به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسحاقی دوشنبه در همایش و کارگاه آموزشی مهندسی فرهنگی در دانشگاه تبریز اظهار داشت: مردم ایران با انقلاب اسلامی از ظلمت و سیاهی دوران پهلوی به سمت نور و روشنایی فرهنگی حرکت کردند و باید برای این موهبت شکرگذار خداوند و قدردان امام راحل (ره) و شهدای انقلاب باشیم.
وی با اشاره به ابعاد فرهنگی انقلاب اسلامی خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی ایران انقلابی فرهنگی بود و نشانه های این رویکرد فرهنگی در شعارهای مردم و قانون اساسی برگرفته از تعالیم قرآنی مشهود است و بر همین اساس باید ریشه های فرهنگی آن به خوبی برای نسل جوان تبیین شود که این مهم نیازمند هم افزایی و همکاری تمام نهادهای مرتبط با این حوزه است.
دبیر شورای مهندسی فرهنگی کشور دستاوردهای سه دهه کشور را چشمگیر دانست و افزود: با توجه به مزیت ها و ظرفیت های فرهنگی کشور هنوز اقدامات زیادی باید در این خصوص صورت گیرد که رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در دیدار اخیر با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بر همین موضوع تاکید کردند.
اسحاقی با اشاره به لزوم شناخت مسیر در اقدامات علمی و فرهنگی اظهار داشت: نقشه جامع علمی و نیز نقشه جامع فرهنگی کشور که از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید هستند، باید منجر به اقتدار علمی و اقتدار فرهنگی شوند چراکه به فرموده مقام رهبری، اقتدار فرهنگی اقتدار حقیقی و واقعی است و این مهم تنها با شناخت صحیح از این حوزه ها و تحلیل وضعیت موجود ممکن خواهد بود و نشست های این چنینی در واقع میثاقی ملی برای تحقق این مهم است.
وی در ادامه فرهنگ را روح جامعه عنوان و تصریح کرد: انقلاب اسلامی ضربه مهلکی به فرهنگ و باورهای غرب وارد کرد و در واقع جنگ نرم یک جنگ تمام عیار فرهنگی برای از میان بردن ریشه ها و ارزش های انقلابی و ایرانی و در همه عرصه ها به دنبال هویت زدایی فرهنگی و ترویج فرهنگ غرب است.
معاون برنامه ریزی و هماهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ضعف های فرهنگی نیز اشاره و خاطر نشان کرد: با وجود نقش و تاثیر بسزای فرهنگ در جامعه، متاسفانه کمترین میزان سرمایه گذاری در این حوزه صورت گرفته و در حوزه هایی چون دین و دینداری، مباحث تبلیغی و رسانه ای، فرهنگ و هنر موضوعات اجتماعی و سایر حوزه های علمی و فرهنگی با نواقصی مواجهیم که برای مقابله با هجمه فرهنگی دشمن باید اقدامات جدی در این خصوص انجام شود.
سرپرست جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم بر ضرورت تدوین اطلس های فرهنگی برای مراکز شهرستانی تاکید و آنها را لازمه ساماندهی فرهنگی کشور عنوان کرد.
نجف قراچورلو گفت: باید اقدامات و برنامه های فرهنگی به سمتی جهت دهی شود که علاوه بر پر کردن اوقات فراغت جوانان، موجب پرباری و غنای فرهنگی و علمی آنها نیز شود.
گفتنی است در این کارگاه یکروزه که توسط معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی و همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تبریز برگزار شد، مدیران فعلی و سابق دانشگاه ها، اساتید و کارشناسان فرهنگی ضمن تحلیل وضعیت موجود فرهنگی کشور، در خصوص نقشه راه فرهنگی کشور نیز بحث و تبادل نظر شد.
نظر شما