دكتر مرضيه لک صبح چهارشنبه در نخستین همایش علوم زمین و آبهای بینالملل که با حضور کارشناسان و محققان داخلی و خارجی در تالار اجتماعات دانشگاه علوم دریایی و دریانوردی چابهار برگزار شد اظهارداشت: طبق قوانين دريايي اگر كشوري منابع معدني را در آبهاي آزاد بين المللي كشف كند حق اكتشاف و بهره برداري از آن منابع را دارا خواهد بود اما با این تفاصیل مسئولان کشور هنوز اقدام شایانی برای دستیابی و بهره برداری از این منابع در دستور کار ندارند.
وی با ابراز امیدواری از اینکه حساسیت لازم باید در بین مسئولان و رییس جمهور محترم برای ورود به این حوزه و استخراج و اکتشاف استراتژيكي دريا در دستور کار قرار بگیرد افزود: 70 درصد كره زمين را آب احاطه كرده كه از اين مقدار 60درصد اين آب ها به صورت بين المللي و مشاع در اختيار تمامي كشورهايي است كه قابليت دسترسي به آبهاي آزاد بين المللي را دارند و در این بین سهم جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن سواحل بكر و عظيم مكران از این منابع زير صفر است.
وی با اشاره به موفقیت های کشور هند در راستای اکتشافات معدنی دریایی ادامه داد: در حال حاضر كشور هندوستان با استخراج منيزيم از دريا توانسته دستاوردهاي عظيمي را براي خود به ارمغان آورد.
وی همچنین با اشاره به حضور و فعالیت سایر کشورها در این زمینه ابراز داشت: در حال حاضر کشور آمريكا و چندين كشور دیگر در حوزه آب هاي آزاد خليج فارس در این مقوله ورود پیدا کرده و در حال استخراج و اكتشاف منابع معدنی قرار دارند.
لک بیان داشت: اين روند به حدي جدي و برنامه ريزي شده است كه در آينده ای نزديك بسياري از این کشور ها منابع غني دريايي را در حوزه اختيارات خود قرار خواهند داد و این فرصت برای ایران به تهدید تبدیل خواهد شد.
وی از برگزاري اين همايش به عنوان يك اتفاق بسيار بزرگ و مهم براي شناساندن هرچه بهتر توانمندي هاي آبهاي سواحل مكران درابعاد بين المللي ذکر کرد و ادامه داد: در این همایش مباحث اقیانوسشناسی و آبهای بینالملل و جنوبگان با موضوعیت فیزیک و شیمی دریا، زیستشناسی دریا، محیط زیست و آلودگی دریا، دریاچهها و تالابها مورد بحث و تبادل نظر کارشناسان و محققان داخلی و خارجی قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرنگار مهر، در سي و دومين گردهمايي و نخستين كنگره بين المللي تخصصي علوم زمين و آبهای بینالملل که با مشارکت دانشگاه علوم دریایی و دریانوردی چابهار از صبح امروز صبح در چابهار اغاز شده است با حضور محققان و همچنین کارشناسانی از کشور های بلژیک، انگلستان و هندوستان در خصوص محور های یاد شده به مدت سه روز بحث و تبادل نظر خواهد شد.
نظر شما