به گزارش خبرنگار مهر مراسم اختتامیه دومین دوره جایزه ادبی فهرست عصر روز جمعه 11 بهمن در پردیس سینمایی قلهک تهران و با حضور اهالی فرهنگ و ادب و سینما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سید علی میرمحمدی مدیر برگزاری این جشنواره در سخنانی با بیان اینکه دغدغه اصلی اهالی فرهنگ در روزهای آتی اجرای برنامههای ادبی مستقل در کشور است؛ اظهار داشت: گاهی نگاه برگزارکنندگان این مراسمها به نگاه اهالی حکومت خوش نمیآید اما اتفاقات مستقل را امروز تنها با حمایت موسسات مستقل میتوان رقم زد. من بر این باورم که قفل بسته چنین فعالیتهایی را امروز نه با کلید دولت که تنها با حمایت از این موسسات میتوان باز کرد.
در ادامه این مراسم محمد حسن شهسواری دبیر هیئت داوران این جایزه ادبی نیز در سخنانی اظهار داشت: امسال بیش از 800 داستان به دبیرخانه رسید و در ترکیب هیئت داوران نیز جز بنده و سینا دادخواه و فرشته نوبخت،خانم بلقیس سلیمانی و امیرعلینجومیان نیز وارد شدند و در کنار آن بخش ویژهای با عنوان داستان خلاقه نیز به جشنواره اضافه شد.
وی در ادامه به موضوع آسیبشناسی جوایز ادبی از این دست پرداخت و گفت: اولین آسیب در تولیدات ادبی با سبک کوتاه، آسیبی است که به زبان وارد میشود. اگر ما عجیبترین ایده را داشته باشیم و زبان بیانمان پالوده نباشد حتما در نتیجه کار ما تاثیر خوهد گذاشت. در کنار این مساله در داستانهای این جشنواره که حداکثر در 300 کلمه نوشته میشوند موضوع اسم نیز بسیار حائز اهمیت است. اسم را در این سبک داستانی باید جزئی از داستان بدانیم. آثاری در میان کارهای جشنواره بودند که اگر اسم دیگری داشتند برگزیده ما نمیشدند و برعکس.
شهسواری در ادامه با بیان اینکه ما درباره مفاهیم حرف میزنیم و نه مصادیق در این داستانها صحبت میکنیم گفت: من در این دوره از جشنواره وفور داستانهایی با موضوع دفاع مقدس را دیدم. من به متولیان این امر تبریک میگویم که توانستند چنان تبلیغ و فضا سازی کنند که این حجم از داستان در این زمینه نوشته شود اما این مساله دارد خطرناک میشود.
وی افزود: صحبت کردن از دفاع مقدس امروزه تبدیل به یک پروپاگاندا شده و از دل آن دیگر ادبیات بیرون نمیآید .من باور دارم که ترویج موضوع دفاع مقدس توسط متولیانش خوب بوده اما برای تبدیل شدن این کار ترویجی به هنر و ادبیات به نظرم راه دیگری باید رفت و ما در حال طی کردن راه اشتباهی هستیم.
در ادامه این مراسم که به همت شرکت هامین گستر آریا و بنیاد ملت و با حمایت معنوی موسسه فرهنگی شهر کتاب، و موسسات نشر ماهی، افق، ققنوس و کارنامه و همچنین معرفی خانه امید نابینایان برگزار شد برگزیدگان به شرح زیر معرفی شدند.
منتخب بخش داستان خلاقه: میلاد کامیابیان با داستان تسمیه
منتخب سوم:نیلوفر انسان با داستان روایت ساده یک انسان پر زاویه
منتخب دوم: رزیتا بهزادی با داستان شمعدانی قرمز
منتخب اول: مصطفی انصافی با داستان عطر لیلا رنگ و برف و چنار
تجلیل از هیئت داوران و نیز گروهی از نابینایان خانه امید نابینایان با حضور لیلی رشیدی نیز از دیگر برنامههای این مراسم بود.
نظر شما