۸ اسفند ۱۳۹۲، ۱۷:۳۷

مهر گزارش می دهد/

خیرین کتابخانه ساز همدان تجلیل شدند/"یار مهربان" در آغوش گرم کودکان

خیرین کتابخانه ساز همدان تجلیل شدند/"یار مهربان" در آغوش گرم کودکان

همدان - خبرگزاری مهر: یکی از راه های توسعه فرهنگی استان همدان افزایش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه است که از این رو استان همدان برنامه های مختلفی را برای رسیدن به این هدف انجام داده که از آن جمله تجلیل از خیرین کتابخانه ساز استان همدان است.

به گزارش خبرنگار مهر، ارتقا فرهنگ کتاب و کتاب خوانی در یک جامعه یکی از محور های توسعه فرهنگی آن جامعه به شمار می رود و از طرفی سرمایه گذاری در راستای ارتقا و افزایش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در واقع سرمایه گذاری در فرهنگ و ارتقا دانش و یا حتی تربیت افراد و استادان بزرگ در زمینه های مختلف است چرا که بودند و هستند کسانی که از مطالعه یک و یا چند کتاب علمی به جایگاه های والا دست یافتند و در واقع افزایش فرهنگ کتابخوانی موجب افزایش دانش در جامعه می شود.

اما برای افزایش فرهنگ کتاب خوانی در جامعه باید زمینه های مختلفی مانند کتابخانه و یا کتاب برای افراد فراهم شود تا افراد به راحتی بتوانند به مطالعه کتاب دلخواه خود بپردازند.

از همین رو مجمع خیرین کتابخانه ساز در کشور و در استان همدان فعالیت های مختلفی را در راستای افزایش و ترویج فرهنگ کتاب خوانی انجام داده است.

استان همدان در حال حاضر دارای 84 باب کتابخانه است که با توجه به پشینه فرهنگی این استان باید این تعداد افزایش یابد و از طرفی خیرین کتابخانه ساز زیادی در استان همدان فعالیت می کنند که ظهر پنج شنبه به پاس تجلیل از این خیرین همایش خیرین کتابخانه ساز استان همدان در تالار معلم شهر همدان برگزار شد.

استان همدان همواره در عرصه فرهنگ پیشگام بوده است

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در این همایش گفت: استان همدان همواره در عرصه فرهنگ و ادب پیشگام بوده و در حال حاضر نیز فعالیت های مطلوبی را در راستای کتاب و کتاب خوانی انجام می دهد.

محمد حسین ملک احمدی در ادامه با بیان اینکه خیرین کتابخانه ساز ظرفیتی در افزایش سرانه مطالعه در کشور دارند، افزود: تشکل های خیرین کتابخانه ساز در حال حاضر در چند استان کشور در حال فعالیت هستند که یکی از آن استان ها، استان همدان است.

وی با اشاره به اینکه باید این تشکل ها در سال های آینده افزایش یابد، اظهار داشت: با توجه به فعالیت های مختلفی که در راستای کتاب و کتاب خوانی در حال انجام است متاسفانه به سرانه مورد نیاز دست نیافته ایم.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت کل کتابخانه ها استفاده مطلوب انجام شود، بیان داشت: می توان از ظرفیت خیرین کتابخانه ساز در راستای افزایش فرهنگ کتاب خوانی در کشور استفاده کرد.

ملک احمدی با بیان اینکه خیرین کتابخانه ساز زمینه ای برای ایجاد ظرفیت های جدید در مدیریت کتابخانه ها و ارتقا سطح کتاب خوانی و مشارکت در سطح کل کتابخانه ها به شمار می روند، عنوان داشت: استفاده از کتابخانه های عمومی و تجهیز کردن آنها به فن آوری های روز نیز در ارتقا فرهنگ کتابخوانی در جامعه تاثیر گذار است.

وی با بیان اینکه تجهیز کردن کتابخانه های عمومی به فن آوری های روز یکی از اهداف نهاد کتابخانه های عم,می کشور است، ابراز داشت: کتابداران نقش مهمی را در افزایش سرانه مطالعه و حفظ و نگهداری از کتاب ها انجام می دهند.

888 هزار جلد کتاب در کتابخانه های استان همدان موجود است

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان نیز در همایش خیرین کتابخانه ساز استان همدان با بیان اینکه بودجه سال 93 کشور نسبت به سال 92، 33 درصد کاهش یافته است، اظهار داشت: توسعه فرهنگی و افزایش فرهنگ کتابخوانی در استان نیازمند ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاری خیرین کتابخانه ساز در این بخش است.

محمد ابراهیم الهی تبار با اشاره به اینکه در حال حاضر 84 باب کتابخانه در استان همدان وجود دارد، افزود: تا پایان برنامه پنجم توسعه تعداد این کتابخانه ها باید به 97 باب افزایش یابد.

وی با تاکید بر اینکه در راستای ارتقای فرهنگ کتاب خوانی در استان و افزایش سرانه مطالعه در استان همدان در دو بخش عمده فعالیت می شود، ابراز داشت: ارتقا امکانات موجود در کتابخانه ها و افزایش ظرفیت کتابخانه های استان و رسیدگی به زیر ساخت ها از اهداف توسعه فرهنگ کتاب خوانی در استان همدان است.

