۲۵ اسفند ۱۳۹۲، ۱۰:۳۷

سالگرد عملیات بدر در نیشابور گرامی داشته شد

سالگرد عملیات بدر در نیشابور گرامی داشته شد

نیشابور - خبرگزاری مهر: همزمان با ایام فاطمیه اول، سالگرد عملیات بدر در تشکل مذهبی "مجمع انصار الحسین(ع)" نیشابور، گرامی داشته شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که صبح یکشنبه برگزار شد معاون اسبق تیپ 21 زرهی امام رضا(ع)  گفت: ما در مقابل نه ارتش عراق بلکه دنیایی ایستادیم که بسیج شده بود تا جمهوری نوپای اسلامی ایران را نابود کند.

سرهنگ بازنشسته پاسدار محمدعلی مهدوی‌پور افزود: حامیان صدام، امکانات فوق‌العاده‌ای در اختیار عراق قرار داده بود طوری که با وجود انهدام صدها هواپیما و بالگرد عراقی، تعداد آنها در آخر جنگ، از تعداد آنها در ابتدای جنگ بیشتر بود.

وی با اشاره به حدیثی که معصوم(ع) می‌فرماید: اجر شهیدی که در آب حین رزم شهید می‌شود 70 برابر اجر شهیدی است که در خشکی به شهادت می‌رسد، خاطرنشان کرد: حضرت امیرالمومنین(ع) در خطبه 12 نهج‌البلاغه می‌فرمایند: کسانی که بعد از ما آرزو کنند ای کاش در جهاد ما حضور می‌داشتند، اینها اگر در صلب پدران یا در رحم مادران باشند با ما در جنگ شریک و ماجورند.

وی علت اصلی عملیات نیروها در شب را کاهش اثر نیروی هوایی عراق دانست و یادآور شد: در آن مقطع زمانی، عملیات‌های خاکی نیروهای مسلح کشورمان برد چندانی نداشت و در عملیات خاکی آبی بدر متوجه شدیم که می‌توانیم نقطه آغاز عملیات‌ها را تغییر دهیم.

جانشین فرمانده گردان عبدالله(ع) تیپ جواد‌الائمه(ع) لشگر 5  نصر سپاه پاسداران در عملیات بدر با بیان اینکه بعد از عملیات مشخص شد که یگان اطلاعات عملیات ارتش عراق شماره پلاک خودروهای اطلاعات عملیات ما را از طریق جاسوسی هوایی غربی‌ها داشته است، اضافه کرد: بعد از دسترسی به اطلاعات اسرا و تجهیزات به غنیمت گرفته دشمن، متوجه شدیم که غربی‌ها از طریق اطلاعات ماهواره‌ها و هواپیماهای آواکس سعودی به عراقی‌ها اطلاع داده بودند که حداقل 500 فروند قایق کوچک ایرانی حامل نفرات رزمنده روی آب‌های هورالهویزه هستند و واقعا در این عملیات همچون اوقات دیگر رزمندگان ایرانی مظلومانه جنگیدند و پیروز شدند.

مهدوی‌پور گفت: در این عملیات گردان عبدالله(ع) 17 نفر شهید و 23 نفر مجروح در حین عملیات داشت که البته ممکن است برخی زخمی‌ها بعدا به شهادت رسیده باشند.

وی افزود: وقتی که گردان عبدالله(ع) در رحمانیه مستقر شد ابتدا چادر نماز گردان ایجاد شد و بعد گروهان‌ها چاد‌ر‌های اسکان خود را راه‌اندازی کردند و این پیام معناداری می‌دهد که آیا حواس ما چون شهدا به اقامه نماز جمع است یا خیر؟

