به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا سنگری صبح دوشنبه در جلسه برنامه ریزی جشنواره ملی مطبوعات کودک و نوجوان گفت: نتیجه برگزاری جشنواره مطبوعات میتواند این باشد که هر سال بگوییم چنین قدمهایی برداشتیم و این نکات و کاستیها را بر اساس تحقیق و نتایج بررسیهای خود به دستاندرکاران رسانهها، خانوادهها، کودکان و نوجوانان و حتی متولیان فرهنگی یادآور شدهایم و در نهایت نتیجهی آن باعث افزایش میزان شمارگان آثار و مطالعه در مخاطبان شده است حتی میتوان ذائقهي نسل کودک و نوجوان را با توجه به میزان استقبال آنها از رسانهها شناسایی و در اختیار دستاندرکاران قرار داد.
پژوهشگر وعضو هیات مدیره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: جشنواره مطبوعات کودک و نوجوان باید با یک هدفگذاری مشخص نتایج بررسیها و ارزیابیهای خود را از وضعیت موجود در اختیار جامعه به ویژه دستاندرکاران رسانهها قرار دهد.
این استاد دانشگاه و پژوهشگر تاریخ اسلام در آستانه برگزاری یازدهمین جشنواره مطبوعات و رسانههای مجازی کودک و نوجوان در مازندران، به تجزیه و تحلیل وضعیت فعلی این رسانهها پرداخت و یادآور شد که این جشنواره میتواند ضعفها و قوتها و راههای طی نشده و نپوییده را پیش روی دستاندرکاران رسانهها قرار دهد.
وی در این زمینه با اشاره به تجربه مالزی و روسیه در حوزه گسترش فرهنگ مطالعه در جامعه خاطرنشان کرد: جشنواره مطبوعات کودک میتواند به یک طرح ملی برسد و نتایج آن در قالب یک کار دامنهدار پژوهشی مسیر رسانهها را برای جبران کاستیها هموار کند.
به اعتقاد وی تغذیه دایمی نسل کودک ونوجوان و نو شدن آثار تولید شده در عرصه رسانهها با توجه به تحول زبان و ذائقه نسلی، تفاوت در حوزههای فرهنگی،اعتقادی وحتی تفاوتهای زبانی و گویشی ضرورتی انکارناپذیر است که باید با طراحی یک جریان هوشمند مطبوعاتی ویژه این مخاطبان،شاهد رشد، اعتلا و گسترش این رسانهها باشیم.
سنگری در ادامه با طرح سئوالهایی هدف از برگزاری این جشنواره را گوشزد کرد و گفت: اگر قرار است جشنواره مطبوعات کودک ونوجوان و رسانههای مجازی برگزار شود باید ببینیم هدف آن به صورت روشن چیست؟ آیا میخواهد ضعفها و آسیبها یا مسیرهای طینشده را شناسایی کند؟ - که البته این میتواند بخشی از هدفگذاری باشد -اما باید اذعان کنیم که ما در عرصه مطبوعات کودک و نوجوان خیلی کم کار کردهایم به عنوان مثال در این عرصه گاهی در تولید آثار برای نوجوانان و گاهی حتی برای کودکان و نیازهای متفاوت گروههای سنی مختلف، کمتوجه بودهایم که این نیاز به کار کارشناسی و تجزیه و تحلیل دارد.
موضوع دیگری که این پژوهشگر تاریخ اسلام،در حوزه موضوع و محتوای آثار مطبوعات برآن تاکید داشت: توجه به همخوانی و همراهی این آثار با نظام معیارها و ارزشهایی که ما به آن اعتقاد داریم و او در این زمینه توضیح داد که همخوانی آثار تولید شده از نظر محتوا و تصویرگری با فطرت کودکان از اهمیت زیادی برخوردار است و این آثار میتواند برای ابعاد مختلفی از فطرت کودکان مانند حس کنجکاوی و زیباییگرایی آنها پاسخهای مناسبی ارایه کند.
این استاد دانشگاه نقش مطبوعات کودک و نوجوان و رسانههای مجازی را در حوزهی گسترش مطالعه بسیار مهم و برجسته ارزیابی و تاکید کرد که خواندن این آثار میتواند به نتایجی مانند گسترش تعداد، دامنه و ذخیره واژگانی، بالارفتن سطح اطلاعات و دانش کودک و تاثیرات روحی و معنوی منجر شود.
وی فضای مجازی را به بزرگراهی تشبیه کرد که در آن رانندگان متخلف قوانین را زیرپا میگذارند اما راه مقابله با این تخلفها بیتردید بستن بزرگراه نیست و من معتقدم فضاهای مجازی فرصت است نه تهدید. اگر به چشم تهدید به آن نگاه کردیم شک نکنید که فرصتها را از دست دادهایم.
وی با اشاره به نگرانیهایی که برخی از دلسوزان نسبت به تاثیر اینترنت بر روی دین داشتند گفت: یادم هست زمانی که اینترنت مطرح شد بعضی گفتند کار دین تمام شد و فضای اینترنت دیگر قدرت دین را خواهد گرفت ولی در حال حاضر بر اساس تحقیقاتی که به عنوان نمونه در آمریکا و کانادا صورت گرفته، مذهبیها رفتهرفته به فاتحان فضای اینترنت تبدیل میشوند. فضای مجازی هم از جنس همان فضاهای مکتوب است و ما نباید مقابلش بایستیم خودمان باشیم و در این زمینه آثار بیشتری را تولید و فراهم کنیم.
عضو هیات مدیره کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزاری یازدهمین جشنواره مطبوعات، رسانههای مجازی و خبرگزاریهای کودک و نوجوان در مازندران را اتفاق بسیار مبارکی دانست و تاکید کرد: به گمان من مازندران با ظرفیتهای علمی خود کار بزرگی را میتواند رقم بزند این یک خدمت ملی است که به یک منطقه محدود نخواهد شدو رهآورد آن، کل کشور را تغذیه خواهد کرد.
یازدهمین جشنواره مطبوعات، رسانههای مجازی و خبرگزاریهای کودک و نوجوان سوم تا هشتم اسفند 1392 به میزبانی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان مازندران در ساری برگزار خواهد شد.
ساری - خبرگزاری مهر: یک پژوهشگر و نویسنده، سهم مطبوعات و رسانههای مجازی را در پرداختن به آموزش مهارتهای زندگی به کودکان ونوجوانان اندک ارزیابی کرد.
کد خبر 2217431
نظر شما