الهی تبار با بیان اینکه در حال حاضر 65 هزار نفر عضو کتابخانه های استان همدان هستند، ابراز داشت: تا پایان برنامه پنجم توسعه این تعداد باید به 87 هزار نفر افزایش پیدا کند.

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان زیربنای کتابخانه های استان همدان را 37 هزار متر مربع عنوان کرد و ادامه داد: این مساحت باید به 55 هزار متر مربع برسد و از طرفی سرانه فضای فیزیکی برای هر نفر در کتابخانه های استان دو ممیز دو دهم متر مربع بوده که این عدد نیز باید به سه ممیز 17 صدم برسد.

الهی تبار در ادامه سخنانش بیان داشت: در حال حاضر هشتصد و 88 هزار جلد کتاب در کتابخانه های استان همدان موجود است که این تعداد نیز باید به یک میلیون و 755 هزار جلد تا پایان برنامه پنجم توسعه برسد.

وی با بیان اینکه در استان همدان به دنبال افزایش تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری کتابخانه ها هستیم، بیان داشت: استفاده از ظرفیت های بلا استفاده در استان و تجهیز کردن شهر های بدون کتابخانه به کتابخانه های عمومی و روستاهای با لای هزار خانوار جمعیت و زیر هزار خانوار جمعیت از اهداف توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان همدان است.

کتابخانه سازی لازم و ملزوم مدرسه سازی است

رئیس مجمع خیرین کتابخانه ساز کشور نیز در همایش استانی خیرین کتابخانه ساز همدان گفت: کتابخانه سازی لازم و ملزوم مدرسه سازی بوده و هیچ خدمتی بالاتر از کسب دانش نیست.

محمد رضا حافظی با بیان اینکه علم و دانش بزرگترین ثروت برای بشر محسوب می شود، افزود: تشکیل انجمن خیرین کتابخانه ساز حرکت مثبتی در راستای افزایش فرهنگ کتابخوانی در جامعه بود.

وی با بیان اینکه تا 16 سال قبل بستر مناسب برای تحصیل دانش آموزان و کودکان ایرانی در کشور وجود نداشت، افزود: با تشکیل مجمع خیرین مدرسه ساز در کشور به لطف خدواند در حال حاضر کودکان ایرانی نیز توانستند از مزایای تحصیل در مدارس مناسب بهره مند شوند.

حافظی با اشاره به اینکه در حال حاضر 500 هزار خیر مدرسه ساز در کشور فعالیت می کنند، بیان داشت: تشکیل تشکل های خیرین در زمینه های مختلف علاوه بر اجر دنیوی معامله با خداوند بوده است.

رئیس مجمع خیرین کتابخانه ساز کشور فعالیت مردم استان همدان در امر کتابخانه سازی را در افزایش فرهنگ کتابخوانی در استان همدان موثر دانست و بیان داشت: امیدواریم که با تلاش خیرین کتابخانه ساز گام موثری در توسعه فرهنگ کتاب خوانی در استان همدان برداشته شود.

از هر فضایی می توان به عنوان کتابخانه استفاده کرد

رئیس هیئت مدیره انجمن کتابخانه سازان استان همدان نیز با بیان اینکه از هر فضایی می توان به عنوان کتابخانه استفاده کرد، اظهار داشت: انجمن کتابخانه سازان استان همدان در آبان سال 1391 تشکیل شده است.

علی مسعود میدانچی شعار اولین همایش تجلیل از خیرین کتابخانه ساز را "کتاب یار مهربان" عنوان کرد و گفت: استان همدان در  بین31 استان کشور، سومین استانی است که این همایش را برگزار می کند.

علی مسعود میدانچی اضافه کرد: یکی از اقدامات خوب انجمن خیرین، جانمایی کتابخانه در بیمارستان ها است که این اتفاق در بیمارستان بعثت همدان رخ داده است.

وی یکی دیگر از اقدامات انجمن را ارتباط با خانواده هایی که به تازگی صاحب فرزند شده اند برشمرد و افزود:  انجمن خیرین کتابخانه ساز برای خانواده هایی که فرزندشان به تازگی متولد شده با ارسال کارت تبریک و سپس اهدای کتاب، از ابتدا زمینه انس کودک و والدین وی را با کتاب و مطالعه فراهم می کند.

میدانچی اظهار کرد: با همکاری واحدهای صنفی کتاب را در این اماکن نیز ارائه می دهیم که کتابخانه "پورسینای" اتاق اصناف گواه بر این مدعا است.

با توجه به این تفاسیر و مطالب ارائه شده در این همایش باید گفت که استان همدان که از دیر باز جایگاه بزرگانی چون ابن سینا، باباطاهر، عین القضات همدانی و شیخ بهاری و ده ها تن از عالمان و فرهخیتگان بوده است، هنوز آن طور که باید نتوانسته در اعتلای فرهنگ کتاب و کتابخوانی گام بردارد که امید است که باتلاش خیرین کتابخانه ساز و مسئولین به این هدف دست یابد.

کد خبر 2245646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha