۶ بهمن ۱۳۹۲، ۱۳:۵۷

در نشست معدنکاران مطرح شد:

ناحیه اکتشافی معادن در مازندران مشخص شود/ مشکل خام فروشی مواد معدنی

ناحیه اکتشافی معادن در مازندران مشخص شود/ مشکل خام فروشی مواد معدنی

ساری - خبرگزاری مهر: تشکیل کمیته حمایت از تولید، عدم همراهی بانکها با معدنکاران، تعیین زون اکتشافی معادن، تشکیل کمیته صیانت از معادن، مشکل خام فروشی مواد معدنی از جمله موضوعاتی بود که در نشست معدنکاران مازندران طرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار و سیمرغ ظهر یکشنبه در نشست معدنکاران استان با اعلام آمادگی برای رفع مشکلات معدنکاران گفت:برپایی جلسات تخصصی همراه با کارشناسان خبره را مورد تأکید قرار داد.

هادی حسینی با اشاره به مشکلات تردد کامیونهای حامل مواد معدنی در استان تصریح کرد: نباید بخاطر مسافر پذیر بودن مازندران به اقتصاد استان ضربه  و زیان وارد شود و باید راهکاری اندیشید تا این مانع بنحوی برطرف شود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یادآور شد: معدنداران باید طوری عمل کنند که کمترین تخریب به محیط زیست و منابع طبیعی وارد شود.

تشکیل کمیته حمایت از تولید

وی از تشکیل کمیته حمایت از تولید در کنار کمیسیون تلفیق مجلس خبر داد و گفت:  تنها 2.2 درصد از کل منابع صندوق توسعه ملی به استان ما اختصاص یافت.

نصرالله صدرزاده رئیس انجمن معدن خانه صنعت، معدن وتجارت مازندران بیان داشت:؛ ما معدنداران اقساط را به موقع پرداخت می کنیم اما متأسفانه بانکها همراهی و پشتیبانی لازم را از حوزه معادن ندارند.

وی درخواست کرد: با مجمع نمایندگان بابت مشکلات بهره برداری و اکتشاف معادن جلسه ایی برگزار گردد تا دلایل عدم اجرای دقیق و کامل قانون معادن بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ شود.

یدالله عبدی نایب رئیس انجمن معدن با اعلام اینکه معادن استان دارای توان بالا است. یادآوری کرد: این قابلیت می تواند بیکاری زیادی را رفع کند اما متأسفانه مدیران ذیربط همکاری لازم را ندارند.

به گفته عبدی 13 ماده معدنی در استان داریم که قابلیت بهره برداری دارند البته با حمایت  و پشتیبانی اداری و مالی این امکان بوجود می آید.

زون اکتشافی معادن مازندران مشخص شود

قنبرزاده نماینده سازمان زمین شناسی در استان با اشاره به اینکه مازندران از قابلیتهای عظیم معدنی برخوردار است، خواستار مشخص شدن زون اکتشافی معادن در مازندران شد.

وی تصریح داشت: بخاطر کمبود منابع مالی موارد اکتشافی در استان پیگیری نشده است و بخاطر حمایتهای دستگاهی و اعتباری منابع مالی اکتشافی فقط به بعضی استانها تخصیص داده شد.

نماینده سازمان زمین شناسی در مازندران از کشف منابع قابل توجه لاتریت و بوکسید با ذخیره احتمالی 600 هزار تن که ماده اولیه آلومینیوم است، خبر داد و اعلام داشت: گردهمایی علوم زمین در 28 و 29 بهمن ماه جاری در استان برگزار می شود.

محمد حمیدیان رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان اذعان کرد؛ متولیان بخش معدن بخوبی  از پتانسیلهای معادن خبر ندارند.

تشکل کمیته صیانت از معادن

وی خواهان تشکیل، کمیته صیانت از معادن استان شد و گفت: با آنکه 108 میلیون تن ذخیره زغال سنگ در استان داریم و پنجمین استان تولید کننده نیز بشمار می آییم اما در استخراج مشکل داریم و خام فروشی می کنیم، همچنین فلورین نیز خام صادر می شود به جهت اینکه صنایع معدنی متناسب با ظرفیتهای معدنی در استان ایجاد نکردیم.

وی به نکته مهمی نیز در خصوص مصالح سنگی اشاره کرد و گفت؛ شن و ماسه وضعیت خاصی دارد و نمی توانیم از استانهای دیگر آنرا بیاوریم در نتیجه باید طوری برنامه ریزی کنیم که به میزان نیاز در داخل استان تولید شود.

در این جلسه دیگر اعضاء هیئت مدیره  موضوعاتی نظیر سلیقه ایی عمل کردن بعضی کارکنان و مدیران سازمانها، ذهنیت منفی عده ای نسبت به معدنداران، عدم پذیرش پروانه بهره برداری بعنوان وثیقه بانکی، عدم تمکین ادارات منابع طبیعی نسبت به واگذاری عرصه بیش از یک هکتار ، سختگیری اداره محیط زیست و منابع طبیعی برای ساخت مکانهای رفاهی در معدن، مخالفت با برداشت چوب بابت ایمنی معادن را برشمردند.

گفتنی است در این جلسه مقرر شد جلساتی در خصوص مشکلات معادن محدوده سد هراز در آمل با مدیران ذیربط، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگلها و مراتع، مدیرکل منابع طبیعی و محیط زیست استان و شورای ترافیک استان برگزار شود.

کد خبر 2221808

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha