۵ شهریور ۱۳۸۴، ۱۰:۰۳

واكنش نمايندگان مردم نسبت به معضلات و مشكلات ايثارگران (1)

آجرلو : عدم رسيدگي به امور ايثارگران و جانبازان آفتي نهفته در فرهنگ آينده است

آجرلو : عدم رسيدگي به امور ايثارگران و جانبازان آفتي نهفته در فرهنگ آينده است

امروزه حجم زيادي از مراجعين ما را جانبازاني تشكيل مي‌دهند كه احقاق حقشان نشده است و در زندگي شخصي‌شان مشكلات زيادي دارند.ما در خصوص ايثاگران و جانبازان قانون كم نداريم بلكه در اجراي قانون و ضمانت اجرايي و نظارت بر اجراي قانون مشكل داريم. چرا جانبازان و ايثارگراني كه جنگيدند و افتخار آفريدند و در مقابل همه دنيا ايستادند امروز بايد درچنين وضعيتي به سر ببرند؟

فاطمه آجرلو نمايند مردم كرج در مجلس شوراي اسلامي و عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار گروه دفاع مقدس خبرگزاري مهر درباره جايگاه اجتماعي جانبازان و ايثارگران گفت: بحث ايثارگران و تكريم آنان چيزي نيست كه فقط در فرهنگ ما مطرح باشد بلكه يك مسئله بين المللي است چراكه كساني كه در جنگ جهاني دوم حضور داشته اند هنوز خانواده ها و نوادگانشان مورد تكريم قرار مي گيرند.

عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي با اظهار تأسف از ديد غلط حاكم بر جامعه نسبت به ارائه خدمات به ايثارگران گفت: حتي متأسفانه اين عزيزان به صورتي در جامعه مطرح شدند كه گويي اين قشر - قشري كه فدا شدند تا ما بمانيم و حالا امنيت خاطر داشته باشيم و نظام مان سربلند باشد- قشري است كه حق ديگران را مي خورد. اين در حالي است كه امروزه حجم زيادي از مراجعين ما را جانبازاني تشكيل مي دهند كه احقاق حقشان نشده است و در زندگي شخصي شان مشكلات زيادي دارند.

اگر امروز جوانان ما شاهد اين صحنه ها باشند كه جانبازان ما به اين شكل مورد تعدي و ظلم قرار مي گيرند نمي دانم در آينده چه بر سر اين فرهنگ نظام تعليم و تربيتي ما خواهد آمد تا ما بتوانيم قهرمان پروري كنيم و آنان را پهلواناني بار بياوريم كه در مقابل هيچ ظلمي سرفرود نياورند

وي با اشاره به فقدان برنامه مناسب جهت پيگيري مشكلات جانبازان و ايثارگران خاطر نشان كرد: بخشي از جانبازان را در آسايشگاه هاي مختلف مي بينيم كه كم كم از بين رفته اند و واقعا فكر اساسي جهت درمان آنان صورت نگرفت. بخشي از جانبازان كه ارتباطي داشتند توانستند حقشان را بگيرند كه گرفتند اما كساني كه نتوانستند حقشان را بگيرند ما سيستمي نداريم كه به سراغ آنها بروند و به آنها خدمات بدهند و آن جايگاهي را كه يك جانباز و خانواده شهيد بايد داشته باشد برايشان فراهم كنيم. چرا جانبازان و ايثارگراني كه جنگيدند و افتخار آفريدند و در مقابل همه دنيا ايستادند امروز بايد درچنين وضعيتي به سر ببرند؟ به نظر مي رسد اين روش ، نوع تكريم از جانبازان و ايثارگران نبود و اين در خور شأن شان نبود. 

