیراز – خبرگزاری مهر: در آیین نکوداشت استاد هادی سیف، نویسنده و پژوهشگر هنرهای مردمی ایران از کتاب "باغ خاطره ها و دل بارانی من" رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این نکوداشت که ظهر یکشنبه با حضور گروهی از استادان و هنرمندان هنرهای سنتی و تجسمی در شیراز برگزار شد، معاون اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی فارس این مراسم را ادای دینی از سوی جامعه هنری به این استاد بزرگ هنرهای مردمی عنوان داشت و گفت: بزرگدات استاد هادی سیف، به نوعی نکوداشت میراث معنوی فارس نیز هست.

محمدی پیشینه کهن فارس را نیازمند بزرگانی همچون استاد سیف دانست و افزود: این پژوهشگر و نویسنده ی هنر بخشی از میراث معنوی کشور است.

وی خواستار تداوم بزرگداشت مفاخر فرهنگی و هنری فارس شد.

کورش کمالی سروستانی نیز در سخنانی آثار سیف را حاوی جریانی سرشار از عشق عنوان کرد و گفت: هنردوستانی چون این استاد فرزانه به مدد عشق در این عرصه گام نهادند تا ادای دینی به هنر این سرزمین کهن کنند.

سیف همواره به پابوس هنر شتافته است

مدیر دانشنامه فارس خاطرنشان کرد: استاد هادی سیف همواره به پابوس هنر شتافته است و هیچگاه آبروی هنر را به خرده نانی نفروخته است.

وی با اشاره به اینکه سیف اعجاز هنر را می شناسد، افزود: امروز این سرزمین به همت نادره مردانی چون سیف به هنر خود می بالد.

کمالی سروستانی ادامه داد: هادی چه با سیف چه بی سیف، هادی دالان های هنری این سرزمین است. از این رو هرجا هنری بر آمده ثبت سیف، هادی شده است.

در ادامه بهمن فیزابی نیز تلاش های این پژوهشگر و نویسنده حوزه هنرهای مردمی را در جهت بازتولید تاریخی هنر عنوان داشت و گفت: امروزه نیاز به بازتولید فرهنگی به شیوه ای که استاد سیف انجام می دهد بیش از گذشته احساس می شود.

این استاد هنر و معماری خاطرنشان کرد: اگر هنرمند امروزی ایران، معاصر نباشد نمی تواند موثر باشد.

 وی با اشاره به اینکه امروز تمدن غرب دائما به بازتولید فرهنگی می پردازد، افزود: آنها دائما این کار را می کنند تا فرهنگی قدیم را در نسل جدید رسوخ دهند. از این رو بازتولید فرهنگی در غرب با یک نوزایی همراه است.

بازتولید فرهنگی پدیدارشناسانه دنبال شود

فیزابی تاکید کرد: باید این بازتولید در ایران به گونه ای پدیدارشناسی دنبال شود تا مانند آنچه در مدارس روی داده با تاریخ برخورد صرفا بازگویانه نشود.

وی پژوهش های نوشتاری سیف را در مسیر بازتولید فرهنگی عنوان کرد و گفت: او نیز با مراجعه به گذشته تاریخی به ویژه مردمان معمول ایران زمین این کار را انجام داده است.

فیزابی، خاطرنشان کرد: استاد هادی سیف شناسنامه ی فرهنگی و هویت ایرانی را بازنویسی کرده است.

مدیر نشر پیکره نیز در این نشست که در تالار غزل مجموعه فرهنگی حافظ برگزار شد پس از نمایش فیلم کوتاهی با عنوان  "باغ خاطره ها"، مستندی درباره ی استاد هادی سیف به کارگردانی هومن حسنی، تلاش این استاد و پژوهشگر فرهنگ و هنر ایران را ستود و گفت: هنرهای مردمی مانند هنرهای رسمی دوره ی پادشاهان نیست که سیر آنرا در کاخها جستجو کرد بلکه می شود آنرا در کوچه پس کوچه های شهر و روستا پیدا کرد.

