به گزارش خبرگزاري مهر، احمد مسجد جامعي، وزير فرهنگ وارشاد اسلامي دراين پيام، فرهنگ ايراني- اسلامي را مرهون و مديون مجاهدت هاي علمي، ادبي و هنري بزرگاني چون حكيم عمر خيام دانست و يادآور شد: به اعتبار تفكر و انديشه اين بزرگان، فرهنگ ايراني - اسلامي يكي از پرمايه ترين فرهنگ هاي بشري شده است. ميراث هنري و ادبي كه از اين شاعر باقي مانده، در عين اندك بودن از چنان مايه هاي فكري، فلسفي و هنري برخوردار است كه درتمامي تاريخ فرهنگ ايران زمين و حتي به اعتباري فرهنگ جهان، كمتر كسي توانسته با اين ميزان از ماترك معنوي به مرتبتي چنين والا دست يابد.
وي يادآور شد: دامنه معنوي حضور در پهنه فرهنگ ايران چنان گسترده و فراگير است كه صداي پرمايه او از پس قرن ها پرطنين و تامل برانگيز تمامي جامعه بشري را مورد خطاب قرار مي دهد تا بدان جا كه در همين روزگار ما نيز شاعراني بزرگ را شيفه خود مي كند و فرهنگ، تفكر و هنر ايراني را در قلمرويي به وسعت تمامي جهان نمايندگي مي كند.
وزير ارشاد در بخشي ديگر از پيام خود به شگفتي شخصيت خيام در حوزه علوم رياضي و نجوم و تدوين تقويم اشاره كرد و يادآور شد: دقت نظر و دانش ژرف حكيم عمر خيام نيشابوري موجب شده كه گاهشماري ايراني در زمره دقيق ترين، علمي ترين و كاربردي ترين تقويم هاي جهان قرار بگيرد. بدين گونه مي توان ادعا كرد كه ايراني پس از عرضه اين دستاوردهاي فكري و علمي خيام تمامي حيات خويش را در طول قرن هابا تقويم او ورق زده و مي زند. به ديگر سخن، ما در همه آنات و لحظه هاي حيات خويش با خيام و ميراث علمي او زندگي مي كنيم.
وي در ادامه اين پيام خاطر نشان ساخت: زندگي امروز ما هم از جبنه معنوي و هم از منظر مادي به نوعي بهره ور از ميراث خيامي است و پاسداشت شان عليم و فرهنگي اين شخصيت بزرگ كه در تنگناي مرزهاي سياسي و جغرافيايي نمي گنچد، كاري شايسته و بايسته است.
مسجد جامعي در پايان پيام خود، ضمن اظهار اميدواري از اينكه كوشش دست اندركاران اين همايش در شناساندن زواياي ناشناخته شخصيت و جايگاه علمي و فرهنگي حكيم عمر خيام موثر باشد، گفت: عظمت شخصيت اين بزرگمرد، گرچه در كوزه تنگ بضاعت ما نمي گنجد، اما اميدواريم كه بتوانيم تشنگي كام جامعه فرهنگي را با پاسداشت هايي از اين دست فروبنشانيم.
نظر شما