به گزارش خبرنگارمهر، سالهاست که اهالی روستای حاجی آباد از توابع شهرستان کردکوی از حداقل امکانات مانند آب و برق و راه مناسب جهت تردد محروم هستند و به دلیل نبود بهداشت و دسترسی به مراکز درمانی در کنار محرومیت معلولیت را هم تحمل می کنند.
با پیگیری برخی مسئولان استانی و شهرستان انتقال روستای حاجی آباد از منطقه صعب العبور به جایی با امکانات بهتر در دستور کار قرار گرفت. چندی پیش نیز خبر تکمیل فاز اول ساخت منازل این روستا در مکانی مناسب در رسانه ها درج شد.
اما اکنون پس از گذشت مدتها از شنیدن این خبر و تکمیل نهایی منازل روستای حاجی آباد، امکان انتقال این اهالی به مکان جدید هنوز فراهم نشده است و مسئولان دلیل این تاخیر را فقدان شبکه آبرسانی از سوی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان عنوان می کنند.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان کردکوی در توضیح این مشکل گفت: ساخت منازل روستای حاجی آباد کردکوی در فاز دوم به پایان رسیده است اما به دلیل کمبود منابع مالی، آبرسانی به این روستا میسر نیست.
هدایت زنگانه ادامه داد: مبلغ 4میلیارد ریال برای آبرسانی به این روستا اعتبار لازم است که با توجه به شرایط موجود تخصیص اعتبار در این زمینه امکان پذیر نیست.
وی تصریح کرد: این موضوع به صورت خاص از طرف ستاد حواث غیر مترقبه و یا مدیریت بحران استان باید پیگیری شود تا بودجه مورد نظر در اختیار آب و فاضلاب روستایی قرار گیرد.
به گفته مدیر بنیاد مسکن شهرستان کردکوی، در شرایط عادی اختصاص بودجه در خصوص آبرسانی به روستای حاجی آباد کردکوی ممکن نیست و روند تخصیص بودجه به کندی صورت خواهد گرفت.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع، تامین اعتبار آبرسانی به روستای حاجی آباد کردکوی باید به صورت خاص پیگیری شود تا هرچه سریعتر اهالی این روستا از سکونت در یک شرایط مناسب بهره مند شوند.
زنگانه در توضیح فعالیت های انجام شده از سوی بنیاد مسکن گفت: در مکاتبه با بنیاد مسکن کشور و اعلام اهمیت ساخت روستای حاجی آباد در مکانی مناسب، روند عملیاتی احداث منازل روستا در 2 فاز شکل گرفت.
وی اذعان داشت: در فاز اول 25 واحد مسکونی و در فاز دوم نیز 24 واحد مسکونی برای رفاه حال اهالی روستا حاجی آباد در فاصله 80 کیلومتر شهرستان کردکوی ساخته شد.
زنگانه هزینه فاز دوم جهت ساخت منازل روستای حاجی آباد را بالغ بر 5میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: برای تسریع در ساخت این منازل بنیاد مسکن مستقیم وارد کار شد و از واگذاری این پروژه به پیمانکار برای جلوگیری از اتلاف وقت، خودداری کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سرعت در روند کار برای ما از اهمیت بالایی برخوردار بود، مستقیم وارد عمل شدن بنیاد مسکن در ساخت منازل روستای حاجی آباد کمک شایانی به صرفه جویی در وقت و هزینه شد.
مدیر بنیاد مسکن شهرستان کردکوی اعلام کرد: عدم واگذاری به پیمانکار جهت ساخت روستای حاجی آباد حدود 40 درصد از هزینه ها را کاهش داد.
وی در توضیح ساختمان منازل این روستا اظهار داشت: ساختمان این روستا مستحکم و ضد زلزله ساخته شده که حداقل امکانات لازم به جز آب شرب سالم و بهداشتی، در این مکان برای اهالی روستا مهیا شده است.
