۴ اسفند ۱۳۹۲، ۱۶:۱۵

طی دوره آموزشی/

آخرین دستاوردهای علمی رشته اطفال دندانپزشکی به پزشکان گنابادی منتقل شد

آخرین دستاوردهای علمی رشته اطفال دندانپزشکی به پزشکان گنابادی منتقل شد

گناباد - خبرگزاري مهر: آخرین دستاوردهای علمی رشته اطفال دندانپزشکی توسط استادان و اعضای هئیت علمی دانشکده دندانپزشکی مشهد طی دوره آموزشی برای دندانپزشکان عمومی گناباد تشریح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، اساتید و اعضای هئیت علمی دانشکده دندانپزشکی مشهد در کنفرانس دو روزه دندانپزشکی اطفال  كه به همت دفتر آموزش مداوم دانشگاه علوم پزشکی گناباد با حضور دندانپزشکان برگزار شد، به يادآوري و آموزش آخرین دستاوردهای علمی رشته اطفال دندانپزشکی برای دندانپزشکان عمومی پرداختند.

در اين كنفرانس دو روزه كه  صبح یکشنبه در تالار سینای دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد هر یک از متخصصین کودکان در پانلهای تخصصی به بحث در موارد مختلف پرداختند.

يكي از اساتيد دانشکده دندانپزشکی مشهد در اين كنفرانس در بحث روشهای نوین درمان ریشه ، دندانهای شیری و دندانپزشکی پیشگیری به اهمیت فلوراید تراپی و فیشور سیلانت و تغذیه (رژیم غذایی) کودکان تاکید کرد.

رسول صاحب علم ادامه داد: شستشوی مرتب دهان و دندان بعد از هر بار خوردن و استفاده از فلوراید به صورت سیستمیک و عدم تکرر استفاده از شیرینی و خصوصا آبنباتهای جامد و آدامس که مدت زیادی دهان و محیط اطراف دندانهای را شیرین نگاه می دارد در کودکان توصیه می شود.

وی با اشاره به این باور غلط که قطره آهن ایجاد پوسیدگی می کند گفت: آهن فقط روی سطوح دندان و که قبلا پوسیده شده را خاکستری رنگ می کند و باعث پوسیدگی نمی شود و حتی در کاهش پوسیدگی موثر است و بهتر است برای جلوگیری از این تغییر رنگ قطره آهن را همراه ویتامین c مصرف شود و بعد از آن آب به کودک نوشانده شود.

صاحب علم با اشاره به اینکه حتی در بعضی از داروهایی که به صورت شربت هستند شکر مصنوعی وجود دارد شستشوی بعد از مصرف این شربتها را لازم دانست و مصرف آدامس زایلیتول را بجای آدامس های معمولی توصیه کرد.

يكي ديگر از متخصصين حاضر در كنفرانس به لزوم حفظ فضای از دست رفته بعد از دست دادن دندانهای شیری با فضا نگهدارهای ثابت و متحرک و نیز معرفی محیطهای نگهداری دندانهایی که دچار بیرون افتادگی شده اند پرداخت.

ایمان پریسای ادامه داد: اکثر قریب به اتفاق مردم، والدین و مربیان دانش آموزان از امکان برگرداندن و کاشتن دندانی که در اثر ضربه بیرون افتاده و مهمتر از آن زمان و محیطی که باید آنرا تا رسیدن به دندانپزشک نگهداری کنند، بی اطلاع هستند.

وی تاکید کرد: وقتی دندان فرد در اثر ضربه بیرون افتاد اطرافیان بدون درنگ و آسیب رساندن به بافتهای اطراف ریشه، آنرا در محیط مرطوب ترجیحا شیر- سرم فیزیولوژی- سفیده تخم مرغ و یا در صورت عدم دسترسی در به موارد ذکر شده در آب و یا حتی بزاق نگهدار کنند و هرچه زودتر آن را به دندانپزشک رسانده تا در حفره دندانی جایگزین کند.

وی ادامه داد: دندان بیرون افتاده به هیچ عنوان نباید در محیط خشک نگهداری شود و بیش از 60 دقیقه بیرون بماند؛ و هر چه جایگزین کردن دندان زودتر انجام شود و آسیب و آلودگی کمتری به دندان وارد شود امکان موفقیت عمل بیشتر خواهد بود، هر چند در مواردی نیاز به معالجه ریشه وجود خواهد داشت که تشخیص آن به عهده دندانپزشک می باشد که با فراخوانی بیمار بعد از یک هفته، یک ماه ، سه ماه، 6 ماه، 12 ماه و سالانه به مدت 5 سال انجام خواهد شد.

در پنلهای دیگر این کنفرانی بحث های مربوط به ترمیم های هم رنگ دندان و نیز درمان دندانهایی که در اثر ضربه دچار لقی شده اند را مورد بررسی قرار گرفت.

کد خبر 2242179

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha