مقصود قربانی در گفتگو با مهر، با بیان اینکه آذربایجان غربی رتبه دوم کشوری را در تولید نهال به خود اختصاص داده، افزود: از ابتدای سالجاری تا کنون 4 میلیون و 840 هزار اصله نهال سالم و استاندارد و 775 هزار اصله پایه رویشی در سطح استان تولید و به بازار مصرف عرضه شده است.
وی از فعالیت 2 مرکز کشت بافت در زمینه تولید نهال در آذربایجان غربی خبر داد و با اعلام اینکه امسال بالغ بر یک میلیون پایه و نهال کشت بافتی در این مراکز تولید شده، اظهار داشت: مراکز کشت بافت نقش بسزايي در توسعه کشاورزي علمي داشته بطوریکه توليد و تکثير نهال گياهي در کوتاه ترين زمان و عاري کردن اين نهالها از ويروس اقدامی دارای اهمیت است .
معاون امور بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه از این میزان تولید بیشترین ارقام تولیدی مربوط به نهال سیب به میزان 2 میلیون و 430 هزار اصله نهال و 325 هزار پایه رویشی بود، ادامه داد: عمده ارقام تولیدی در نهالستان های استان شامل هلو، سیب، گردو، زردآلو، گلابی و شلیل هستند.
قربانی از فعالیت 53 نهالستان مجوز دار در سطح آذربایجان غربی خبر داد و گفت: از آغاز اجرای طرح شناسه دار نمودن درختان میوه تاکنون تعداد 108 فقره نهالستان فاقد مجوز در سطح استان شناسایی شده و برای بیش از یک میلیون و 480 هزار اصله نهال نیز توسط موسسه ثبت و گواهي بذر و نهال شناسه صادر شده است .
راه اندازی سامانه مانیتورینگ سموم کشاورزی در آذربایجان غربی
وی در بخش دیگری از سخنان خود از راه اندازی سامانه مانیتورینگ سموم کشاورزی از سال زراعی جاری در استان خبر داد و اعلام کرد: این سامانه به منظور ردیابی سموم تدارک، توزیع و مصرف شده در سطح مزارع و باغات استان راه اندازی شده تا از طریق این سامانه بتوان سموم تولیدی و وارداتی از مبدا تا مقصد و زمان مصرف توسط بهره برداران رصد و ارزیابی شود.
وی خواستار استفاده منطقی و کارشناسی از سموم با بهره گیری از توان متخصیص فعال در بخشهای دولتی و خصوصی شد و اظهار داشت: استفاده از سموم نباتی آخرین روش در کنترل عوامل آسیب زا محصولات گیاهی طی سالهای گذشته بود ولی در حال حاضر کنترل تلفیقی و استفاده از روشهای غیر شیمیایی بر مبنای اطلاعیه های پیش آگاهی صادره توسط کمیته های پیش آگاهی و شبکه های مراقبت انجام می شود.
وی ضمن تاکید بر لزوم افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی در آذربایجان غربی با توجه به پتانسیلهای موجود، عنوان کرد: کشاورزی باید با مراجعه به کلینیک های گیاه پزشکی و اخذ نسخه فنی از فروشگاه های سموم نباتی مجاز و دارای پروانه فنی و صنفی، سموم مورد نیاز را تهیه و با افزایش سطح همکاری با کلینیک ها، بر اساس اطلاعیه های کمیته پیش آگاهی اقدام به انجام عملیات مبارزه شیمیایی بر علیه آفت ها کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی آذربایجان غربی در ادامه از برنامه ریزی برای افزایش میزان بهره مندی کشاورزان از بذور اصلاح شده طی امسال خبر داد و یادآور شد: هم اکنون سالانه بالغ بر 13 هزار تن بذر اصلاح شده انواع محصولات زراعی در بین کشاورزان توزیع می شود که در صورت استقبال کشاورزان برای استفاده از بذور امیدواریم پتانسیل تولید در سطح کشت افزایش یافته و سهم استان در تامین محصولات کشاورزی در کشور افزایش یابد.
نظر شما