وی از سکونت موقت برخی اهالی روستا در مکان جدید خبر داد وافزود: 20 درصد از اهالی روستا در مکان جدید روستای حاجی آباد مستقر شده اند و برخلاف گذشته تمام اهالی روستا متقاضی استقرار در این مکان می باشند.
هدایت زنگانه تصریح کرد: پیش از آماده سازی مکان جدید برای اهالی روستا، آنها تمایلی به انتقال روستا به مکان جدید نداشتند در حالی که اکنون متقاضی تکمیل این طرح و سکونت دائم در محل جدید روستا هستند.
رئیس وقت هلال احمر قول شفاهی داد
وی در خصوص قول رئیس جمعیت هلال احمر کشور برای اختصاص اعتبار 10 میلیارد ریالی به روستای حاجی آباد گفت: ابوالحسن فقیه در بازدید از روستای حاجی آباد قول مساعد جهت تخصیص اعتبار برای ساخت روستای حاجی آباد را داد که پس از تودیع ایشان پیگیری این امر ممکن نبود.
وی ادامه داد: متاسفانه ایشان تنها قول شفاهی در این بازدید دادند و چون به مرحله رسمی و کارشناسی نرسید پیگیری این قول پس از ایشان برای مسولین استانی میسر نشد.
بخشدار کردکوی در توضیح عدم تخصیص اعتبار 10 میلیاردی گفت: قول رئیس جمعیت هلال احمر وقت به صورت قانونی داده نشد بلکه در یک بازدید ایشان قول پیگیری تخصیص این بودجه از هیات دولت برای روستای حاجی آباد کردکوی را دادند که متاسفانه چون در هیچ جلسه ای شکل قانونی نگرفت پس از تودیع ایشان اختصاص این اعتبار کاملا منتفی شد.
سید احمد حسینی ادامه داد: در حال حاضر 50 واحد روستای حاجی آباد آماده بهره برداری می باشد و تنها با آبرسانی به این روستا توسط شرکت آب و فاضلاب روستایی استان، اهالی روستا برای سکونت دائمی در این مکان مستقر خواهند شد.
وی تصریح کرد: 25 واحد مسکونی در این روستا تحویل موقت شده و با تخصیص اعتبار جهت آبرسانی به روستا حاجی آباد تمام اهالی به این مکان منتقل خواهند شد.
حسینی خاطرنشان کرد: به دلیل کمبود منابع مالی آبرسانی به این روستا در حال حاضر با مشکل مواجه است و تا پایان سال جاری نیز این اعتبار تخصیص داده نمی شود از این رو تکمیل روستا و بهره برداری اهالی در بهار سال آینده انجام می شود.
از آنجا که دولت یازدهم توجه ویژه ای به مناطق محروم دارد این نیاز احساس می شود که با توجه به شرایط نامساعد زندگی اهالی حاجی آباد و نبود حداقل امکانات ممکن مسئولان استانی و شهرستان به صورت ویژه پیگیری این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند.
با توجه به این که بخشی از منازل روستای حاجی آباد قابل سکونت نیست، تعدادی از اهالی به سکونت در مکانی امن ولی فاقد آب شرب سالم و بهداشتی تن داده اند. حضور در مکانی فاقد آب به یقیین مشکلات دیگری را در پی خواهد داشت از این رو تسریع در آبرسانی به این روستا یکی از ضروریات محسوب می شود.
اهالی روستای حاجی آباد سال ها است که برای بهره مندی از حداقل امکانات رفاهی مثل مکانی امن برای سکونت و داشتن آب و برق و گاز چشم انتظار تصمیمات مسئولان هستند. لذا امیدواریم با توجه به پیشرفت فیزیکی منازل در مکان جدید روستا، با تدابیر ویژه استاندار گلستان، زندگی در این مکان برای مردم روستای حاجی آباد محقق شود.
نظر شما