به گزارش خبرنگار مهر، بهمن اسکندری ظهر شنبه در گفتگو با خبرنگاران درباره وضعیت کنونی جنگل های استان افزود: مساحت جنگلهای طبیعی استان بیش از 97 هزار هكتار است که 4/4 درصد مساحت كل استان را تشكيل مي دهد که این میزان ناشی از موقعيت جغرافيایي و وجود چند نوع اقليم تركيب گياهي حاصل شده است.
وی ادامه داد: جنگلهاي استان از نوع حفاظتي اعم از گونه های غالب از جمله ارس، بنه، زالزالك و بادام كوهي بوده و بهره برداری از آنها انجام نمی شود.
اسکندری، یکی از راهکارهای مناسب برای کاهش بهره برداری از جنگلهای طبیعی و افزایش سرانه فضای سبز کشور و استان را زراعت چوب با استفاده از گونه صنوبر عنوان کرد.
وی مساحت صنوبر کاری سطح استان را تا پایان سال 90 ، بیش از 17 هزار هکتار و اشتغالزایی 8766 نفر اعلام کرد و گفت: اهمیت توسعه زراعت چوب از آن جهت است که اکنون تولید چوب سالانه یک هکتار از جنگلهای شمال 2.5 مترمکعب برآورد می شود اما از هر هکتار صنوبرکاری می توان سالانه بین 10 تا 20 مترمکعب چوب بدست آورد.
مدیر کل منابع طبیعی استان با بیان اینکه چوب این گونه درختی در صنایع کاغذ سازی، نئوپان، ام دی اف و غیره استفاده می شود، درباره نحوه کشت زودهنگام صنوبر گفت: با توسعه ارقام اصلاح شده و تند رشد و دستیابی به سطح بالاتری از میزان تولید چوب در هکتار، پایین آمدن زمان بهره برداری و بالا رفتن قیمت چوب امکان رقابت زراعت چوب با برخی کشتها مهیا شده است.
اسکندری رشد سریع، تکثیر آسان و سازگاری صنوبر را از مزایای این گونه برشمرد و یادآور شد: صنوبر درختی است که خطر سرمازدگی آن را تهدید نمی کند و نگهداری آن نسبت به گونه های باغی آسانتر است.
وی ادامه داد: برای آبیاری هر هکتار صنوبر کاری حدود یک لیتر در ثانیه آب مورد نیاز است و این گونه در حاشیه رودخانه ها و در خاکهای آبرفتی عمیق که بافت رسی شنی دارند بهتر رشد می کند و هر چقدر کیفیت خاک بهتر باشد سرعت رشد درختان افزایش می یابد.
نظر شما