به گزارش خبرنگار مهر، سید علی مختاری پیش از ظهر یکشنبه در جلسه ستاد بیمه کشاورزی آذربایجان غربی افزود: در سال زراعی جاری،حدود 17 هزار و 260 هکتار از اراضی باغی استان اعم از درختان سیب، انگور و درختان هسته دار تحت پوشش خدمات صندوق بیمه کشاورزی قرار گرفته که نسبت به سال قبل 118 درصد افزایش دارد.
وی با بیان اینکه امسال بیش از 120 هزار هکتار از اراضی زراعی زیر کشت محصولات پاییزه آذربایجان غربی نیز تحت پوشش خدمات صندوق بیمه کشاورزی قرار گرفته، ادامه داد: وضعیت سطح بیمه پذیری استان در محصولات پائیزه در سال جاری در مقایسه با سایر استانها در وضعیت بهتری قرار دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اعلام از 155 نوع محصول کشاورزی و دامی تولیدی در استان 57 محصول تحت پوشش خدمات صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار می گیرند، اعلام کرد: در این راستا نیازمند استقبال کشاورزان برای بیمه محصولات خود نیز هستیم.
مختاری با اشاره به فرا رسیدن فصل بهار و با اشاره به اینکه بر اثر سرمای شدید هفته اول اردیبهشت امسال، بالغ بر 150 میلیارد ریال به باغات میوه استان خسارت وارد شد، ادامه داد: در این راستا طرح بیمه محصولات گندم، جو، کلزا و گلرنگ تا آخر بهمن ماه اجرا شد.
وی از بیمه تنه درختان میوه توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی در برابر حوادث و بلایای طبیعی از امسال خبر داد و اعلام کرد: کشاورزان با بیمه محصولات خود در صورت وقوع خطر و بروز خسارت، می توانند از حمایتهای مالی صندوق بیمه بهره مند و اثر تلفات تحمیلی را کاهش دهند.
مختاری بر لزوم توجه کشاورزان به بیمه کردن محصولات باغی خود در سطح استان با توجه به شرایط جغرافیایی و احتمال بروز خسارتهای مختلف تاکید و عنوان کرد: کشاورزان با توجه به شرایط ویژه جغرافیایی و جوی استان باید توجه ویژه ای به بیمه محصولات باغی خود داشته تادر صورت وقوع خطر و بروز خسارت،از حمایتهای مالی صندوق بیمه بهره مند شوند.
وی با عنوان اینکه بیمه محصولات کشاورزی به عنوان یکی از راهکارهای نوین برای مقابله با خطرات فعالیتهای کشاورزی و در نتیجه کاهش نوسانات درآمدی کشاورزان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، گفت: با توجه به فراگیر شدن بیمه محصولات کشاورزی بین تـولید کننده و کـشاورزان، این موضوع بعنوان اهـرم موثر جهت تضمین سرمایه و افزایش تمایل به سرمایه گذاری مطرح است.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد استان بر پایه کشاورزی و باغداری بوده بطوری که هم اکنون 37 درصد اشتغال در بخش کشاورزی فعال بوده که از این رو توسعه بیمـه محصولات کشاورزی دوچندان است، ادامه داد: نبود فرهنگ مناسب، پرداخت خسارات کم از سوی دولت به بخش کشاورزیاز دلایل عدم استقبال کشاورزان از طرح بیمه محصولات است.
عضو هیئت مدیره صندوق بیمه کشاورزی کشور نیز در این جلسه ابراز امیدواری کرد: با پیگیری وزیر جهاد کشاورزی، وضعیت اعتبارات صندوق بیمه در بودجه سال 93 نسبت به سال گذشته در وضعیت بهتری قرار گیرد.
محمد جوادیان اظهار داشت: در برخی از استان های کشور شاهد کاهش حدود 35 الی 40 درصدی سطح بیمه گری محصولات زراعی و باغی در سال زراعی جاری بودیم که استان آذربایجان غربی در این خصوص در وضعیت مناسبی قرار دارد.
محمد احرامی دبیر ستاد بیمه کشاورزی آذربایجان غربی هم در این جلسه قطع و وصل مکرر سیستم سابکا در عملیات بیمه گری، ابلاغ دیر هنگام خدمات و تعرفه های بیمه ای و تغییرات مکرر تعرفه ها، عدم ابلاغ بیمه محصولاتی ازقبیل علوفه، آفتابگردان و کدو آجیلی که در استان در سطح 170 هزار هکتار کشت می شود را از جمله چالش های موجود بر سر راه اجرای عملیات بیمه ای استان ذکر کرد.
تدوین برنامه و پیگیری قانونی بیمه اجباری چغندرقند، بررسی حذف کسر 10 درصد فرانشیز از موارد خسارت بالای 10 درصد، پیگیری عدم مشمولیت مالیات بر ارزش افزوده بر فعالیت های کشاورزی از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.
آذربایجان غربی دارای یک میلیون اراضی زراعی قابل کشت است که 700 هزار هکتار آن زیر کشت انواع محصولات باغی و زراعی است.
نظر شما