دكتر مصطفي قاسمي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: در بسياري از موارد ايجاد سطح بندي در زمينه امكانات بهداشتي و درماني توسط وزارت بهداشت در كشور موجب بروز مشكلات زيادي در خصوص درمان بيماران شده است به گونه اي كه بيماران براي درمان خود ناچارند فقط به مراكز خاص موجود در كشور مراجعه كنند.
وي ادامه داد: حتي اگر فرد خيري هم مايل باشد كه در مراكز ديگر بهداشتي و درماني ديگر تجيهزات لازم درماني برخي بيماريها را تهيه كرده و در دسترس بيماران قرار دهد، مورد موافقت وزارت بهداشت قرار نمي گيرد.
قاسمي اظهار داشت: آمارهاي رسمي در خصوص توليد دارو در كشور نشان مي دهد كه 95 تا 98 درصد داروهاي مورد نياز مردم، در كشور توليد مي شود بنابراين درصد كمي از دارو از كشورهاي ديگر وارد مي شود در صورتي كه بسياري از بيماران نظير بيماران كليوي، دياليزي، ام. اس و هموفيلي همچنان دچار كمبود دارو بوده و هر چند وقت يكبار با اين مشكل بزرگ روبرو مي شوند.
مديرعامل انجمن حمايت از بيماران كليوي گفت: متاسفانه در حال حاضر داروهاي وارد كشور مي شود كه در بيشتر موارد حتي كشورهاي توليد كننده آن به دليل پايين بودن كيفيت از آنها استفاده نمي كنند، در صورتي كه با وجود پايين بودن كيفيت آنها حتي در برخي موارد قرار است خط توليد اين نوع داروها در كشور راه اندازي شود و اين امر موجب از بين رفتن بودجه و هزينه هاي در نظر گرفته شده مي شود.
قاسمي تصريح كرد: زماني كه مسوولان در وزارت بهداشت فقط قيمت داروهاي وارداتي را در نظر گرفته و معتقد باشند كه هر دارويي ارزانتر باشد بايد وارد شود، نشان دهنده اين است كه كيفيت داروها در اين خصوص اهميت چنداني ندارد.
وي با بيان اينكه بسياري از كشورها داروهايي كه از چرخه توليدشان خارج مي شود را به كشورهاي ديگر نظير ايران مي فروشند، افزود: بايد داروهاي با كيفيت بالا وارد كشور شده تا بين كارخانجات داخلي توليد دارو و اين نوع داروها رقابت ايجاد شود و در نتيجه كارخانجات توليدي دارو در كشور كيفيت داروهاي توليدي خود را افزايش داده و به استانداردهاي لازم برسانند.
نظر شما