به گزارش خبرنگار مهر، محمد صادق اسحاقي پیش از ظهر یکشنبه در حاشیه جشنواره نوروزخوانی در بهشهر گفت: برخي از راويان نوروزخواني مازندران را از 30 لحن بيان مي كنند كه برگرفته از فرهنگ هاي مختلف در مناطق مختلف اين استان است.
وي بيان داشت:نوروز خوانان معمولا" پانزده روز قبل از فرا رسیدن عید نوروز به داخل روستاها میآیند و با خواندن اشعار در مدح امامان ، ترانههای محلی، طلیعه سال نو را به آنان مژده میدهند.
اسحاقي گفت: نوروز خوانان چند نفر هستند که یک نفر اشعار را میخواند، یک نفر ساز میزند، نفر دیگر که به آن کوله کش میگویند به در خانههای مردم میروند و میخوانند.
وي افزود: نوروزخوانان با ورود به هر خانهاي ، ابتدا حمد و سپاس خدا و نيايش باري تعالي و ائمه كرده و سپس نام و نشان اهل خانه را سؤال كرده و به نواجش (نوازش) اهل خانه ميپردازد و بزرگ خانواده را در قالب شعر به سفر مكه، كربلا و اماكن زيارتي نويد ميدهند و در ادامه اهل خانه را به عروسي فرزندان و مجردان نويد ميدهند.
رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي بهشهر از برگزاري چهارمين جشنواره فرهنگی هنری نوروزخوانی بهشهر برگزار شد.
علي اصغر باباكوهي اشرفي در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اين جشنواره نوروزخواني براي چهارمين سال پياپي و با هدف فرهنگ سازي آداب و رسوم مازندراني و فرهنگ هاي گذشتگان در حال برگزاري است.
وي با اشاره به برگزاري سه روزه اين جشنواره در بهشهر گفت: اين برنامه فرهنگي هنري با بكارگيري حدود 10 گروه از نوروزخوانان شرق مازندران از 17 اسفند ماه به مدت 3 روز در سطح شهرستان برگزار مي شود.
باباكوهي با اشاره به قدمت آيين نوروزخواني در شرق مازندران يادآور شد: آيين نوروزخواني در شرق مازندران سنت کهن و ديرينه اي است كه سالهاست در جاي جاي اين شهرستان و شرق مازندران همچون نواحي ديگر اين استان با هدف پيام رساني نوروز برگزار مي شود كه این رسم زیبا هرگز منسوخ نشود.
نظر شما