به گزارش خبرنگار مهر، ناصر حکیمی گفت: بر اساس تکلیفی که برنامه پنجم توسعه بر عهده بانک مرکزی گذاشت، ایجاد بانکداری متمرکز در نظام بانکی کشور و همچنین ایجاد پایگاه جامع اطلاعات مشتریان در بانک مرکزی دنبال می شود.
مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات بانک مرکزی اظهارداشت: استفاده از روش ها و فرایندهای استاندارد بانکداری در قالب یک چارچوب استاندارد برای هر بانک یا موسسه مالی ضرورتی اجتناب ناپذیر است. تسهیل ارتباط بین کسب و کار و فن آوری اطلاعات، توسعه فرهنگ کسب و کار در کل سازمان، طراحی انبارههای داده در سطح سازمان، صرفهجویی در زمان تحلیل و طراحی دلایل رویکرد به مدل استاندارد است.
وی با اشاره به بهرهگیری از بهترین تجارب دنیا در این زمینه افزود: بدین منظور بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با همکاری مشاوران خبره در این زمینه اقدام به طراحی چارچوبی در این زمینه نمود. در این طراحی چارچوب هاي اطلاعاتي، بهترين تجربيات دنیا مورد بحث و بررسی قرار گرفت و از چارچوب اطلاعاتی استاندارد جهت نوسازي و فرایندها و خدمات بانکداری که در بسیاری از نقاط دنیا به کار گرفته شده است، بهرهبرداری شد.
مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی خاطرنشان کرد: كليه عناصر اطلاعاتي، فرايندهاي مشترک و پركاربرد در سيستم بانكي، خدمات بانكي قابل ارائه، نيازمندي هاي مرتبط با قواعد و قوانين نظارتي و همچنين مدل داده اي انباره داده بانكي، در قالب انواع مدل ها ارائه شده و لازم است استفاده كننده حسب شرايط و نيازهاي خود آن را بومي سازي نموده و سپس بر اساس اولويت هاي سازماني نسبت به پياده سازي بخش هاي مختلف آن در سازمان خود، اقدام نمايد. اين چارچوب مطابق با نيازهاي جديد و تغييرات در حوزه بانكداري مرتبا به روز آوري مي شود.
حکیمی تصریح کرد: در اين چارچوب به لحاظ وجود زيرساخت جامع اطلاعاتي و فرايندي و نيز تفكيک و انتزاع فرايندها به صورت نرمال و تا كوچكترين واحد ممكن، قابليت استفاده مجدد از فرايندهاي موجود و ايجاد فرايندهاي جديد كسب و كار با تركيب فرايندهاي پايه و مركب مقدور بوده و بستر مناسبي براي ارائه محصولات و خدمات جديد بانكي را در زمان مناسب فراهم مي آورد.
گفتنی است، مدل استاندارد براي پاسخگویي به نيازهاي بانک به راحتي قابل تغيير و بومي سازي است و برای ایجاد این چارچوب 300 نفر سال مشارکت و همکاری داشتند. اين مدل ها به منظور دستيابي به قابليت انعطاف بالاتر و سرعت بيشتر در پاسخگويي به نياز مشتريان و كمک به تمركز برروي نقاط متمايز كننده و همچنین شناسايي و استفاده از بهترين تجربيات در سطح سازمان به کار می رود.
نظر شما