نادر منصور کیایی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال نهایی کردن یک پروتکل درمانی جوانان و نوجوانان معتاد است که تا زمان نهایی شدن این پروتکل، آموزش و پرورش در روند درمانی دانش آموزان مداخله کرده تا آنها از خطرات احتمالی بیشتر در امان بمانند.
وی با بیان اینکه اولویت ما با دانش اموزان خانواده های بدسرپرست یا خانواده هایی است که سابقه مصرف مواد مخدر دارند، گفت: در این گروه برای دانش اموز و خانواده هایشان جلسات مشاوره برگزار و آموزشهای لازم به آنها ارائه می شود.
کیایی در ادامه درباره اخراج دانش آموزان معتاد از مدارس توسط مدیر مدرسه توضیح داد: آموزش و پرورش به جای استفاده از دانش اموز معتاد پیشنهاد می کند که عبارت نوجوان معتاد استفاده شود، ضمن آنکه تاکنون گزارشی از اخراج نوجوان معتاد در مدارس نداشته ایم، چرا که معتقدیم این افراد نباید از تحصیل محروم شوند و می توان امکانات تحصیل را در جایی دیگر برای آنها همزمان با ترک اعتیاد فراهم کرد.
وی با اشاره به تدوین پروتکل درمان نوجوانان و جوانان پرخطر تصریح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال تدوین پروتکل درمان جوانان و نوجوانانی است که در معرض آسیبهای پرخطر همانند اعتیاد قرار دارند. قرار شده که براساس این پروتکل این نوجوانان به مکان های مشخص ارجاع داده شده و خدمات درمانی و تحصیلی همزمان به آنها داده شود.
کیایی خاطر نشان کرد: تهیه پروتکل درمان کودکان و نوجوانان 5 ماه است که آغاز شده و در قالب آن چندین سوال وجود دارد که گام به گام به آنها پاسخ میدهیم. مثلا در گام نخست مداخله مختصر است. بسیاری از نوجوانانی که دچار آسیب اعتیاد میشوند خود به خود از چرخه تحصیل کنار گذاشته میشوند نه اینکه ما آنها را کنار بگذاریم بلکه دچار وضعیتی میشوند که دیگر نمیتوانند در عرصه تحصیل مفید باشند.
به گفته مدیر کل دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی، عواملی که باعث خطرپذیری نوجوانان میشود متعدد است. این عوامل از همسالان شروع میشود تا محیط و خانواده مخاطرهآمیز. در مورد درمان این دسته از دانشآموزان آموزش و پرورش هرگز به دنبال این نیست که مسئولیت اعتقادی موضوع نوجوانان پرخطر را رد کند بلکه رسیدگی به آنها تکلیف ماست، اما دستگاه های دیگر همچون وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز باید به کمک آموزش و پرورش بیایند.
وی درباره اینکه براساس پروتکل تدوین شده ستاد مبارزه با مواد مخدر دانش آموز معتاد قرار است به چه نهادی ارجاع داده شود، گفت: در ابتدا پس از شناسایی دانش اموز معتاد، به آنها آموزش های اختصاصی و خدمات مشاوره ای داده می شود. ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال تدوین پروتکل ملی درمان جوانان و نوجوانان است که اگر نهایی شود نظام ارجاع کامل میشود یعنی افرادی که در معرض خطر هستند ارجاع داده میشوند به مکانهایی که در پروتکل معلوم میشود تا خدمات درمانی را دریافت کنند.
کیایی همچنین نظر خود را درباره اینکه اگر دانش آموز معتاد از مدرسه اخراج نشود می تواند آسیب های دیگری به سایر دانش آموزان وارد کند، اینگونه بیان کرد: این موضوع دو بعد فنی و حقوقی دارد. بعد فنی در حیطه ملاحظات تربیتی است که در مورد این دسته از نوجوانان باید رعایت شود. شاید والدین نپذیرند که فرزندشان در مدرسهای درس بخواند که خطرپذیری در آن وجود دارد.نکته دوم ملاحظات حقوقی است یعنی این نوجوانان پرخطر چگونه مراحل تربیتی و درمانی را طی کنند که همه اینها در پروتکل درمانی که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر در حال تدوین است، لحاظ شده است.
نظر شما