به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا یوسفی اصفهانی در کارگاه پیشگیری و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی که صبح دوشنبه در سالن اجتماعات معلم میامی برگزار شد با اشاره به اینکه کلیدی ترین شاخص تربیت، ایجاد عزت نفس در کودکان است افزود: مسأله بلوغ و ویژگی های نوجوانی از مهم ترین مسائل دوران زندگی یک انسان است که برخورد صحیح با آن موجب انتقال سالم از کودکی به بزرگسالی می شود.
وی به رفتارهای شایع دوره بلوغ اشاره و خاطر نشان کرد: کشمکش بین استقلال و وابستگی، دیر پذیرفتن حرف والدین، تلاش برای کسب هویت فردی، مسأله نیازجنسی و پاسخگویی سالم به آن، ترس و اضطراب، مشکلات ارتباطی با خود و دیگران از جمله مهمترین این رفتار ها در دروان بلوغ هستند.
عزت نفس قضاوتی شخصی در مورد ارزشمندی و مقبولیت فرد است
رئیس اداره پیشگیری و مراقبت از آسیب های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به اینکه نیازهایی دوران بلوغ همچون نیاز به رابطه باجنس مخالف، ناپیروی از والدین، استقلال که به نام خود پیروی نامیده می شود باید مورد توجه قرار بگیرند تصریح کرد: این دوره از زندگی هر انسانی شامل تغییرات سریع و ناگهانی و ایجاد ناهنجاریهای روانی زودگذر است.
یوسفی با تاکید بر اینکه اهمیت عزت نفس از دیدگاه ائمه معصومین به ویژه حضرت علی(ع) به وضوح دیده می شود عنوان کرد: کلیدی ترین شاخص تربیتی در پیشگیری از مسائلی چون اعتیاد، مشروبات الکلی، مخالفت با خانواده و ... عزت نفس است و می توان در یک جمله عزت نفس را قضاوتی شخصی در مورد ارزش و مقبولیت فرد بیان کرد.
وی به ویژگی افراد با عزت نفس بالا اشاره کرد و اذعان داشت: کسانی که عزت نفس بالایی دارند از مسئولیت پذیری بالایی نسبت به مسائل برخورداند و تحمل ناکامی ها دربرابر حوادث جامعه و پذیرش چالش های جدید را بیشتر دارند.
نوجوانان خود ارزشمند پندار از پیشرفت تحصیلی بالایی برخوردارند
رئیس اداره پیشگیری و مراقبت از آسیب های اجتماعی اداره کل آموزش وپرورش استان سمنان با اشاره به سخن حضرت علی (ع) که می فرمایند "کسی که کرامت و عزت نفس دارد شهوات و تمایلات نفسانی در نظرش خوار و پست است" ابراز داشت: از این سخن بدست می آید نوجوانانی که دارای خود ارزشمندی و عزت نفس بالایی هستند نسبت به همسالان خود پیشرفت تحصیلی و کار آمدی بیشتری نشان می دهند.
یوسفی اصفهانی ادامه داد: کسانی که عزت نفس پایینی دارند تصویر منفی از خود می سازند و با عدم احساس ارزشمندی ازسوی دیگران، ناکامی در رویارویی بامشکلات، عدم رضایت اززندگی، اضطراب وپشیمانی روبرو هستند.
وی در خاتمه با اشاره به اینکه عومل مهمی باعث کاهش عزت نفس است که می توان به تنبیه، تحقیر، توهین، تمسخر، تهدید و توبیخ اشاره کرد اظهار داشت: در روش های رفتاری افزاینده عزت نفس نیز می توان از تشویق، تمجید، از بین بردن روش های رفتاری کاهنده عزت نفس، ترغیب به اعمال خوب، الگو پذیری از بزرگان و ائمه نام برد.
نظر شما