کتاب های هادی سیف تنها ماخذ هنرهای سنتی و مردمی ایران است

محمدحسن حامدی افزود: به این خاطر است که کتاب های هادی سیف تنها ماخذ هنرهای سنتی و مردمی ایران به شمار می آید زیرا اوست که پی می برد در دوره ای از تاریخ شیراز در هزار خانه شغل کتاب سازی توسط تمامی اعضای یک خانواده و خانه با شور و حرارت دنبال می شود.

وی با اشاره به اینکه قلم سیف ما را شیفته هنر ایران زمین می کند، افزود: چراکه امکان تفکیک ادبیات و پژوهش در آثار این نویسنده به آسانی وجود ندارد.

پایتخت بهار را فراموش نکرده ام

در ادامه هادی سیف سخن خود را با جمله ای از استاد علی اکبر صنعتی آغاز کرد و گفت: زیاد فروتنی هم بخش بزرگی از ظلم مضاعفی است که در حق هنرمند و فرهنگور می رود.

وی از دویدن در کوچه های سنگفرش محله ی سنگ سیاه شیراز تا رسیدن به پشت این تریبون را انبانی از خاطره ها دانست و خاطرنشان کرد: سوگند می خورم در هر یک از آثارم در انتها به شیراز اشاره ای داشته ام و پایتخت بهار را فراموش نکرده ام.

این پژوهشگر هنرهای مردمی، اشاره کرد: آنچه در بضاعت من اتفاق افتاده یک فرمان عاشقی است تا وظیفه ی در عرصه های پژوهشی باشد.

وی با اشاره به پیشینه ی هنر در شیراز، خاطرنشان کرد: به اعتقاد من شیراز یکی از بزرگترین رنسانس ها رادر قرن چهاردهم پشت سر گذاشته، چراکه در این دوره نقاشی روی چوب، کاشی کاری، نقاشی روی دیوار، گچ بری و دیگر هنرها به صورت مردمی در این دوره عرضه می شود، اما نزدیک به یک سده هیچ کس کلمه ای درباره ی اینها ننوشته است، درحالیکه روزگاری هنر در پیکره و تاروپود شیراز موج می زد، از این رو نخستین رسالتی که بردوش گرفتم دنبال کردن این موضوع بود.

ای کاش به مردم ارزش های شیراز را می آموختیم

سیف تصریح کرد: ای کاش ما به مردم ارزش های شیراز را می آموختیم، چراکه جامعه ای با این همه شکوه عاطفی و دستمایه های مهربانی خیلی پیش تر باید مورد کنکاش فرهنگی و هنری قرار می گرفت.

وی به مردم شیراز توصیه کرد: کمی بیشتر بجنبید تا هنر را زودتر از همسایگان خود بازگو و بازتولید کنید.

نویسنده کتاب نقاشی قهوه خانه ای و ده ها کتاب دیگر در زمینه هنرهای سنتی و مردمی با اعلام اینکه تازه ترین کتاب خود را در زمینه نقاشی با عنوان "رنسانس شیراز در نقاشی" در شهرهای برن، لندن، نیویورک و پکن رونمایی می کند، خاطرنشان کرد: رونمایی از کتاب "باغ خاطره ها و دل بارانی من" در شیراز به صدتا نیویورک و دیگر شهرهای فرنگستان می ارزد.

در پایان با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس و گروهی از استادان هنرهای سنتی شیراز از تازه ترین کتاب استاد هادی سیف با عنوان "باغ خاطره ها و دل بارانی من" رونمایی شد.

کد خبر 2217268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • درمان دانا كورس ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۳
      0 0
      من به شما افتخار مي كنم استاد مهر بانم دورود بر شما و اين افتخار نصيب من شد كه من دانشجوي كمترين شما باشم