آجرلوعدم رسيدگي به امور ايثارگران و جانبازان را آفتي نهفته در فرهنگ آينده خواند و خاطر نشان كرد: ما جامعه اي بوديم كه هميشه سربلند و پر افتخار زندگي كرده ايم و سربلندي ما هم در گرو همين رشادتها و مردانگي ها بوده، يعني عزتي كه ما اكنون داريم در رشادت ديروزيهاي ماست، كساني كه از خود گذشتند تا اين شرايط فراهم شود. اما اگر امروز جوانان ما شاهد اين صحنه ها باشند كه جانبازان ما به اين شكل مورد تعدي و ظلم قرار مي گيرند نمي دانم در آينده چه بر سر اين فرهنگ نظام تعليم و تربيتي ما خواهد آمد تا ما بتوانيم قهرمان پروري كنيم و آنان را پهلواناني بار بياوريم كه در مقابل هيچ ظلمي سرفرود نياورند.

وي با اشاره به عدم به كارگيري اهرم نظارتي مجلس در خصوص اجراي قوانين حمايتي از جانبازان و ايثارگران گفت: مجلس نيز در اين زمينه كوتاهي كرده است . مجلس به دليل عدم نظارت كافي و قدرتمند  در اجراي قوانين امور ايثارگران زمينه را براي اين شرايط فراهم كرده است و اگر مجلس وارد نظارت قوي در اين حيطه نشود ما شاهد همين قضايايي كه هست مي شويم. ما در خصوص ايثاگران و جانبازان قانون كم نداريم بلكه ما در اجراي قانون و ضمانت اجرايي و نظارت بر اجراي قانون مشكل داريم. بايد ببينيد كه كساني كه ضامن بقاي امروز ما هستند چطور شد كه امروز اينقدر به گوشه رانده شده اند و عزتشان زير سوال رفته و احساس مي كنند كه جايگاه شان از دست رفته است؟!

بنياد شهيد و امور ايثارگران در جريان اين مسائل هست اما تا كنون اين نرم افزار حاكم آن نرم افزاري نبود كه دغدغه اين مسائل را داشته باشد .رأس اين مجموعه و دست اندركاران اصلي بايد اين دغدغه را داشته باشند.كساني كه اگر دغدغه اي مي داشتند براي عبور از اين مشكلات بايد برنامه ريزي مي كردند

نماينده مردم كرج در مجلس شوراي اسلامي تأكيد كرد: ما يك كشور بعد از جنگ بوديم كه دوران سازندگي ما بعد از جنگ شكل گرفت يعني در تمام ساختار مدنيت اين شهر در تمام مهندسي شهر اگر نگاه به جانباز بود بايد جانباز را مي ديدند. در كجاي اين كشور جانباز ديده شده است ؟ متأسفانه طوري جانباز را جا انداخته اند كه گويا جانبازان و خانواده شهدا حق مردم را مي خورند . اين بحث ، بحثي جدي است و تعارف هم نداريم، چه كسي حاضر است كه فرزندش تكه تكه شود و او از سهميه استفاده كند؟ چه كسي حاضر است سلامتي اش، جوانيش را فدا كند براي اينكه فرزندش از يك سهميه اي برخوردار باشد؟

وي افزود : اين نگاه را طوري در جامعه اشاعه داده اند كه باعث شد جانباز آن جايگاه ويژه اش را در نزد مردم از دست بدهد. هرچند كه مردم ما اينطور نيستند ولي چرا در بين جوانان ما بايد اين شائبه هاي فكري وجود داشته باشد و اين چيزي جز بازتاب عملكرد بسيار بد مسئولين نيست. ما جانبازاني داريم كه با آن وضعيت جسمي در مكانهاي نمور زندگي مي كنند، ما همسر شهيدي را داريم كه بعد از شهادت همسر جانبازش با دو بچه در موتور خانه زندگي مي كند.

آجرلو در پايان تصريح كرد: بنياد شهيد و امور ايثارگران در جريان اين مسائل هست اما تا كنون اين نرم افزار حاكم آن نرم افزاري نبود كه دغدغه اين مسائل را داشته باشد .رأس اين مجموعه و دست اندركاران اصلي بايد اين دغدغه را داشته باشند.كساني كه اگر دغدغه اي مي داشتند براي عبور از اين مشكلات بايد برنامه ريزي مي كردند. اما وقتي نباشد ديگر چاره اي نيست و به زير مجموعه نيز به تبعيت از آن رأس سرايت مي كند. 

کد خبر 222016

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha