به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی کریمیان اقبال بعد از ظهر دوشنبه در نخستین نشست هیئت موسس خیران تجاری سازی کشور که با حضور جمعی از خیران نیکوکار در محل شورای شهر شهمیرزاد برگزار شد، برضرورت ورود خیرین نیکوکار به چرخه تجاری سازی تحقیقات تاکید کرد و اظهار داشت: امروز فارغ التحصیلان دانشگاهی نیاز به کارآفرینی دارند و این کاری که توسط پارک علم و فناوری استان سمنان شکل گرفته که باید در سطح کشور تبلیغ شود تا بقیه خیرین نیز بتوانند وارد چرخه خیرین تجاری سازی شوند.
وی همچنین با اهدا لوح سپاس با امضای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، از خیر شهمیرزادی محمد علی کیانی که با اقدام خداپسندانه و خیرخواهانه خود در خصوص واگذاری زمین و احداث ساختمان مرکز رشد واحدهای فناوری شهمیرزاد، برای کمک به تجاری سازی ایده های کارآفرینان و فناوران منطقه اقدام کرده بود تقدیر کرد.
رئیس پارک علم و فناوری استان سمنان نیز در ابتدای این نشست ضمن ارائه آماری به مقایسه کشورهای جهان در زمینه اعطای کمک های خیریه پرداخت.
سید محمد اسماعیل جلالی ضمن بیان اینکه صرف امور خیریه به فضاهای علمی در تمام کشورهای جهان جایگاه ویژه ای دارد افزود: در ایران نیز این موضوع از قبل از اسلام رایج بود و پس از اسلام به شکل وقف مطرح شده است.
وی با یادآوری اینکه وقف در دوره صفویه به اوج خود رسید تصریح کرد: به طوری که شاه عباس املاک خاصه خود را که شامل خانات، قیصریه، چهار بازار، حمام ها بود به چهارده تقسیم و بر چهارده معصوم وقف کرد.
رئیس پارک علم و فناوری استان سمنان با بیان اینکه تعداد موقوفهها در سالهای اخیر، افزایش چشمگیری داشته است گفت: به طوری که هم اکنون بیش از صدهزار موقوفه و یک میلیون رقبه در کشور وجود دارد.
جلالی همچنین موارد عمده وقف در عصر حاضر که با بررسی صدهزار موقوفه انجام شده است را مشتمل بر 39 مورد بیان کرد و افزود: یکی از نیازهای امروزی کشور «وقف برای توسعه فناوری، فن آفرینی و در نهایت اشتغال زایی» است که باید با معرفی آن و جذب واقفان به این مهم بیشتر پرداخته شود.
وی اظهار داشت: امیدواریم تا تاسیس موسسه خیران تجاری سازی کشور گام موثری در این راستا باشد.
رئیس پارک علم و فناوری استان سمنان تاکید کرد: باید برای حجم عظیم دانش آموختگان بیکار در حوزه کارآفرینی و فن آفرینی و امور فن آورانه که در سطح کشور ایجاد اشتغال و ثروت می کند فکری کرد.
جلالی در خاتمه افزود: توسعه زیرساخت های مراکز رشد و پارک های علم و فناوری، سرمایه گذاری مخاطره پذیر در عرصه فناوری، اعطای تسهیلات به فناوران، ایجاد محیط های کسب و کار مناسب، احداث کارگاه های کوچک و بزرگ صنعتی، ایجاد مراکز رشد خصوصی و کمک به جذب و هم افزایی منابع دولتی مثل استفاده از ظرفیت بند ج ماده 20 قانون برنامه پنجم از جمله کارهایی است که می توان در این زمینه انجام داد.
نظر شما