به گزارش خبرنگار مهر، جمشید انصاری روز چهارشنبه در ستاد مواد مخدر استان زنجان با تاکید براینکه مواد مخدر و اعتیاد همواره چالش های اجتماعی را برای کشور به همراه داشته است، افزود: ایران همواره با معضل اعتیاد به عنوان یک چالش مواجه بوده و در این خصوص هزینه های زیادی را متحمل شده است.
وی با بیان اینکه بعد از جنگ دشمن در زمینه مواد مخدر با ایران اسلامی به جنگ پرداخت، ادامه داد: بعد از جنگ تحمیلی بیشتر شهدا مربوط به نیروی انتظامی و در حوزه مبارزه با موادمخدر است.
انصاری گفت: کشور باید در حوزه مقابله با موادمخدر مورد بازنگری قرار گیرد، زیرا وضعیت کشور در این خصوص نامتعادل است،
استاندار زنجان با اشاره به مشکلات و مسائل معتادان بعد از ترک اعتیاد افزود: يكي از موارد لازم جهت اشتغال هر شهروند، ارائه گواهي عدم سوء پيشينه است و افراد معتاد حتي پس از ترك نيز نمي توانند براي اشتغال خود اقدام کنند و اين افراد نيازمند حمايتهاي موثرتري پس از ترك هستند.
انصاری افزود: به رغم اقدامات خوبي كه در حوزه مقابله، پيشگيري و درمان معتادين انجام مي شود، افراد معتاد پس از ترك مواد مخدر هيچ پناهگاهي در جامعه ندارند.
وی با اذعان به اینکه فضاي فرهنگي جامعه اعتياد را امري فراتر از جرم مي داند، افزود: ميزان حساسيت و نگاه مردم به مقوله اعتياد و معتادين جامعه بيش از حد است و بايد در نوع نگاه مردم به موضوع اعتياد تغيير و تقليل جدي صورت پذيرد تا بتوان به نحو مطلوب و منطقي با اين موضوع مواجه شد.
استاندار زنجان اختصاص وام هاي خود اشتغالي و زودبازده را يكي از راههاي حمايتي و ايجاد اشتغال براي معتادين درمان شده برشمرد و افزود: بخش عمده اعتبارات پيش بيني شده در حوزه مبارزه با مواد مخدر بصورت استاني توزيع و در اختيار دستگاههاي فرهنگي قرار گيرد.
انصاری ادامه داد: روانشناسان اعتياد را نوعي بيماري مي دانند و اين درحالي است كه بر اساس قوانين، اعتياد جرم محسوب مي شود لذا با وجود اين دوگانگي در جامعه نمي توان سياستهاي راهبردي درستي تدوين كرد.
استاندار زنجان همچنین به بحث اشتغال معتادین بعد از بازپروری در استان اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار های اعلام شده بیکاری بیشتر تعداد معتادان در این استان را تشکیل می دهد و تدوین برنامه جامعی برای پیشگیری از افزایش موارد جدید امری ضروری است.
انصاری با بیان اینکه ارایه برنامه های پیشگیرانه اعتیاد در استان زنجان بر جامعه هدف تاثیر بسزایی در کاهش تعداد مبتلایان دارد افزود: بسیاری از معتادان برای بازگشت به آغوش خانواده و جامعه با مشکلاتی متعددی مواجه هستند و این مهم به نوعی به بازگشت مجدد آنها به حوزه اعتیاد حکایت دارد.
وی لزوم راستی آزمایی آمار ارائه شده در خصوص اشتغال معتادین را مورد تاکید قرار داد و گفت: آمارهای گوناگونی در ارتباط با وضعیت اعتیاد و معتادان در این استان وجود دارد و دراین بخش باید بازنگری لازم انجام گیرد.
استاندار زنجان با اشاره به توزیع اعتبارات مواد مخدر به صورت استانی چشم انداز بهتری را در برنامه ریزی ها فراهم می کند گفت: 20 درصد اعتبارات به صورت استانی و 80 درصد آن به دستگاههای ملی اختصاص می یابد و باید در نحوه توزیع آن تغییراتی انجام شود
نظر شما