۲۱ اسفند ۱۳۹۲، ۱۳:۴۱

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش:

اجرای طرح آموزش همراه با تولید در رشته‌های فنی‌ وحرفه‌ای و کاردانش/ 2 درصد بیکاران دیپلمه‌های هنرستانی هستند

اجرای طرح آموزش همراه با تولید در رشته‌های فنی‌ وحرفه‌ای و کاردانش/ 2 درصد بیکاران دیپلمه‌های هنرستانی هستند

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به توسعه شاخه فنی و حرفه ای و کار و دانش از اجرای طرح آموزش همراه با تولید خبر داد و  گفت: در دوره متوسطه فنی و حرفه‌ای و کاردانش، طرح آموزش همراه با تولید مدنظر است تا دانش‌آموزان در دوره‌های تحصیلی به این نقطه برسند که یادگیری آنها منتهی به تولید شود.

به گزارش خبرنگار مهر، علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در مراسم امضای تفاهم‌نامه رسمی بین وزارت آموزش و پرورش و دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران که پیش از ظهر چهارشنبه برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: با امضای این تفاهم‌نامه، یک اقدام مثبت و هم‌افزایی بین وزارت آموزش و پرورش و دانشکده کارآفرینی فراهم می‌شود؛ ضمن اینکه این تفاهم‌نامه با ابلاغ سیاست‌های مقاومتی توسط مقام معظم رهبری هم‌زمان شده است که در آن سیاست‌ها، ۲ بند مستقیماً به توصیه امر کارآفرینی تأکید دارد.

وی با بیان اینکه  امیدواریم در همکاری بین آموزش و پرورش و دانشگاه تهران خصوصاً دانشکده کارآفرینی شاهد ارتقای فرهنگ کارآفرینی در آموزش و پرورش و کشور باشیم، تصریح کرد:آموزش و پرورش در زمینه کارآفرینی اقدامات متعددی انجام داده است که تألیف کتاب کارآفرینی برای شاخه کاردانش از جمله این اقدامات است؛ ضمن اینکه در برنامه درسی جدید، کار و فناوری قرار دارد؛ در برنامه درسی ملی، شایستگی‌هایی برای دانش‌آموزان تعیین شده است و از جمله آن شایستگی‌ها، کارآفرینی است.

به گفته زرافشان، ما موظف هستیم براساس برنامه پنجم توسعه تا پایان این برنامه 46 درصد از دانش‌آموزان را تحت پوشش شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش ببریم، چرا که  جمعیت بیکاران در حد دیپلم در شاخه کاردانش و فنی و حرفه‌ای بسیار ناچیز است.

دو درصد بیکاران دیپلمه های فنی و حرفه ای هستند

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش با اشاره به این نکته که موضوع کارآفرینی از شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش فراتر رفته است و توجه به دانش‌آموزان مورد نظر است، بیان داشت: در سطح دیپلم شاخه‌های فنی و حرفه‌ای و کارودانش 2 درصد بیکار داریم و در مدارک بالاتر از دیپلم این رشته‌ها، 22 درصد بیکار هستند که نشان‌دهنده آن است که زمینه اشتغال در جامعه در این رشته‌ها بیشتر است و بچه‌ها برای فرصت‌های شغلی متکی دولت نیستند.

وی با بیان اینکه طرح شهاب نیز در آموزش و پرورش در دوره ابتدایی در حال اجراست، افزود: این طرح به منظور کشف استعدادها بین وزارت آموزش و پرورش و معاونت علمی و فناوری رئیس‌جمهور اجرا می‌شود که در آن طرح، استعدادهای فناورانه و کارآفرینی دانش‌آموزان نیز رصد می‌شود.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش در خصوص  اجرای طرح «فرمول وان» گفت: گفت‌وگوهای اولیه آن انجام شده است و مقدمات اجرای آن فراهم می‌شود.

زرافشان در خصوص ورود دانش‌آموزان رشته‌های فنی و حرفه‌ای و کاردانش به دانشکده کارآفرینی گفت: مصوبه‌ای داریم که براساس آن برگزیدگان المپیادها بدون کنکور وارد دانشگاه شوند امیدواریم بتوانیم شرایطی فراهم شود که برترین‌های کارآفرینی کشور نیز بدون کنکور وارد دانشگاه شود که این موضوع مشروط به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
کارآفرینی باید از مهدکودک و دبستان آغاز شود.

در ادامه این مراسم محمدرضا زالی رئیس دانشکده کارآفرینی دانشگاه تهران به توجه به کارآفرینی در کشورهای مختلف اشاره کرد و  گفت: کارآفرینی، واقعیتی است که باید در جامعه نهادینه شود و برای نهادینه شدن آن باید آموزش داده شود که این آموزش صرفاً در مقطع دانشگاهی نیست.

وی با بیان اینکه کشور ایران، از جمله کشورهایی است که به موضوع کارآفرینی توجه کرده است، افزود: آموزش کارآفرینی باید از سنین پایین‌تر آغاز شود و کودکان در سنین 11، 12 سالگی با مفاهیم و نگرش‌های کارآفرینی آشنا شوند و درس‌ها و آموزش‌ها باید با نگاه کارآفرینانه باشد.

زالی با اشاره به این نکته که کارآفرینی باید از مهدکودک و دبستان آغاز شود و تا فرد به جامعه وارد می‌شود، ادامه یابد، ادامه داد: امیدواریم طرح‌های اجرایی و کاربردی که در چارچوب تفاهم‌نامه بین آموزش و پرورش و دانشکده کارآفرینی پیش‌بینی شده است از جمله طرح «کاشف» و «فرمول وان» که با همکاری دانشگاه نیوکاسل انگلستان اجرا می‌شود، موجب شود که کارآفرینی به عنوان سبک زندگی، وارد زندگی‌ دانش‌آموزان شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در کشور در نرخ کارآفرینی فناورانه ضعف است که باید در کشور توسعه پیدا کند و وابستگی کشور به درآمد‌های نفتی کاهش یابد.کارآفرینی نوپا در ایران طبق آمار 2013، 12 درصد است یعنی از هر 100 ایرانی، 12 نفر، کسب و کار جدید راه‌اندازی می‌کند که بخش اعظم اینها، نوآورانه نیست.

زالی به برنامه «فرمول وان» اشاره کرد و گفت: هدف «فرمول وان» این است که بتواند از طریق پرورش خلاقیت و نوآوری دانش‌آموزان به گونه‌ای باشد که منتهی به ثبت‌ اختراع دانش‌آموزان شود.ضمن آنکه این طرح با همکاری دانشگاه نیوکاسل، آموزش و پرورش و دانشگاه تهران اجرا می‌شود و اجرای آن در قالب طرح کاشف است.

 

کد خبر 2255060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha