به گزارش خبرنگار مهر، احمد مسجدجامعی صبح جمعه و در بخشی از برنامه کشف تهران این هفته خود به خیابان لالهزار رفت و با صاحبان مشاغل قدیمی این خیابان دیدار و گفتگو کرد.
یکی از باسابقه ترین مغازهداران لالهزار، رحمت اللهی بود که خودش و پدرش بیش از هفت دهه در لالهزار کلاه فروختهاند. رحمتاللهی در این دیدار صمیمی که همه همراهان کشف تهران دقایق شیرینی را گذراندند، درباره تاریخچه کلاه و کلاهفروشی در تهران و انواع کلاههای موجود در مغازه و کاربردهای آنها توضیحاتی را به حاضران ارائه کرد.
وی درباره تاریخچه کلاه در ایران گفت: هنگامی که کلاه وارد ایران شد، تمام مدلها روسی بودند اما پس از ورود آلمانها به ایران، مدلهای کلاه در ایران تغییر کرد و کلاه های آلمانی جایگزین کلاههای روسی شدند.
صاحب مغازه کلاهی بر سر رئیس شورای شهر تهران گذاشت و با آن عکس یادگاری گرفت
احمد مسجد جامعی نیز کلاههای اقوام مختلف را بر سر گذاشت و درباره پیشینه هر کدام از کلاهها سئوالاتی را از فروشنده پرسید.
ساختمان قدیمی و حیاط طبقه دوم عکاسی فتوکارلو
پس از آن رئیس شورای شهر تهران به عکاسی کارلو، قدیمیترین عکاسی موجود در خیابان لالهزار، با سابقه 75 سال رفت و دقایقی را با این عکاس پیشکسوت به گپ و گفت پرداخت.
مسجد جامعی پس از دیدار با این عکاس پیشکسوت، با گروه عکاسان کشف تهران، عکس یادگاری گرفت. عکاس پیشکسوت این عکاسی نیز عکسی ویژهای از رئیس شورای شهر گرفت تا در آتلیه اش ثبت شود.
در ادامه رئیس شورای شهر تهران به عینکفرشی آلبانی، قدیمیترین عینکفروشی حال حاضر لالهزار و همچنین یکی از قدیمیترین کارگاههای تولیدکننده پیراهن رفت و با صاحبان آنها گفتگو کرد. عروجی تولیدکننده و فروشنده پیراهن بیش از 50 سال در لالهزار به کار تولید و فروش پیراهن مشغول است.
مسجد جامعی و همراهان همچنین در مغازه یکی از تولید کنندگان و فروشندگان کیف و ساک حاضر شد و به گفته های فروشنده درباره نحوه تولید و عرضه این کالا گوش داد و از اینکه کیفهای چرمی مرغوب ایرانی را با بهایی کمتر از کالاهای نامرغوب چینی عرضه میکند تقدیر کرد.
رئیس شورای شهر تهران همچنین از مدرسه دارالفنون بازدید کرد. در این بازدید بار دیگر بر تسریع در روند مرمت این مدرسه تاکید شد بدون آنکه نماینده ای از وزارت آموزش و پرورش حضور داشته باشد
تئاتر تهران یکی از قدیمی ترین تئاترهای موجود در لاله زار است که به مخروبه ای تبدیل شده این تئاتر قرار بود به موزه تبدیل شود
خانه صادق هدایت که در نزدیکی بیمارستان امیراعلم قرار دارد تنها به یک مرمت جزئی نیاز دارد
چند هتل قدیمی، لوسترفروشی و اغذیه فروشی نیز از دیگر مشاغلی بود که مسجدجامعی در آنها حاضر و با سابقه تاریخی وضعیت فعلی آنها آشنا شد.
.................
عکس از سید محسن سجادی- حمید فروتن- بهاء ادین بنی طبا - رضا یوسفی
نظر شما