به گزارش خبرنگار مهر، همايون حائري امروز در ششمين كنفرانس نيروگاههاي برق درباره برنامه های جدید وزارت نیرو به منظور افزایش سهم انرژی های تجدید پذیر در سبد برق کشور، گفت: بر اساس بند 19 بودجه امسال ب استفاده از انرژيهاي نو شامل برق خورشيدي و بادي تسهیلاتی تعریف شده است.
مديرعامل شركت توانير با اعلام اینکه براساس همين بند، تا پايان سال آينده 600 مگاوات برق از انرژيهاي نو (غير از برقآبي) به ظرفیت تولید برق ایران افزوده می شود، تصریح کرد: در شرایط فعلی ظرفیت تولید برق ایران حدود 70 هزار مگاوات بوده که ایران را به بزرگترین دارنده ظرفیت تولید برق خاورمیانه تبدیل کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به تنوع نيروگاهي در کشور شامل نيروگاههاي بخاری، سيكل تركيبي، اتمي، تلمبه ذخيرهاي، بادي، خورشيدي و برقابي، اظهار داشت: زمينه مناسبي را براي بهره برداري اقتصادي از توليد برق براي كشور رقم زده است.
حائري با تاکید بر اینکه هم اکنون ايران جزو 6 يا هفت سازنده توربين گازي در جهان است، بیان کرد: در شرایط فعلی ايران به خودكفايي كامل در ساخت تجهيزات حساس نيروگاهي دست يافته و 100 درصد تجهيزات در داخل كشور ساخته مي شود.
مديرعامل توانير با یادآوری محدوديت تبادل انرژي در منطقه خاورمیانه و صادرات و واردات برق، ايران را به قدرت بلامنازع توليد برق در منطقه تبديل كرده است، تبیین کرد: كنترل فركانس در ايران در سطح كشورهاي اروپايي است.
این مقام مسئول با بیان اینکه هم اکنون 20 هزار مگاوات نيروگاه گازي در كشور وجود دارد، تاکید کرد: این نیروگاهها قابليت تبديل به سيكل تركيبي را دارد و با توجه به بند 19 قانون بودجه، قرارداد بيع متقابل براي ايجاد 6 هزار مگاوات منعقد شده كه با اين كار 11 ميليارد دلار صرفه جويي ارزي انجام شود.
وی دبا بیان اینکه هم اکنون افزایش ظرفیت تولید برق پاک در دستور کار قرار دارد، خاطرنشان کرد: سال آينده نخستين نيروگاه زمين گرمايي كشور در مدار بهره برداري قرار میگیرد.
حائری در پایان با اعلام اینکه تابستان 93 مشکلی در تأمین برق نداریم، یادآور شد: با توجه به مشکلات نقدینگی، طرحهای نیمه تمام اولویت بندی شده است که بر این اساس طرحهای نیروگاهی که بیشترین پیشرفت را دارند را با اولویت دهی به پایان خواهیم رساند.
نظر شما