این جانباز دوران دفاع مقدس به ذکر خاطره‌ای از شهید محمد چمنی دانشجوی شهید مهندسی و از اعضای انصارالحسین(ع) پرداخت که حدود 20 ماه در اسارت ضد انقلاب کومله بود، گفت: در این عملیات چمنی مجروح شده بود و بعدها دیدند با بدن مجروح قصد رفتن به جلو را دارد که فرماندهان مانع شدند؛ ایشان خطاب به فرماندهان پاسخ داده بود که درست است پاهایم مجروح شده اما دست‌هایم کار می‌کند و می‌تواند به سمت دشمن تیراندازی کند؛ سردار شوشتری وقتی اجازه حضور به خط جلوتر را داده بود که چمنی گفته بود امام حسین(ع) در روز عاشورا، علی‌اصغرش(ع) را آورد، من هم به ایشان تاسی می‌کنم و همه چیزم را آورده‌ام و بنابراین رفت اما بعدا خمپاره پشت سرش خورده و او شهید شده بود.

مهدوى‌پور، یاد شهید دانیال غرویان را گرامی داشت و به بیان خاطره‌ای پرداخت: خبردار شدم که دانیال به خط مقدم گردان آمده است، پی او رفتم تا به عقب برگردانمش، زیرا دو برادرش در جبهه  شهید شده بودند، او نیز می‌دانست که فرماندهان مانع حضورش در خط مقدم می‌شوند و بدون اینکه خودش را معرفی کند به واحد تخریب رفته بود، پیدایش کردم، قبل از اینکه سر صحبت را باز کنم به من رو کرد و گفت: خواهشی دارم، قبول‌دار شدم، گفت: نباید مرا با خودت به عقب ببری، می‌خواهم اینجا مثل یک فرد گمنام فعالیت کنم، زیرا قسمت‌های دیگر به‌خاطر برادر شهیدم خیلی هوادار من هستند! آن وقت روحیه امروز خودمان را با این شهید مقایسه کنیم که چقدر تفاوت دارد.

همچنین عضو هیئت امنای مجمع انصارالحسین(ع) نیشابور به ارائه توضیحات حین پخش فیلمی از حضور رزمندگان نیشابوری عملیات بدر پرداخت.

سیدرضا عابدی که سخنانش با گریه‌های خود و حاضران همراه بود یاد برادر شهیدش سردار سیداحمد عابدی و شهیدان علی صادقی، عباس‌علی دهنوی، غفورزاده و همچنین شهیدان محمد عابدی، محمد حصاری، حسن مماوی و عباسعلی مقیم از اعضای مجمع انصارالحسین(ع) را گرامی داشت که در این عملیات شهید شده بودند.

او خواهان استمرار راه شهدا با تاسی به رفتار شهدا در استقامت مقابل گرفتاری‌ها و کمبود امکانات و تجهیزات شد.

در این جلسه نماهنگی از سخنان مقام معظم رهبری و حجت‌الاسلام علی‌رضا پناهیان در عظمت حضرت فاطمه‌الزهرا(س) و روایت رافئی‌پور کارشناس امور فرهنگی از خاطرات پیشکسوتان دفاع مقدس پخش شد.

عملیات بدر  اسفندماه 63  با رمز "و قاتلوهم حتی لاتکون فتنه یا الله، یا الله، یا الله، یا فاطمه الزهرا(س)" توسط یگان‌های سپاه و ارتش شامل قرارگاه‌های نجف، کربلا، نوح و ظفر یک و دو در منطقه هور‌الهویزه به سمت جبهه جنوب شرق بصره عراق به‌مدت هشت روز انجام شد.

هدف عملیات، دست‌اندازی و تسلط بر جاده بصره- العماره و تسلط اطلاعاتی بر منطقه بود که منجر  به تصرف 800 کیلومترمربع از منطقه و جاده خندق به طول  13 کیلومتر، وارد کردن بیش از 15 هزار نفر کشته و زخمی به دشمن بعثی و گرفتن بیش از سه هزار  و 200 نفر اسیر از ارتش عراق و نابودی چندین فروند هواپیما و بالگرد و صدها دستگاه ادوات زرهی دشمن شد.

کد خبر 2257234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha