به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی هماندیشی انگور پس از دو روز بحث و تبادل نظر در خصوص استفاده از کارشناسان و بسیجیان برای انتقال یافتههای علمی به کشاورزان در سر مزرعه عصر پنجشنبه در قزوین به کار خود پایان داد.
در آخرین نشست کارشاسان محمدرضا صفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: استان قزوین با تولید بیشترین محصول انگور و کشمش جایگاه خوبی در کشور دارد که برای حفظ و ارتقاء جایگاه خود نیازمند حمایت مسئولان کشوری است.
صفری افزود: اگربتوانیم دانش را به مزرعه و میان کشاورزان منتقل کنیم و علم با عمل تلفیق شود میتوان به ارتقاء سطح کشاورزی کمک کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: یکی از مشکلات حوزه کشاورزی کمبود دانش تخصصی در این حوزه است که بسیج میتواند در تکمیل این حلفه با انتقال دانش به مزرعه نقش تاثیرگذاری ایفا کند.
وی یادآورشد: با ظرفیت بسیار خوبی که در نهاد بسیج وجود دارد و با اعتقاد و باور فعالان این نهاد می توان به نتایج ارزشمندی در این حوزه رسید که سازمان جهاد کشاورزی استان آماده امضاء تفاهم نامه برای اجرای عملی این طرح است.
بسیج در نجات از بحران آب مشارکت کند
صفری گفت: در شرایط کنونی با بحران جدی اب در استان مواجهیم پیشنهاد میکنیم بسیج به عنوان نهادی فراگیر برای نجات آب وارد میدان شود و در طرحی که از سال آاینده به صورت چهره به چهره با کشاورزان اجرا خواهیم کرد تا آسیب های بی آبی به کشاورزان بازگو شود مشارکت کند تا از این بحران عبور کنیم.
این مسئول گفت: کشور در شرایط خاصی قرار دارد و با توسعه روزافزون خشکی در حالی که بهره برداری از آب منطقی نیست در مسیر بحران آب قرار داریم و باید از سفره های آب زیرزمینی به عنوان سرمایه های ملی با جدیت صیانت کنیم در غیر این صورت دشت قزوین تهدید خواهد شد که همه را متضرر خواهد کرد.
صفری اظهارداشت: اگر با بی توجهی سرمایه نسلهای فردا را هدر دهیم در 10 سال آینده با بحران کم آبی روبرو خواهیم شد لذا اگر امروز دیر بجنبیم فردا دیر است و پشیمان خواهیم شد.
وی افزود: برداشت بی رویه، حفر چاههای غیرمجاز، سفرههای آب زیرزمینی را زودتر از زمان پیش بینی شده با کمبود مواجه می کند که اگر بتوانیم حداقل 20 درصد در مصرف آب کشاورزی صرفه جویی کنیم و آبیاری تحت فشار را توسعه دهیم می توان ضمن تامین نیازهای کنونی تولید را هم بالا برد و نگرانی ها را رفع کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآورشد: در یک کار اصلاح شده توانستیم در باغات داربستی انگور 112 تن انگور برداشت کنیم و میزان برداشت در هر هکتار را از هشت تن به 20 تن برسانیم که این کار می تواند در مزارع بیشتری اجرایی شود.
صادرات یک میلیاردی کشمش محقق شدنی است
وی گفت: در حال حاضر میزان صادرات کشمش استان 300 میلیون دلار در سال است که براحتی قادریم این میزان را تا سه برابر و یک میلیارد دلار افزایش دهیم که تحقق آن می تواند به رونق اقتصادی کشاورزان منجر شود.
صفری گفت: اتکاء به تولید داخلی، اصلاح قوانین و مقررات و استفاده از همه ظرفیت های موجود می تواند در توسعه بخش کشاورزی موثر باشد که در این میان استفاده از ظرفیت های خوب بسیج انکار ناپذیر است.
مهرزاد مستشاری سرگروه تغذیه و آبیاری محصول انگورو رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان قزوین هم در این همایش گفت: تاکنون 20 کارگاه آموزشی در مرکز تحقیقات کشاورزی استان برگزار شده که در انتقال دانش فنی به بهره برداران موثر بوده است.
وی افزود: استان قزوین هماهنگ کننده فعالیت های تحقیقاتی کشور است و به عنوان مرکز ثقل تصمیم گیری در خصوص انگور هم می تواند در بخش پژوهش کمک های موثری ارائه کند.
مستشاری بیان کرد: بیش از یک هزار گونه انگور در مرکز تحقیقات انگور استان قزوین وجود دارد و این مرکز می تواند در انتقال تجربیات تخصصی هم مشارکت فعالی در کشور داشته باشد.
جهانگیر کاووسی مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین هم در این همایش اظهارداشت: در راستای تفاهم نامه معاونت آموزش ترویج جهاد کشاورزی و سازمان بسیج مهندسان کشاورزی و منابع طبیعی برای تهیه و تدوین دستورالعمل انگور با توجه به قابلیت های استان در این حوزه این همایش با حضور کارشناسان برگزار شد.
وی افزود: این همایش که با حضور کارشناسان و متخصصان کشاورزی استانها برگزار شده می تواند در انتقال دانش تخصصی در حوزه انگور به بهره برداران بسیار تاثیرگذارباشد که امیدواریم در جمع بندی نتایج آن بتوانیم از ظرفیت بسیج برای پیشبرد امور تخصصی بیشتر برخوردار شویم.
کاووسی تصریح کرد: مدیریت علمی و فنی در نشست تخصصی انگور با هم اندیشی و بررسی محتوایی دستوالعملهای فنی انگور میتواند به نتایج خوبی منجر شود که امیدوارم پس از این همایش با جمع اوری تجربیات کارشناسان دستاوردهای آن را به کشاورزان منتقل کنیم.
سرهنگ مهدی طاهرخانی معاون هماهنگ کننده سپاه استان هم گفت: تحقق اقتصاد مقاومتی می تواند ما را از سلطه بیگانکان رها کند و اقتدار ملت را در خوزه اقتصادی بالا ببرد.
وی افزود: توجه به اصول فنی و علمی در مراحل داشت، کاشت و برداشت می تواند ضمن کاهش هزینه های تولید به ارتقاء کیفیت محصول و سودآوری آن کمک کند.
طاهرخانی استفاده از گروههای جهادی برای اجرای طرح های کشاورزی را مهم ارزیابی کرد و اظهارداشت: توانمندی و ظرفیت بسیج در بسیاری از حوزهها می تواند مشکل گشای مسائل باشد و ما آمادگی داریم هر جا که نیاز بود بسیجیان را در کارها مشارکت دهیم تا کارها با سرعت بیشتری انجام شود.
نظر شما