به گزارش خبرنگار مهر، مجید خدابخش عصر چهارشنبه در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اردبیل افزود: وقتی شهرداران شهرهای مختلف این استان تجهیزات کافی بویژه در زمینه مهار آتش و امداد و نجات در ارتفاعات بالا ندارند، نباید پروانه ساخت به واحدهای بیش از هشت طبقه صادر کنند.
وی با تاکید بر اینکه این ممنوعیت باید بویژه در شهرهای اردبیل و سرعین به جد پیگیری شود، یادآور شد: این دو شهر به لحاظ عمرانی در حال رشد بوده اما متناسب با این رشد شهری فاقد امکانات مناسب در زمینه آتش نشانی هستند که یا باید این کمبودها جبران و یا از صدور پروانه برای واحدهای بالا جلوگیری شود.
استاندار اردبیل نبود نردبان 32 و 52 متری در آتش نشانی استان را یکی از دلایل ممنوعیت صدور پروانه به واحدهای بیش از هشت طبقه عنوان کرد و یادآور شد: بی شک در صورت آتش سوزی در این واحدها با خسارت غیرقابل جبرانی روبرو خواهیم شد.
وی احتمال حادثه به خصوص آتش سوزی را غیر قابل تصور نداسنت و تصریح کرد: واحدهایی هم که به صورت غیرقانونی و بیش از هشت طبقه ساخته می شود باید متوقف و پلمپ کرد و نبدی این واحدها را به کمیسیون ماده 100 ارجاع داد.
خدابخش به ساخت و سازهای واحدهای بلند در سرعین اشاره کرد و با بیان اینکه بسیاری از این واحدها حتی فاقد پله اضطراری هستند، متذکر شد: آتش نشانی این شهرستان در هنگام وقوع حادثه پاسخگوی نیاز نیست و باید شهردار این شهرستان به ساخت و سازهای ایمن بیش از پیش توجه کند.
وی با اشاره به حادثه آتش سوزی اخیر خیابان جمهوری در تهران که وجود تجهیزات کافی تلافاتی را در پی داشت، ادامه داد: این حادثه به لحاظ جنبه های مجازی و رسانه ای عواقب بدی برای کشور داشت و باید از تکرار اینگونه حوادث بویژه در استان اردبیل که امکانات مناسبی ندارد، پیشگیری کرد.
استاندار اردبیل هزینه تامین نردبان 32 متری آتش نشانی را بیش از 20 میلیارد ریال برشمرد و با بیان اینکه شهرداران استان قادر به تامین این مبلغ نیستند، عنوان کرد: در صورتی که شهرداران پروانه ساخت برای واحدهای بیش از هشت طبقه صادر می کنند باید عوارش ویژه ای نیز اخذ کنند تا از محل آن تجهیزات مورد نیاز آتش نشانی را خریداری کنند.
نظر شما