سید محسن مرتضوی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: چهار درصد حوادث مربوط به سوختگی ها است که از اين ميزان 1.7 درصد زنان و 2.6 درصد مردان دچار سوختگي مي شوند.
وی با اشاره به علائم سوختگی شامل قرمزي پوست، درد در ناحيه سوخته، ورم كردن و تاول در ناحيه سوختگي، افزود: باید از قراردادن اشياء قابل اشتعال مانند البسه، پرده، مبل، لوازم چوبي، روزنامه، عروسك، فرش، رختخواب و مخزن نفت و بنزين و تينر در نزديك وسايل گرمازاي ثابت يا متحرك خودداري کرد.
وی یادآور شد: انواع وسايل گرمازا نظير بخاري برقي يا گازي، اجاق گاز، فر، سماور و پيك نيك بايد حفاظ مناسب داشته و سطح خارجي آنها با لايه عايق يا حفاظ ايمني پوشيده شده باشد و از قرار دادن آنها در مسير رفت و آمد خودداري کرد.
مرتضوی با بیان اینکه مايعات قابل اشتعال مثل چسب موكت، نفت و گازوئيل را در خانه نباید نگهداری کرد، تصریح کرد: هنگام استفاده از وسايل گازسوز، ابتدا كبريت را روشن و بعد شير گاز را باز كنيد و از خاموش كردن شعله با دمیدن از طریق دهان به جاي بستن شير خودداري كنيد.
این مسئول با اشاره به اینکه بايد نصب هرگونه وسيله گرمازا و حرارتی را به متخصصان مربوطه واگذار کرد، افزود: معايب و نواقص قسمت هاي مختلف دستگاههاي گازسوز هر قدر هم كه جزئي باشد مهم است و براي تعمير آنها فورا با نمايندگي فروش دستگاههاي مزبور و يا با تعميركاران مجرب تماس گرفت.
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی 115 رفسنجان با بیان اینکه وجود کپسول اطفای حريق در منزل الزامی است، تصریح کرد: روش استفاده از کپسول اطفای حریق را باید به اعضاي خانواده آموزش داد.
نظر شما