به گزارش خبرنگار مهر،علی بخش شجاعی بعدازظهر سه شنبه در دیدار با معاون برنامه ریزی استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: طی چند سال اخیر در استان میزان ورودی و خروجی دانشگاهها در رشته های کشاورزی بسیار بالا رفته و هم اکنون به دلیل افزایش فارغ التحصیلان کشاورزی در استان، نرخ بیکاری در این قشر بسیار بالاست.
وی بیان کرد: هم اکنون 58درصد فارغ التحصیلان کشاورزی در این استان جویای کار هستند.
این مسئول اجرای آمایش دانشجویی را ضروری عنوان کرد و افزود: باید بر اساس نیازها اقدام به ایجاد رشته و جذب دانشجو کرد.
وی تصریح کرد: این در حالیست که خانواده ها هزینه های سرسام آوری برای تحصیل فرزندان خود پرداخت می کنند و از جامعه توقع دارند زمینه اشتغال فرزندانشان را فراهم کند.
شجاعی با بیان اینکه دو هزار و 800 نفر از فارغ التحصیلان کشاورزی عضو این سازمان هستند، اظهار داشت: از این تعداد 56 درصد مرد و 44 درصد زن هستند.
وی یادآورشد: 24درصد اعضای این سازمان نیز در مشاغل دولتی و 18 درصد در مشاغل غیردولتی مشغول به کار هستند.
شجاعی بیان داشت: 950 نفر از بیکاران عضو این سازمان در قالب طرح های نظارت، خدماتی و مشاوره ای، کلنیکهای گیاه پزشکی و ... به صورت فصلی مشغول به کار شده اند.
فارغ التحصیلان تمایلی به کارهای تولیدی ندارند
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: این استان ظرفیتهای فراوانی در بخش کشاورزی دارد اما به دلیل ریسک بالا در بخش کشاورزی و مشکلات مالی، فارغ التحصیلان تمایلی به کارهای تولیدی ندارند.
وی همچنین با انتقاد از برخی بانکهای استان گفت: بانک ها برای پرداخت تسهیلات به فارغ التحصیلان بخش کشاورزی سخت گیری می کنند و این باعث بی رغبتی فارغ التحصیلان به کارهای تولیدی شده است.
شجاعی همچنین به مشکلات سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان اشاره کرد و گفت: این سازمان با کمبود فضای فیزیکی مواجه است.
وی همچنین خواستار حضور این سازمان در نشستهای کارگروه اشتغال و برنامه ریزی شد و اظهار داشت: حضور این سازمان می تواند منجر به بازدهی بیشتر طرح های اجرایی در بخش کشاورزی شود.
برنامه چهار ساله توسعه کهگیلویه و بویراحمد در دست تدوین است
معاون برنامه ریزی استاندار استان هم در این نشست گفت: امتیازات و تسهیلات قابل توجهی برای توسعه بخش کشاورزی کشور به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته از جمله کهگیلویه و بویراحمد از سوی دولت و صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده است.
علی حسن نوروزی افزود: استفاده بهینه از این تسهیلات و امتیازات باید طرح های کشاورزی کلان در کهگیلویه و بویراحمد مصوب و به صندوق توسعه ملی ارسال شود.
وی همچنین بیان کرد: در بودجه سال 93 حدود 400 میلیارد ریال اعتبار برای تجهیز زیرساخت های شهرک کشاورزی و تاسیس آن در کشور و چهارهزار میلیارد ریال نیز تسهیلات بانکی برای متقاضیان سرمایه گذاری در این شهرک ها اختصاص یافته است.
این مسئول از تدوین برنامه چهار ساله توسعه کهگیلویه و بویراحمد در بخشهای کشاورزی، آب، صنعت، گردشگری، نفت، گاز و پتروشیمی خبرداد و اظهار داشت: جزئیات و نحوه اجرای این برنامه چهار ساله به اطلاع مردم کهگیلویه و بویراحمد رسانده می شود.
وی خودکفایی در موادغذایی را یکی از محورهای اصلی سیاست اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و بیان داشت: بخش کشاورزی از قابلیت های مهم این استان است که در صورت شکوفا شدن به توسعه استان کمک می کند.
نظر شما