به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی در اولین همایش پدافند غیر عامل که صبح امروز در وزارت کشور برگزار شد اظهارداشت: نگاه اصلی در حوزه پدافند غیر عامل این است که طی فرآیندهایی بتوانیم حوزه حساس امنیت را برای مردم و کشور گونه ای ساماندهی کنیم که ضمن استمرار و تداوم و احساس امنیت مصونیت سازی در حوزه های مختلف را تحکیم بخشیم.
وی محوری ترین موضوع در پدافند غیر عامل را مردم دانست و گفت: باید بتوانیم مردم را به عنوان عامل پدافند و هدفند قرار دهیم چراکه مردم در برقراری امنیت و احساس امنیت تاثیرگذارند.
رحمانی فضلی با تأکید بر اینکه هدف ما باید احساس امنیت مردم با شد تأکید کرد: برای ایجاد احساس امنیت در مردم به صورت مشارکتی مردم و مسئولان باید عمل کنند و وارد میدان شوند.
وی رضایتمندی مردم را بالاترین عنصر امنیتی نام برد و گفت: اگر بتوانیم رضایت مردم را در حوزه های مختلف جلب کنیم از مصونیت پایدار برخوردار خوهیم بود.
وزیرکشور با بیان اینکه رضایتمندی در نتیجه کارآمدی حاصل می شود گفت: برای رضایتمندی باید کارآمدی را در حوزه عمومی بالا ببریم.
وی افزود: مردم در حوزه های اقتصادی اجتماعی و سیاسی نیازمندی هایی دارند که باید این نیازمندی را فراهم شود تا رضایتمندی آنان حاصل شود و اگر مردم راضی باشند پیوستگی لازم بین مردم حاکمیت و حکومت تقویت می شود.
رحمانی فضلی گفت: چون حاکمیت منتخب مردم است و آن را مانند اهدف و برنامه های خواست خود می داند از آن در مقابل خطرات محافظت خواهد کرد.
وی افزود: البته همین رویکرد مردم در ایستادگی و حفاظت از کشور در طول 34سال عمر انقلاب را تجربه کرده ایم.
وزیر کشور ادامه داد: ما باید به طرف ایجاد تعادل توازن در عرصه اقتصادی کشور و باز توزیع منابع در کشور و رضایتمندی مردم با کارآمدی سیستم بریم.
وی با بیان اینکه باید مرزها را مستحکم تر کنیم گفت: باید جلوی رخنه ها را بگیریم زیرا عقل سالم، نگاه استراتژیک و دراز مدت به ما اجبار می کند، موضوع را به صورت مستمر، دقیق و هوشیار پیگیری کنیم.
وزیر کشور با اشاره به تاکیدات امام بر روی نیروی مردمی گفت: امام به جای اینکه به گروهها تکیه کنند و یا به شیوه های مرسوم انقلاب ها تکیه کنند اساس کارش را بر روی مردم گذاشته اند و در همه نگاهها امیدشان بعد از لطف خدا به مردم بود.
وی خاطرنشان کرد: این روحانیت امام در بین مردم به گونه ای رسوخ پیدا کرده بود که مردم در عرصه زمانی کوتاهی امام شده اند چون نظریه امام، خواست امام و هدف و نظریه مردم بود و مردم با همین موضوع مقابل ظلم ایستادند.
رحمانی فضلی اظهار کرد: ما باید یک طبقه بندی از تهدیدات دشمنان داشته باشیم زیرا تهدیدات ما یا از جغرافیا یا دشمنان و یا عملکرد مدیریتی مان به وجود میآید.
وی ادامه داد: جغرافیای ما با توجه به جغرافیای موقعیت کشورمان نشان می دهد که موقعیت و اقلیم ما می تواند یک تهدید باشد و در شرایط مختلف ما متناسب با این تهدیدات باید اقدامات لازم را انجام دهیم.
وی گفت: مناطق مرزی ما با توجه به گستره ان می تواند برای ما تهدید بزرگی باشد مثلاً در حال حاضر در مناطق مرزی ما مساله آب می تواند یک فرصت و یا در عین حال یک تهدید باشد در حال حاضر شرایط دریاچه ارومیه یک تهدید بزرگ برای ماست.
وزیر کشور همچنین با اشاره به دیگر تهدید یعنی تهدید دشمن خارجی گفت: ما چه بخواهیم و چه نخواهیم 36 سال است وارد رویارویی با امریکا شده ایم و این رویارویی به نظر نمی رسد بدون قدرت ایران و ایجاد تعادل و توازن در عرصه بین الملل قابل رفع باشد.
وی با بیان اینکه امریکا برای سود و منفعتش مرزی قایل نیست گفت: اقدامات امریکا در افغانستان و پاکستان و عراق نشان می دهد که این کشور برای رسیدن به سود و منفعتش از روشهای مختلف استثمارگرایانه استفاده می کند زیرا علت وجودی این کشور استعمار است اما علت وجودی ما استقلال و عزت است.
وی گفت: همین موضوع یعنی علت وجودی هر دو کشور باعث رویارویی شده است و در این رویارویی امریکا دست به هر کاری می زند و ما نیز نباید انتظار مماشات داشته باشیم اگر هم در جایی مماشات کنند قطعاً به دلیل قدرت ما بوده است.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: ما هم برای رویارویی با امریکا همه راهها را باید برویم و همه شیوه ها را انجام دهیم البته شیوه های ما در چارچوب دین و حلال و حرام است مثلا اگر روزی لازم باشد پای میز مذاکره بنشینیم حتما می نشیم البته با حفظ حریم ها و اعتقادات و خطوط قرمز مذاکره می کنیم و ممکن است روزی هم مذاکره به هم بخورد.
رحمانی فضلی تصریح کرد: عقب و جلو رفتن و خنده و اخم کردن تاکتیک دشمن است اما نقطه موفقیت در این جا این است که ما چقدر قدرت داریم و اینکه به نقطه ای برسیم که انها عزت و اقتدار ما را قبول کنند.
وی تصریح کرد: در روزها و سالهای گذشته تاریخی دیدیم که جغرافیای ایران عامل موفقیت ما بوده است اما در بعضی از جاها نتوانستیم از این جغرافیا استفاده کنیم البته استفاده کردن از موقعیت جغرافیا به نوع حکومت و مدیریت برمی گردد هر موقع ما حکومت و مدیریت منسجم داشتیم موفق بودیم.
نظر شما