به گزارش خبرنگار مهر، ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری و تأکید چندباره ایشان بر توجه مسئولان و مردم بر اقتصاد ملی، بار دیگر این مسئله را به مهمترین موضوع کشور بدل کرده است به طوری که روسای قوا و مسئولان عالی رتبه کشور در نامه ها و مصاحبه های متعدد بر پیگیری منویات رهبری تأکید کردند.
در اقتصاد مقاومتی باید بر روی استعدادهای داخلی تکیه کرد
آیت الله سید مرتضی محمودی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص معرفی سیاستهای کلی نظام اسلامی در رابطه با اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: باید زمینههای پیشنیاز اقتصاد مقاومتی را در کشور فراهم آوریم. نباید به تحریمها وابسته بود و هر روز منتظر آزادسازی یا برداشتن برخی از تحریمها توسط دشمنان باشیم، برگ برنده ما در مذاکرات و توافقنامهها تکیه بر تولیدات داخلی است.
امام جمعه ورامین افزود: اقتصاد مقاومتی متکی بر فعالیتهایی است که در کشور انجام میگیرد و رعایت الگوی مصرف، توجه به تولیدات داخلی، همت مضاعف و عدالت و مبارزه با مفاسد اقتصادی از مهمترین راهکارهای اقتصاد مقاومتی است.
محمودی با اشاره به ثروتهای کم نظیر طبیعی و انسانی کشور بویژه ذخایر فراوان نفت و گاز و نیاز دنیا به ایران، عنوان کرد: همه دیدند که کشورهای خارجی با مشاهده یک لبخند در ایران، برای حضور در کشور هجوم آوردند، بنابراین آمریکاییها نمیتوانند برای همیشه برروی لجبازی خود مقاومت کنند و اگر ما بر توان خود تکیه کنیم، استقامت آنها در هم خواهد شکست.
این مسئول با بیان اینکه تحریمها کمترین ضربه را بر اقتصاد کشور داشته است، بیان کرد: آنچه که بسیار مخربتر و خطرناکتر از تحریمها در این بعد است، هجوم داخلی علیه اقتصاد کشور است که باید با آن مقابله شود.
محمودی با اشاره به اینکه در اقتصاد مقاومتی باید مردم بانیان اصلی باشند، اظهار داشت: مردم بانی اصلی همه حرکتهای رو به جلوی انقلاب اسلامی در برهههای مختلف بودهاند.
وی به بیانات اخیر مقام معظم رهبری در جمع مردم تبریز اشاره و عنوان کرد: آنچه در این بیانات بر آن تاکید شده بود، تکیه بر اقتدار، استعداد و خلاقیت داخلی و نه روابط با کشورهای خارجی است.
مردم هم باید در تحقق اقتصاد مقاومتی حضوری فعال داشته باشند
نماینده ولی فقیه در شهرستان ورامین با تاکید بر اینکه مردم حمایت از نظام را حمایت از دین میدانند، تأکید کرد: مسئولان بسیجیوار سیاستهای اقتصاد مقاومتی را در جامعه اجرا کنند و بر افزایش کیفیت محصولات و نظارت بر توزیع و صرفه جویی در هزینههای عمومی کشور دقت کنند.
وی در ادامه به یکی از سخنان امام صادق(ع) در مورد اسراف اشاره کرد و گفت: اگر انسان به قناعت راضی باشد، مالی که در اختیار دارد، بهترین مال دنیاست و اگر قناعت نکند، اگر تمام ثروت دنیا را داشته باشد، نمیتواند نفسش را راضی کند.
این مسئول گفت: مسئله اسراف و مصرفگرایی تقریبا از اوایل قرن بیستم به وجود آمد و همچنان ادامه دارد و متاسفانه در این عصر نسبت به دورههای قبل مخربتر و تاثیرگذارتر شده است.
وی با اشاره به اینکه اسلام دین اعتدال است، گفت: ما باید از نعمتهای خداوند قدردان باشیم و از رفتارهای ناهنجار، اسراف و مصرفگرایی پرهیز کنم.
امام جمعه موقت ورامین گفت: مردم و دولت باید نگاه دقیقتر و کارشناسیتری نسبت به مقوله مصرف داشته باشند، چون اگر اسراف و مصرفگرایی کنترل نشود، همهگیر میشود و در جامعه تبدیل به یک کار خوب میشود.
راهکارهای موثر برای حل مشکلات اقتصادی کشور باید پیش بینی شود
حجت الاسلام حجت الله اسماعیلی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر معنای اصلی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی از دیدگاه رهبر فرزانه انقلاب را تولید بیشتر و قناعت و پرهیز از اسراف توصیف کرد و اظهار داشت: این مقوله مهم نیز باید به یک گفتمان همانند انرژی هستهای تبدیل شود و همه رسانهها٬ خطبا و افراد صاحب نظر باید در این راستا فعالیت کنند.
امام جمعه شهرستان قرچک افزود: 35 سال است که ایران در تحریم است و این تحریم نه تنها باعث شکست نشده بلکه تکامل و رشد جامععه را نیز به همراه داشته است.
وی به سرمایههای بزرگ و منابع عظیم خدادادی در کشور اشاره کرد و بیان داشت: همت و تلاش ملت بزرگ ایران با وحدت و اقتدار ملی و انسجام داخلی، میتواند نظام را در دستیابی به اهداف عالیه کمک کند.
این مسئول با تاکید بر شناسایی و معرفی نقاط ضعف و قوت اقتصاد کشور عنوان کرد: در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی با همین مهم و آسیبشناسی صورت گرفته راهکارهای موثر را برای خروج از مشکلات میتوان کسب کرد.
اسماعیلی گفت: اقتصاد مقاومتی طرحی است که میتواند الهامبخش از نظام اقتصادی اسلامی را عینیت بخشیده و به شکوفایی اقتصاد کشورمان در همه زمینهها منجر شود و باید در مباحث اقتصادی به طوری حرکت کرد که دشمن با اعمال تحریم و فشارهای اقتصادی نتواند ضربهای به ما بزند.
حمایت از تولید لازمه رسیدن به اقتصاد مقاومتی است
حجت الاسلام سید محسن محمودی نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی اقتصادی است که با مصرف درست مدیریت منطقی و کار و تلاش میسر میشود در صورتی که اقتصاد حاکم بر بسیاری از کشورها این چنین نیست.
رییس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران، کار و تولید را لازمه پیاده شدن اقتصاد مقاومتی در کشور دانست و عنوان کرد: مردم باید به دنبال کار و تولید بوده و در مقابل فعالان اقتصادی نیز راهکارهای مناسبی را برای بهرهمندی تمام اقشار جامعه از ظرفیتهای کشور در عرصه اقتصادی و دیگر عرصهها پیشبینی و اجرا کنند.
محمودی با تاکید بر اینکه اقتصاد امروز کشور ما بیمار است گفت: دریافت سود بالای تسهیلات بانکی، ارتباطات نامشروع در پرداخت تسهیلات بانکی، سوء استفاده بعضی از افراد و مدیران بانکی نشانه بیمار بودن اقتصاد ماست.
این مسئول گفت: اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی نباید به صورت شعاری و ظاهری باشد، اقتصاد مقاومتی باید به گونهای در اجراء و میدان عمل اثرات خود سیستم اقتصادی و بانکی کشور خود را نشان دهد.
وی در پایان اقتصاد مقاومتی را فرصت مناسبی برای تحقق حماسه اقتصادی خواند و بیان کرد: اقتصاد مقاومتی توجه به توانمندیهای داخل کشور دارد.
------------------
گزارش از صدرالله کردبچه
نظر شما