به گزارش خبرنگار مهر، احمد اصغر زاده پيش از ظهر چهارشنبه در همايش ملي و تخصصي آشناي با فرصت هاي كشاورزي و امنيت غذايي و توليد محصول سالم و طبيعي تصريح كرد: از كل اراضي كشاورزي هشت ميليون هكتار اراضي آبي بوده و از اين مقدار تنها 1.2 ميليون هكتار فاقد محدوديت كشت در طول سال است.
وي با بيان اينكه توسعه شهرها و افزايش جمعيت سطح اراضي كشاورزي را كاهش داده است، اضافه كرد: علاوه بر اين تغيير كاربري اراضي كشاورزي و استفاده نامناسب از خاك موجب شده توليد ماده غذايي كشور به نسبت جمعيت آن در سطح محدودي انجام شود.
وي افزود: علاوه بر اين در سال هاي اخير استفاده بي قاعده از كود كشاورزي موجب شده اغلب خاك هاي كشاورزي در وضعيت مرده بوده و از املاح و مواد آلي مورد نياز براي رشد گياه عاري شوند.
اصغر زاده سهم برداشت آب هاي زير زميني در كاهش املاح خاك را برجسته دانست و تصريح كرد: برداشت مداوم موجب شده است خاك هاي شيرين به خاك شوركه نامناسب براي رشد گياه است تبديل شود.
اين محقق معتقد است براي گريز از اين بن بست بايد به شيوه هاي جديد كشاورزي و استفاده از كشاورزي ارگانيك روي آورد.
ايران پيشرو در توليد رودخانه ميكروب
وي افزود: خاكي كه فاقد ميكرو ارگانيسم و املاح باشد خاك محسوب نشده و به عنوان ماده بستر است.
اصغر زاده تاكيد كرد: در صورتي كه خاك هاي زارعي به درستي احيا نشود آينده نامساعدي در انتظار حجم و كيفيت توليدات كشاورزي كشور است.
عضو هيأت علمي مؤسسه تحقيقات خاك و آب تهران با بيان اينكه در حال حاضر ايران تمامي نهاده هاي كشاورزي را مي تواند توليد كند، ادامه داد: از جمله آن توليد رودخانه ميكروب با رويكرد مثبت در كشاورزي است.
وي استفاده از اين قابليت را ضرورت عنوان كرد و افزود: بايد نهادهاي برنامه ريزكشاورزي از ظرفيت هاي علمي كشور استفاده كرده و وضعيت خاك زراعي را بهبود بخشند.
نظر شما